Smslån under 20 år

Det finns numera många alternativ för personer som är under 20 år som vill söka smslån. Smslån och snabblån erbjuds till personer under 20 år. Vidare kan du som är under 20 år med betalningsanmärkningar få låna pengar. Det går dessutom hitta många långivare som inte tar någon UC, även för personer under 20 år. Ytterligare en fördel med snabblån är att många erbjuder direktutbetalning. Det innebär att du kan ha pengarna på ditt konto direkt. Alltså, snabba utbetalningar dygnet runt för dig under 20 år med smslån.

Faktaruta om Northmill
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
5 mån - 6 år
Ränta
4,90 - 19,90 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Lumify
Lumify
Belopp
2 000 - 70 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Ränta
40,25 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Brixo
Belopp
3 000 - 30 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Ränta
25,95 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Credifi
Credifi
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Ränta
40,25 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Klara lån
Klara lån
Belopp
2 000 - 150 000 kr
Löptid
1 - 8 år
Anslutna banker
10
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Loanstep
Belopp
3 000 - 25 000 kr
Löptid
5 mån - 2 år
Ränta
21,00 - 38,40 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Merax
Merax
Belopp
3 000 - 30 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Ränta
39,48 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Kundfinans
Kundfinans
Belopp
1 000 - 30 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Ränta
39,80 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år

Lån under 20 år

De flesta långivare lånar i dagsläget ut pengar till unga under 20 år. Några banker har 20 eller 21 som lägsta ålder men det finns gott om lån att ansöka om även som 18- eller 19-åring. När en långivare gör en bedömning av ens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga är en låg ålder något som kan ses som en större risk, men har man en bra ekonomi i övrigt behöver det inte vara något hinder för att få låna.

Har man ingen fast inkomst och är under 20 år kan det vara svårare att få låna, men långt ifrån omöjligt. Det viktiga är att man har någon form av inkomst, även om den kommer från t.ex. extrajobb eller vikariat.

Är man under 20 år rekommenderar vi att man alltid tar sig en funderare innan man ansöker om lån. Är lånet nödvändigt eller går det att lösa på annat sätt? Vi rekommenderar inte lån till konsumtion, däremot kan det alltid uppstå andra situationer där man verkligen behöver låna pengar. Se bara till så att du är medveten om vad det innebär att belåna sig. Du behöver kunna sköta dina månadsinbetalningar och hela skulden inklusive ränta och avgifter måste återbetalas.

Lån till dig under 20 år utan UC

Om du som är under 20 år behöver ett smslån gäller det att vara smart. Du vill inte dra på dig onödiga UC, eftersom det kan påverka din kreditvärdighet. Det kan påverka dina möjligheter att få ett lån beviljat långt framöver i tiden. För att undvika det kan du som är under 20 år använda dig av ett smslån eller snabblån.

Med ett smslån sker ingen UC alls, istället använder sig långivaren av kreditupplysningar via exempelvis Bisnode och Creditsafe. Om du under 20 år och istället ska ta ett större lån är det fördelaktigt att använda en låneförmedlare. Till skillnad från vid ett smslån kommer låneförmedlaren att göra en förfrågning hos UC. Det görs dock bara en UC-förfrågan trots att din ansökan skickas vidare till många olika banker. Det är därför bättre att gå via en låneförmedlare till skillnad från att uppsöka varje långivare var och en för sig. Utöver att det hade varit väldigt tidskrävande så hade varje långivare gjort en egen kreditupplysning.

Du kan få över 30 låneerbjudanden på endast en ansökan och räntan kan bli låg då du ställer alla aktörerna mot varandra som får återkomma med sitt bästa låneerbjudande och hoppas på att du ska välja just dem.

Snabba och enkla lån att få, utbetalningar dygnet runt

Om du som är under 20 år behöver låna en mindre summa pengar direkt rekommenderar vi smslån via Trustly. Många smslån använder sig numera av Trustly för att din utbetalning ska kunna ske direkt dygnet runt. Fördelarna är således många. Dels behöver du inte uppsöka en bank eller liknande. Hela ansökan sker enkelt på internet med hjälp av ditt BankID.

När ditt smslån sedan har blivit beviljat godkänner du det med BankID, och sedan förs pengarna direkt in på ditt konto. En förutsättning för Trustly-lån är att du har bankkonto hos någon av de större svenska bankerna, som exempelvis Swedbank eller Handelsbanken. Det finns sammanfattningsvis alltså goda chanser för dig under 20 år att få både få smslån och sen få pengarna snabbt utbetalda in på kontot.

