Låna pengar snabbt och enkelt

Att låna pengar snabbt kan göras på flera olika sätt och genom flera olika former av lån. Det finns det typiska snabblånet med utbetalning samma dag men även snabba kontokrediter. Även större lån likt privatlån kan gå att få utbetalda redan inom 24 timmar. Här hjälper vi dig som har ett stort behov av att låna pengar snabbt, men som inte vill hamna i den typiska lånefällan där räntan är skyhög och avgifterna dyra. Jämför alla långivare med snabb utbetalning här nedan!

Jämför 9 lån för snabba utbetalningar

Faktaruta om Ferratum
Ferratum
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
48,93 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Faktaruta om Lendo
Lendo
Belopp
10 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
2,95 - 29,95 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Saldo
Saldo
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
0,00 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Advisa
Advisa
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,06 - 29,99 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Northmill
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
9,22 - 27,41 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Axo Finans
Axo Finans
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
2,99 - 29,34 %
Anslutna banker
37
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Credifi
Credifi
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Lumify
Lumify
Belopp
2 000 - 70 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Loanstep
Belopp
3 000 - 25 000 kr
Löptid
5 mån - 3 år
Effektiv ränta
32,45 - 961,00 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Låna pengar snabbt - oavsett situation

Vid situationer där du behöver låna pengar snabbt kan ett lån likt de vi listar ovan vara lösningen på problemet. Här gäller det dock att du tänker efter både en och två gånger innan du ansöker om lån. Att låna pengar är dyrt och är inte en garanti för att dina ekonomiska bekymmer kommer försvinna. Planera ditt låntagande, och jämför långivarna vi sammanställt ovan. På så vis kan du få en bra överblick över marknaden, vilka långivare som har direktutbetalning samt var du kan tänkas få lägst ränta.

Att låna pengar snabbt kommer att bli dyrt, oavsett hur mycket du jämför olika långivare. För att väga upp den större risk långivarna anser att de tar med att bevilja snabba lån, så tar de ut en hög ränta och dyra avgifter. Ha det i åtanke om du ändå väljer att låna pengar snabbt, och undvik att ta lån för exempelvis konsumtion eller om du har svårt att hantera pengar.

Krav för att låna pengar snabbt

Är du bara minst 18 år gammal, folkbokförd i Sverige, har ett svenskt bankkonto och klarar av en kreditprövning så finns det inga som helst hinder för att kunna låna pengar både snabbt och enkelt. Även med betalningsanmärkning kan du låna pengar snabbt med sms lån, se bara till så att du inte har någon skuld hos Kronofogden, då kommer du bli nekad oavsett hur god inkomst du har.

För att öka dina chanser till att kunna ta lån snabbt kan du göra följande:

 • Se till så att du har BankID redo, kan du signera din ansökan med e-leg så kan du få besked direkt
 • Fyll i korrekta uppgifter i din ansökan, behöver något kompletteras kommer det att ta längre tid
 • Välj en långivare som erbjuder utbetalning 24/7, det hittar du i vår jämförelse här ovan under "Utbetalning"
 • Behöver du låna pengar akut så väljer du sms lån eller långivare som gör direktutbetalningar till din bank

Fördelar med att låna pengar snabbt

Att kunna låna pengar snabbt kommer har sina fördelar men till ett högt pris. De långivare som erbjuder dig att låna pengar snabbt består huvudsakligen av högkostnadskrediter, det vill säga låneformer som smslån, snabblån och kontokrediter.

 • Om det verkligen krisar kan snabb utbetalning vara lösningen på problemet
 • Generellt låga grundkrav hos långivare som erbjuder utbetalningar samma dag
 • Goda möjligheter till att låna utan uc-upplysning

Nackdelar med att låna pengar snabbt

Även om ett snabb lån för vissa är en lösning på en ekonomiskt svår situation så dras dessa lån med mycket fler nackdelar än fördelar. Att låna pengar snabbt är dyrt, både sett till ränta och avgifter samt att löptiderna ofta är väldigt korta.

