Lån med Bisnode

Långivare använder sig allt oftare av alternativa kreditupplysningsbolag till UC (Upplysningscentralen), så som när man tar lån med Bisnode Kredit AB. Det är också det säkraste kreditupplysningsbolaget som företag i hela Sverige använder. När en kreditupplysning sker hos Bisnode syns inte denna förfrågan hos företag som använder sig av UC. Detta medför att ens kreditvärdighet inte påverkas hos UC. Vilket vidare innebär att man inte påverkar kreditvärdigheten om man i framtiden vill ansöka om ett större lån än smslån eller snabblån. Med andra ord blir det till exempel enklare för dig att ta ett bolån, då dessa långivare oftast använder sig av UC.

Faktaruta om Brixo
Belopp
3 000 - 30 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
29,30 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Loanstep
Belopp
3 000 - 25 000 kr
Löptid
5 mån - 2 år
Effektiv ränta
29,50 - 1 117,00 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Fairlo
Fairlo
Belopp
2 000 - 100 000 kr
Löptid
3 mån - 3 år
Effektiv ränta
14,00 - 19,00 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Kontant Finans
Belopp
3 000 - 30 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
69,30 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år

En kreditupplysning sker alltid

Enligt aktuella kreditgivningsregler måste samtliga svenska långivare utföra en kreditprövning via ett kreditbolag. Vilket kreditupplysningsbolag man däremot använder är upp till långivaren. Ofta använder man sig av Bisnode. Men det finns också andra alternativ, så som Creditsafe, för mindre lån.

Smslån som använder Bisnode Kredit

Smslån och snabblån är de vanligaste lånen som är utan UC. Då man är ute efter snabba lån till mindre summor är det inte fördelaktigt med UC. Man vill helst undvika att negativt påverka chanserna i framtiden för ett större banklån. Dessa mindre lånesummor ligger oftast mellan 1 000 kr och 50 000 kr. Om man skulle ha för många förfrågningar hos UC så kan banker ge avslag på grund av just detta, därför är det fördelaktigt med lån med Bisnode.

Populäraste lånen 2022 genom Bisnode

Syns det på uc när man tar ett lån med Bisnode?

Om du inte vill att olika kreditbolags förfrågningar ska synas i UC:s register eller om du vet att du i framtiden behöver ta ett större lån, kan du i vår lista hitta samtliga långivare som beviljar lån utan UC – både smslån, snabblån och privatlån utan säkerhet. Och precis som vi nämnde tidigare så syns inte Bisnode på UC om inte långivaren aktivt väljer att skicka in dina uppgifter om låneansökan.

Det går även att få lån med Bisnode trots betalningsanmärkningar. Det är aldrig kreditupplysningsbolaget som avgör om man får låna med anmärkning eller ej. Det bestäms alltid av långivare och det finns många långivare som beviljar lån med betalningsanmärkning och som samtidigt använder sig av Bisnode.

Låna pengar med Bisnode och utbetalning samma dag

Idag finns det ett stort antal långivare som erbjuder dig att låna pengar med Bisnode. Av dessa finns det också flera som har utbetalningar samma dag till din bank. Fördelarna med dessa är att du har möjlighet att få pengarna utbetalda direkt även om det är under en helgdag. Att låna pengar direkt behöver inte påverka lånets kostnad och genom att Bisnode står för kreditupplysningen så påverkar det alltså inte heller din kreditvärdighet negativt.

Företagslån med Bisnode

Flera långivare erbjuder också företagslån med Bisnode. Det är ett bra alternativ för dig som vill ta ett företagslån utan UC och använda dig av ett alternativt upplysningsföretag. Fördelarna här är precis som med vanliga lån och krediter utan UC, dina förfrågningar belastar inte ditt register hos UC. Ett annat alternativ till Bisnode är också att använda dig av Creditsafe för att ta ett lån till företaget.

Snabbfakta

  • Bolag: Bisnode Kredit AB
  • Webbplats: bisnode.se
  • Antal anställda: 2 893
  • Verksam: 18 länder
  • Huvudkontor: Stockholm
  • Grundades: 1989

Bästa lånen med Bisnode

Slantar.nu
Belopp 3 000 - 30 000 kr10 000 - 30 000 kr3 000 - 25 000 kr
Löptid 3 mån - 8 år1 - 5 år5 mån - 2 år
Effektiv ränta 29,30 %28,07 %29,50 - 1 117,00 %
Direktutbetalning JaNejJa
Utan UC JaJaJa
Betalningsanmärkning JaJaJa
Till ansökan Till ansökan Till ansökan

Vanliga frågor om Bisnode

Vi rekommenderar något av lånen vi har högst upp i vår lista. De beviljar just nu flest lån till den som ansöker.
Ja, flera kredit- och långivare låter dig låna pengar me Bisnode trots betalningsanmärkningar.
Det viktigaste anledningen är egentligen för att inte belasta kreditvärdigheten hos UC. För många upplysningar hos UC kan leda till avslag endbart på grund av det.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 9/20/2022

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Källor

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.