Krav för att få sms lån under 20 år

Givetvis är det såklart så att även personer under 20 år som behöver ett smslån måste uppfylla vissa krav. Först och främst måste du vara över 18 år - du måste alltså vara myndig. Vidare krävs det att du har ett svenskt bankkonto och ett svenskt mobilnummer. Sedan får du inte heller ha några obetalda skuld hos Kronofogden.

Avslutningsvis måste du även varit folkbokförd i Sverige sedan ett par år tillbaka i tiden. Det skall tilläggas att detta är generella krav för att personer under 20 år ska få ett smslån. Det kan givetvis skilja sig mellan olika långivare och speciellt krav så som inkomstkrav och antal betalningsanmärkningar man får ha (om några) skiljer sig stort mellan långivare.

Sammanfattningsvis:

  • Du behöver vara svensk medborgare folkbokförd i Sverige.
  • Du behöver ha ett svenskt bankkonto
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden
  • För att ansöka online behövs BankID och mobilnummer

Bättra på din kreditvärdighet som ung

För dig som är ung är det viktigt att ha en bra kreditvärdighet. Utöver möjligheten att få låna - och göra det med bra villkor och ränta - så påverkar din kreditvärdighet många andra saker här i livet. En kreditupplysning kan tas vid många olika situationer, vid telefonabonnemang, om du ansöker om kreditkort, om du har tänkt flytta till en hyresrätt eller vid ansökan om bolån.

Det är därför bra att försöka ha en så bra kreditvärdighet som möjligt.

Här kommer några tips på saker du kan göra för att bättra på din kreditscore:

  • Jobba så mycket som möjligt. Att ha en inkomst syns på deklarationen och bättrar på din kreditvärdighet. Dessutom har så klart ett arbete många andra positiva egenskaper - du slipper ta onödiga lån, du får mer pengar på bankkontot, det betalas in pengar till din allmänna pension m.m.
  • Avsluta kreditkort du inte använder dig av. Kreditutrymmet på kortet betraktas som en skuld vid en kreditupplysning oavsett om krediten utnyttjas eller inte.
  • Har du flera smålån bör du baka ihop dem till ett samlingslån. Utöver att du får lägre ränta och avgifter ser det bättre ut med ett lite större lån än många småkrediter.
  • Låna med medsökande. På så sätt kan du få tillgång till fler långivare och kan få låna till lägre ränta. Se bara till så att din medsökande har en god kreditvärdighet och att personen är införstådd i vad det innebär att vara medsökande till ett lån.
  • Försök att spara ihop lite pengar som en buffert på ett sparkonto. Detta gäller främst om du inte är belånad - har du tagit smslån bör ditt fokus i första hand vara att lösa skulderna, därefter fokusera på sparande.

Smslån under 20 år med betalningsanmärkning

Även personer under 20 år med betalningsanmärkningar kan få smslån. Vad gäller smslån tittar ofta långivarna på hur din ekonomi ser ut i nuläget. Om din betalningsanmärkning är 6 - 12 månader gammal (eller äldre) kan du få ett smslån med betalningsanmärkning om du är under 20 år.

Sammanfattningsvis finns det alltså möjligheten att få ett smslån om du är under 20 år, även med enstaka betalningsanmärkningar. Det viktigaste är att du har en stadig inkomst i dagsläget, och att din ekonomi är i bättre skick nu än vid tidpunkten då du fick din anmärkning. Detta eftersom en betalningsanmärkning kan tolkas som att du har misskött din ekonomi, men ser din privatekonomiska situation i övrigt bra ut så behöver det alltså inte vara något hinder för att få låna.

Vanliga frågor om Smslån under 20 år

Långivaren kan se en ung ålder som att det är mer riskabelt att låna ut pengar till någon under 20 år och ibland kan man därför få en något högre ränta. Men trots det finns det många lån att söka även om man är 18 eller 19 år.
Ja, det finns flera långivare som lånar ut pengar till dig under 20 även med en anmärkning. Räntan kommer bli högre, här på Kreditium hittar du lån under 20 även med betalningsanmärkning.
Du behöver ha någon form av inkomst (behöver ej vara fast anställning), du behöver vara minst 18 år, svensk medborgare och ingen skuld hos Kronofogden.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 4/1/2022

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.