Lån med Creditsafe

Lån med Creditsafe innebär att den långivare du ansöker om lån hos använder sig av kreditupplysningsbolaget Creditsafe för att hämta sina kreditprövningar. Det här gör att ditt nya lån inte kan påverka din kreditvärdighet då Creditsafe-upplysningar inte registreras i uc:s register. Här jämför vi alla smslån med Creditsafe samt går igenom hur just du kan låna till lägsta möjliga ränta och rättvisa villkor.

8 olika lån genom Creditsafe

Faktaruta om Ferratum
Ferratum
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
48,93 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Faktaruta om Lendo
Lendo
Belopp
10 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
2,95 - 29,95 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Klara lån
Klara lån
Belopp
2 000 - 150 000 kr
Löptid
1 - 8 år
Effektiv ränta
8,57 - 236,00 %
Anslutna banker
10
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Advisa
Advisa
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,06 - 29,99 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Northmill
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
9,22 - 27,41 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Axo Finans
Axo Finans
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
2,99 - 29,34 %
Anslutna banker
37
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Credifi
Credifi
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Lumify
Lumify
Belopp
2 000 - 70 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Vad är lån med Creditsafe?

Efterfrågan för lån med Creditsafe har ökat markant bland låntagare vilket har gjort att allt fler långivare valt att arbeta med Creditsafe för att hämta in kreditupplysningar. Att ta lån utan uc innebär dock inte att man lånar utan kreditupplysning, en sådan skall enligt lag inhämtas på dig som låntagare i samband med att du ansöker. Detta har gjort att flera konkurrenter till Upplysningscentralen (uc) har växt sig allt större på marknaden där de två största aktörerna idag är Creditsafe samt Bisnode.

Ett lån med Creditsafe är ett sms lån eller en kontokredit där just Creditsafe står bakom den kreditupplysning som görs på dig i samband med att du ansöker. Lånet kommer inte påverka din kreditvärdighet då upplysningar från Creditsafe inte hamnar i uc:s register. Kreditupplysningen från Creditsafe kan heller inte ses av utomstående aktörer, så som andra banker.

Vanliga kännetecken för lån med Creditsafe

 • Belopp: 1 000 - 70 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 8 år
 • Nominell ränta: 29 - 39.99%
 • Effektiv ränta: 40 - 900%
 • Uppläggningsavgift: 0 - 500 kr
 • Grundkrav: 18 år, deklarerad inkomst, ingen skuld hos Kronofogden

Låneformer som använder Creditsafe

I dagsläget är det endast långivare för smslån (snabblån) och kreditkonton som använder sig av Creditsafe som leverantör för kreditupplysningar av privatpersoner. Det finns dock även de långivare för företagslån som har valt att använda sig av Creditsafe.

Smslån utan uc med Creditsafe

Man kanske behöver pengarna snabbt och vill i samband med det inte ha en ny kreditupplysning hos uc. Då är ett alternativ att ta ett smslån utan uc med Creditsafe istället. Genom att använda Creditsafe påverkar det inte kreditvärdigheten och chanserna att få ett större lån i framtiden. De som använder sig av uc är nämligen oftast banker och de lånar helst inte ut större summor till de med många förfrågningar hos uc.

Ytterligare en fördel med just smslån med kreditupplysning från Creditsafe är de faktum att långivarna för dessa lån i regel ställer låga krav. Det är inte helt ovanligt att långivarna tillåter betalningsanmärkningar eller ställer låga krav på din inkomst.

Smslån med Creditsafe har i regel låga krav och snabb utbetalning vilket för många är lockande. Här gäller det dock att tänka efter innan man ansöker om lån så att man inte lockas in i ett dyrt låneavtal eller lånar pengar då man faktiskt inte behöver det. Tänk efter och jämför alltid innan du ansöker om lån med Creditsafe!

Kontokredit med kreditupplysning från Creditsafe

Det andra alternativ till smslån när du som privatperson vill låna med Creditsafe är Kontokrediter. Denna låneform kan liknas vid ett kreditkort men utan det fysiska kortet. Likt sms lån erbjuds här snabba utbetalningar och låga grundkrav, men återigen kommer räntan vara väldigt hög. Med det sagt så är i regel kontokrediter en något mer förmånlig låneform tack vare det faktum att du endast betalar ränta för den del av din beviljade kredit som du faktiskt använder.

Resterande del av krediten vilar på ditt konto och kostar inte dig något alls.

En kontokredit delar många likheter med kreditkort. Precis som med ett kreditkort så betalas endast ränta för den del av din kredit som du använder. Låneformen fungerar därför utmärkt som en ekonomisk buffert för dig som inte vet exakt när och hur mycket pengar du behöver.

Bästa snabblånen med Creditsafe i februari 2023

Creditsafe påverkar inte din kreditvärdighet

På grund av aktuella kreditgivningsregler är samtliga svenska långivare och banker skyldiga enligt lag att utföra en upplysning på dig som ansöker om lån eller kontokredit. Dock finns det inget specificerat om vilket kreditupplysningsbolag som ska användas, därför använder många långivare sig av alternativa företag så som Creditsafe eller Bisnode.