 • Lån med snabb utbetalning är nästan uteslutande snabblån och kontokrediter vilket är låneformer med mycket höga räntor
 • Vanligtvis korta löptider
 • Otydliga lånevillkor
 • Inte ovanligt med höga och till och med "dolda avgifter" hos vissa långivare

Jämför olika sätt att låna pengar snabbt med direkt utbetalning

Det finns flera olika typer av lån som är anpassade efter olika situationer och personer. Dels finns det lån som ställer krav på säkerhet som bolån och billån, dessa lånetyperna har lägre ränta och är sällan ett lån som man behöver ta så snabbt.

Sen finns det även privatlån och snabblån där det inte finns samma krav på säkerhet utan där det istället är din betalningsförmåga som avgör om, och hur mycket, du får låna. Här finns också möjligheten att låna snabbt samma dag genom ett snabblån och inom 24-48 timmar genom ett privatlån.

Topplista över de snabbaste lånen 2023

Smslån snabbt

Behöver man låna pengar med kort utbetalningstid är smslån den rätta lånetypen. Det är ett lätt sätt att låna pengar på där det både går snabbt att få utbetalning av pengarna och kraven som ställs är lägre än vid vanliga lån. Då långivaren ställer lägre krav behöver de istället ha en högre ränta för att kompensera för detta.

Har man hamnat i en ekonomisk krissituation har man inte alltid så många alternativ, snabba sms lån är en lösning som ser till så att du kan få in pengar på kontot inom bara 15 minuter från att du ansöker om lån. Även om lånet kostar mer än ett vanligt lån behöver det inte bli så kostsamt om man sköter sina återbetalningar och gärna betalar tillbaka hela lånet när ens ekonomiska situation har förbättrats.

Tillfällen när man å andra sidan bör se upp med är när man börjar ta snabba smslån för att betala av andra lån, eller när man ofta börjar låna snabba pengar endast för onödig konsumtion och för att köpa saker man egentligen inte behöver. Om du känner att du behöver låna för att betala av andra lån är det bättre att ansöka om hopbakslån som slår ihop alla dina lån till ett större privatlån med bättre villkor.

Använd bara snabba sms lån då du verkligen behöver pengar snabbt och inte har några andra alternativ. Annars finns risken att man hamnar i en ond cirkel som så småningom kan blir svår att ta sig ur. Var därför säker på att du lånar endast när du verkligen behöver.

Snabba kontokrediter

Kontokredit, även kallat kreditkonto eller kreditlina är ett alternativ till snabblån som är något snällare mot din ekonomi. Denna låneform fungerar som en löpande kredit där du endast betalar ränta för den del av din beviljade kredit som du använder. Det förmånliga med en kreditlina är alltså att du själv styr hur mycket av lånet du använder och på så sätt hur mycket ditt lån kostar varje månad.

Långivare för denna låneform erbjuder i regel direktutbetalning till minst en bank, men i många fall till flera av våra storbanker i Sverige. Kraven är dessutom likvärdiga snabblånens och även om detta är långt ifrån en billig låneform så är den lättare att rekommendera än de väldigt dyra snabblånen.

En kontokredit fungerar i stort som ett kreditkort utan förmånerna och det fysiska plastkortet. Ränta betalas endast för den kredit du använder vilket kan göra en kontokredit ett mer förmånligt val än ett snabblån. Det är dock viktigt att uppmärksamma att en kontokredit klassas som en högkostnadskredit precis som snabblån.

Privatlån snabbt?

Har man inte fullt lika bråttom och det räcker att få pengarna utbetalda nästkommande vardag kan man istället se över möjligheten att ta ett snabbt privatlån. Du kan antingen ansöka direkt hos långivaren eller vända dig till en låneförmedlare.

