Froda är en långivare som erbjuder företagslån. Vill du slippa visa affärsplaner, årsbudgetar och gå på massa bankmöten – då är Froda långivaren för dig. Företagare som till exempel vill göra en smart investering och expandera verksamheten kan låna från 10 000 kr upp till hela 5 000 000 kr. Dessutom är amorteringstiden från 4 månader till 3 år. Bland annat spelar det ingen roll om det är ett litet eller stort företag. Möjligheterna alltid detsamma hos den här långivaren.

Lånebelopp, lägsta
10 000 kr
Lånebelopp, högsta
5 000 000 kr
Löptid
3 mån - 3 år
Krav, ålder
6 mån
Krav, omsättning
0
Personlig borgen
Ja
Kräver säkerhet
Nej

Fördelar

  Nackdelar

   Krav för att få ett lån hos Froda

   • Man måste ha ett svenskt registrerat bolag
   • Försäljningen måste ha pågått i minst sex månader
   • Enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag

   Fördelar och nackdelar med långivaren

   Fördelar

   • Låg månadsavgift (lägst just nu!)
   • Offert inom 24 timmar
   • Kräver ingen affärsplan
   • Erbjuder höga lånebelopp
   • Ingen UC-kontroll, använder Bisnode istället.

   Företagslån med bra villkor hos Froda

   "Välj inte mellan snabbt eller prisvärt. Hos oss får du båda. Företagslån till marknadens bästa villkor, på nolltid" är något av Frodas slogan och som faktiskt märks av i deras produkt. För att ansöka om ett företagslån hos Froda ansöker du enklast via deras webbplats. I ansökan fyller du i det belopp du önskar låna samt återbetalningstid. Först behöver du svara på några korta frågor vilka handlar om syftet med lånet och om företaget har andra lån. Därefter fyller du i allting och identifierar dig med mobilt BankID. Ansökan är också helt kostnadsfri och du binder aldrig dig till någonting. Slutligen tar långivaren en kreditupplysning via Bisnode och du har offerten inom 24 timmar.

   Vad ett företagslån kostar

   Hos Froda lånar man alltid till en fast kostnad och helt utan tillkommande avgifter. Om du till exempel lånar 100 000 kr är månadsavgiften 1 150 kr och månadskostnaden 9 483 vilket resulterar i ett totalt belopp att betala tillbaka på 113 800 kr, inklusive amortering. Du kan dessutom alltid ansöka om en gratis offert för att se din exakta kostnad. Froda är så pass konkurrenskraftig att månadskostnaden nästan är 50% lägre än några konkurrenter.

   Unik kreditbedömning med Froda

   Froda tittar inte på företagets omsättning eller andra standardfaktorer. Tvärtemot anser långivaren att företagets senaste transaktioner visar hur de ekonomiska tillgångarna och riskerna till återbetalning ser ut. Eftersom alla företag är unika och har olika behov, får du alltid de bästa villkoren utefter just ditt företag. Utöver detta godtar också långivaren betalningsanmärkningar. Men som vi nämnt tidigare, så är det en individuell helhetsbedömning.

   Kundservice och öppettider

   Du kommer i kontakt med företaget via telefon, chatt eller via ett formulär på webbplatsen. Vi kan inte hitta några öppettider på hemsidan och antar därför att det är vanliga kontorstider som gäller. Öppettiderna är under helgfria bankdagar från 09:00 till 17:00.

   Webbplats: froda.se

   Telefon: 010 333 3110

   E-post: info@froda.se

   Chatt: Ja

   Vårt omdöme om Froda

   Vi kan starkt rekommendera Frodas företagslån som är ett snabbt och smidigt lån för dig som behöver förbättra ditt företags likviditet. Dock vänder sig långivaren i första hand till småföretagare och företag inom e-handel, restauranger, frisörer eller butiker. Det vill säga, de företag som får intäkter genom kortbetalningar eller direktbetalningar. Froda har heller ingen ränta på sina lån utan tar endast en fast månadsavgift – detta gillar vi extra mycket. Denna avgift är för nuvarande den lägsta bland alla företagslån utan säkerhet!

   Kom igång med din ansökan hos Froda.

   Öppettider

   Måndag
   08:00 - 21:00
   Tisdag
   08:00 - 21:00
   Onsdag
   08:00 - 21:00
   Torsdag
   08:00 - 21:00
   Fredag
   08:00 - 21:00
   Lördag
   10:00 - 16:00
   Söndag
   10:00 - 16:00

   Bolagsfakta

   Företagsnamn
   Froda AB
   Org. nummer
   5569993388
   Adress
   Skeppsbron 20
   111 30, Stockholm
   Telefon
   0103333110
   E-post
   info@froda.se

   Vanliga frågor om Froda

   Nej, din ansökan är inte bindande. Dessutom är den kostnadsfri.
   Froda gör en kreditbedömning och vanligtvis får du din offert inom en arbetsdag. Godkänner du offerten, så betalar de ut lånet direkt. Pengarna är inne på företagskontot dagen efter.
   Eftersom kreditupplysningen tas på företaget hos Bisnode, så påverkas inte din personliga kreditvärdighet hos banken.