Fördelen med dessa alternativa företag är att uc inte tar del av upplysningen, vilket vi varit inne på. Således påverkas inte din ursprungliga kreditvärdighet. Även om Creditsafe gör en kreditprövning på dig eller ditt företag så stannar denna där. Om man däremot har flera förfrågningar hos uc under en kortare tid kan detta anses som negativt hos de långivare och banker som använder sig av uc. Därför kan det vara bra att ta lån med Creditsafe för att inte negativt påverka möjligheterna om man senare ska ansöka om ett nytt lån.

Information vid en kreditupplysning hos Creditsafe

Egentligen är det ingen större skillnad mellan olika kreditupplysningsbolag, fördelen är att en upplysning hos Creditsafe, Bisnode eller annat alternativt kreditinformationsföretag inte syns hos uc. Nedan sammanfattar vi vad Creditsafe tittar på när det gäller en kreditupplysning:

 • Personuppgifter

  Fullständigt namn, personnummer, folkbokföringsadress och civilstånd.

 • Inkomst

  Hur dina inkomster och taxeringsuppgifter sett ut under de senaste åren.

 • Eventuella betalningsanmärkningar

  Eventuella betalningsanmärkningar (både från enskilda- och allmänna mål) eller skuldsaldo hos Kronofogden, detta under de tre senaste åren.

 • Eventuell skuldsanering

  De tittar också på om du är i en pågående skuldsanering. Om så är fallet kan ett lån inte bli beviljat då det inte finns några marginaler kvar.

 • Eventuella bolagsengagemang

  Eventuella bolagsengagemang kommer synas i upplysningen från Creditsafe.

 • Creditsafe scoring

  Din scoring. Med andra ord, vilken kreditvärdighet du har på en viss skala. Man väger inkomster mot utgifter genom att bland annat kolla på din historiska ekonomi.

 • Eventuellt förvaltarskap

  Om du är under förvaltarskap kommer detta komma fram i kreditprövningen.

Även om all denna information hämtas och sparas när du ansöker om lån med Creditsafe, syns inte kreditupplysningen i kreditregistret hos uc. Det i sin tur medför att du behåller din ursprungliga kreditvärdighet.

Populäraste lånen genom Creditsafe 2023

NorthmillLumifyFerratumCredifi
Belopp 1 000 - 50 000 kr2 000 - 70 000 kr1 000 - 50 000 kr2 000 - 50 000 kr
Löptid 3 mån - 8 år3 mån - 8 år3 mån - 8 år3 mån - 8 år
Effektiv ränta 9,22 - 27,41 %190,41 %48,93 %190,41 %
Direktutbetalning JaJaJaJa
Utan UC JaJaJaJa
Betalningsanmärkning JaNejJaJa
Till ansökan Till ansökan Till ansökan Till ansökan Till ansökan

Eventuella risker

Att låna pengar kommer alltid vara riskfyllt, oavsett hur mycket du lånar eller vilket bolag som gör kreditprövningen på dig. Det gäller att du som låntagare har en tydlig plan för hur du skall återbetala lånet och att ditt lån faktiskt går till något vettigt. Att exempelvis ta lån med Creditsafe för att konsumera mer är något vi starkt avråder från. Överkonsumtion genom lån är en vanlig orsak till skuldsättning, det är helt enkelt inte hållbart att leva ett dyrare liv än du har råd med genom lånade pengar.

Företagslån som använder Creditsafe

Det finns också ett antal olika företagslån som istället för uc använder sig av Creditsafe. Dessa kan du läsa mer om på våra sidor för företagslån. Skillnaden mellan företagslån och lån till privatpersoner med Creditsafe är att både uc och Creditsafe kan komma att användas när ett företag ansöker om lån. Detta därför att en kreditupplysning tas på såväl ägaren/borgensmannen i företaget men också på själva företaget. Vanligast är att Creditsafe hämtar upplysning på personen som står på avtalet och att uc hämtar upplysning på företaget.

På så sätt påverkas inte privatpersonens kreditupplysning när dennes företag ansöker om företagslån.

Alla nya lån med Creditsafe

Under 2019 tillkom det två nya lån med Creditsafe. Den första nya långivaren är Lumify, som erbjuder lån utan uc. Den andra aktören är företagslångivaren Capcito med fokus på att jämföra företagslån upp till 300 000 kr. Det finns också nu tredje långivare GF Money som erbjuder nya sms lån med Creditsafe upp till 30 000 kr.

Överlag har det dock inte tillkommit speciellt många lån med Creditsafe de senaste åren, mycket tack vare de striktare lagarna gällande snabblån som infördes under 2018.

Snabbfakta

 • Grundat: Oslo, Norge
 • Lanseringsår: 1997 (1998 i Sverige)
 • Anställda: 1500
 • Kontor: 18 st. i 12 länder
 • Företagsnamn: Creditsafe i Sverige AB
 • Org. nummer: 556514-4408
 • Adress: Fabriksgatan 7, 412 50 Göteborg
 • Telefon: 031 725 50 00

Vanliga frågor om Creditsafe

För att inte belasta ditt register hos uc (Upplysningcentralen) eller för att du redan har för många förfrågningar hos uc.
Långivare som använder Creditsafe kan erbjuda dig att låna mellan 1 000 kr - 45 000 kr.
Du kan få pengarna utbetalda inom 0 - 3 dagar. Ansök hos långivare som erbjuder direkt utbetalning till din bank.
Ja, om din ekonomi är god i övrigt så är det möjligt att teckna ett nytt lån med Creditsafe även om du har många förfrågningar på kort tid från uc.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 1/18/2023

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Källor

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.