i betyg för Creddo Företagslån

Belopp 10000 - 10000000 kr
Utbetalning 0 - 3 bankdagar
Utan UC Nej
Betalningsanm. Ok Ja
Löptid 1 mån - 5 år
Antal långivare 13 st
Ränta Individuell bedömning
Åldersgräns 18 år
Startavgift 0 kr
Öppettider Stängt till 09:00


Exempel på lån hos Creddo Företagslån: Individuell fast avgift per dag eller månad baserat på helhetsbedömning av ditt företag.

i betyg för Qred Företagslån

Belopp 10000 - 1000000 kr
Utbetalning Samma dag
Utan UC Nej
Betalningsanm. Ok Ja
Löptid 1 mån - 18 mån
Ränta Fast avgift
Åldersgräns 18 år
Startavgift 0 kr
Öppettider Stängt till 08:00


Exempel på lån hos Qred Företagslån: Individuell fast avgift per dag eller månad baserat på helhetsbedömning av ditt företag.

i betyg för Mynt Företagslån

Belopp 10000 - 1000000 kr
Utbetalning Inom 24h
Utan UC Ja
Betalningsanm. Ok Nej
Löptid 1 mån - 18 mån
Ränta Individuell
Åldersgräns 18 år
Startavgift 0 kr
Öppettider Stängt till 08:00


Exempel på lån hos Mynt Företagslån: Individuell fast avgift per dag eller månad baserat på helhetsbedömning av ditt företag.

i betyg för Capcito Företagslån

Belopp 1000 - 300000 kr
Utbetalning 1 - 3 bankdagar
Utan UC Ja
Betalningsanm. Ok Nej
Löptid 3 mån - 2 år
Ränta 0.8% - 4.0%
Åldersgräns 18 år
Startavgift 0 kr
Öppettider Stängt till 09:00


Exempel på lån hos Capcito Företagslån: Effektiv ränta 0,80%, 1 000 kr, över 1 år. Kostnad 84 kr i månaden, totalt: 1 006 kr.

Månadsräntan, effektiva eller nominella räntan listas för varje långivare. Villkor och räntor hos de faktiska långivarna är de som gäller. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Varför ska man ta en företagskredit eller checkkredit?

FöretagskreditDet är även viktigt att fundera på varför man som företag skulle vilja ha checkkredit. Främst handlar det om att öka företagets likviditet. Med andra ord är företagskredit ett sätt för företaget att ha mer pengar att kortsiktigt röra sig med. Det handlar alltså om mer sporadiska, kortsiktiga lån, när man inte har någon fast summan man vet att man kommer behöva utnyttja. Ett exempel på när man kan använda kontokredit för företag är om enskilda firman eller aktiebolaget gjort stora investeringar som skapat obalans i ekonomin.

Vilka avgifter innebär företagskredit?

Du har 2 avgifter med checkkredit. Det första är en fast årlig avgift. Du betalar då en så kallad kontraktsränta på det maximala beloppet som du har blivit beviljad att kunna få låna. Vidare tillkommer även en dispositionsränta. Det är, precis som namnet antyder, en ränta du betalar på det beloppet som företaget faktiskt använder av företagskrediten.

Fördelar med checkkredit

Fördelen med checkkredit är att det i princip inte kostar något om du som företag inte utnyttjar den. Visserligen finns det som vi tidigare nämnde en fast kostnad, men kontrakt-räntan är ändå relativt låg. Om alternativet är att ta ett lån som du sedan kanske inte behöver, skulle detta troligtvis bli betydligt dyrare. Dessutom skulle det också ha blivit en helt onödig kostnad.

Nackdelar med checkkredit

Nackdelen med checkkredit är precis som med alla lån risken för att hamna i en ond spiral. Checkkredit kan leda till känslan av att det finns mer pengar i företaget än vad det faktiskt gör, vilket således leder till att företaget tillslut lever på kredit. Sammanfattningsvis är det därför bättre för ditt företag att ta ett företagslån, istället för företagskredit, om det ska ske en stor investering eller om företaget har ekonomiska problem. Slutligen bör också tilläggas att företagslån som tas på grund av ekonomiska problem endast ska användas som lösning om det är en engångsföreteelse.

Ansöka om företagskredit

Vidare kommer vi till frågan vart du som företag ska ansöka om företagskredit. Många vänder sig direkt till den bank som de redan har avtal, och kanske företagslån, med. Det finns dock fördelar med att jämföra några olika långivare som erbjuder företagskredit innan du bestämmer dig. Dels kan de ge dig ett bättre förhandlingsläge då du tydligt har fler valmöjligheter. Dessutom är mindre långivare, alltså inte storbankerna, vanligtvis mer flexibla och anpassningsbara.

Men det finns såklart även fördelar med att använda samma bank som företaget normalt tidigare använt. För det första har de bra insyn i företagets ekonomi sedan tidigare, och för det andra kan det såklart leda till att du får rabatt för att du väljer att använda dem för flera tjänster.

Checkkredit för nystartat företag

Som nystartat företag kan checkkredit bli ganska dyrt. Anledningen till detta är att kreditvärdigheten kommer att vara relativt låg för företaget. Företag med hög kreditvärdighet får således betydligt lägre ränta än nystartade företag med låg kreditvärdighet.

Med det sagt kommer du troligtvis att få en relativt hög ränta till att börja med. Det innebär dock inte att du ska nöja dig med den ränta för alltid. Om ditt företag blir större, och således till kreditvärdighet högre, har du ett mycket bättre förhandlingsläge.

Givetvis kommer dock inte banken söka upp dig för att erbjuda dig bättre ränta. Det kräver aktivt arbete från din sida för att kontakta banken och förhandla en bra ränta som är i linje med din kreditvärdighet.

Skulle en förhandling bli aktuell så är det viktigt att ta med sig dokument som visar på företagets utveckling, vinst samt vinstmarginaler. Det är även bra att ta upp att man jämför olika långivare för att sätta lite extra press på sin nuvarande bank.

Viktig information om kreditlina till företag

Kreditlina till företag är ett alternativ till företagslån. Det är väldigt likt en företagskredit och kontokredit, då du har en högsta summa som du kan låna och du väljer sedan själv hur mycket av krediten som du vill utnyttja. På samma sätt som med kreditkort får du sedan en faktura som du kan välja att betala till fulla, alternativt delbetala.

Vanligtvis används kreditlina för mindre, dagliga, utgifter som företaget har. Om du istället ska köpa saker som är större investeringar, exempelvis kontorsmöbler med mera, kan det vara betydligt bättre att ta ett företagslån.

Företagslån ger dig och ditt företag snabb tillgång till likviditet och lämpar sig bättre än kreditlina då det rör sig om större investeringar.