Ansöker man via en låneförmedlare så får man oftast flera svar redan inom några minuter och dessutom via endast en ansökan. Därefter fortsätter det att trilla in låneerbjudanden de kommande dagarna. Här kan man då antingen välja att ta "första bästa lånet" för att snabbt acceptera ett lån eller vänta in alla långivare. När du jämför lån på detta sättet kan du välja vad som är viktigast för dig. Är det att du får lägst ränta? eller är det viktigare att välja ett lån med direkt utbetalning?

Valfriheten är stor när du vänder dig till en låneförmedlare och dessutom skonsamt mot din kreditvärdighet. Endast en uc-slagning görs som förmedlaren sedan delar vidare till de långivare de har ett samarbete med. Detta är alltså det rekommenderade sättet att låna pengar snabbt på då du vill ansöka om just ett privatlån.

Låna pengar snabbt utan uc

Ibland när man lånar pengar är det för att man redan har skulder som man behöver betala tillbaka. Det kan även vara så att man har skulder som övergått till betalningsanmärkningar. I sådana fall kan det vara svårare att få låna pengar och man blir lite mer begränsad i sitt urval av långivare. Det man då får göra är ett vända sig till en långivare med lägre krav på kreditvärdighet. Dessa långivare återfinns främst bland de långivare som beviljar snabblån eller sms-lån.

Det finns flera långivare som inte tar någon kreditupplysning hos uc AB, då kan man låna pengar snabbt utan uc med lägre krav. Oftast har dessa lån också direktutbetalning. Även om snabba smslån oftast handlar om just mindre summor ska du förstås ändå komma ihåg att undvika att låna om du inte kan betala tillbaka.

För att ta ett verkligt snabbt lån rekommenderar vi att välja en långivare som samarbetar med Trustly. Det är en betaltjänst som möjliggör direktutbetalning till de flesta svenska storbankerna. Efter att lånet blivit godkänt identifierar du dig med BankID och kan sen välja vilket bankkonto dit du vill ha pengarna överförda. Du har då pengarna på kontot inom bara några minuter.

Sedan finns faktiskt också en del långivare som till och med kan bevilja bolån trots att du har skulder. Du bör då kunna bevisa att din nuvarande ekonomi är tillräckligt bra, samt att åtminstone en del av ditt lån faktiskt går åt att lösa din skuld.

Generellt bör man aldrig ta ett sms lån att betala av sina skulder och befintliga lån, har man många smålån och snabblån bör man istället se över möjligheten att ta ett samlingslån/omstartslån för att få ner sina avgifter och i längden bli skuldfri.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Att låna pengar snabbt och trots betalningsanmärkningar går lite hand i hand. Flertalet långivare som erbjuder utbetalning samma dag godtar också en eller flera betalningsanmärkningar då dessa långivare för snabba lån ofta har låga grundkrav.

En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år från det datum den registrerades. En anmärkning kommer försämra dina möjligheter till beviljat lån samt påverka hur låg ränta du kan få. Den sätter dock inte stopp för nya lån helt och hållet. Du kan fortfarande låna pengar snabbt med anmärkning. Riskerna för att du åker på en hög ränta är dock stora.

Det som dock är bra att känna till är att du som har betalningsanmärkning kan komma att få en högre ränta. Detta på grund av att långivarna ser dig som en högriskkund och då väljer att ta ut en högre ränta för att väga upp den ökade risken med att bevilja dig ett lån. Vidare behöver alla anmärkningar vara minst sex månader gamla, annars kommer du inte bli beviljad ett lån.

Kan man låna pengar snabbt på ett tryggt sätt?

När du jämför olika lånealternativ för att låna pengar är det viktigt att du väljer ett sätt som du faktiskt kan hantera. Många snabblån har låga krav men desto högre räntor och avgifter. Privatlån har däremot högre krav men lägre räntor och anses vara något snällare mot ekonomin. Läs gärna på här hos Kreditium om hur du kan låna pengar snabbt på säkrast möjliga sätt.

I synnerhet har smslån blivit anklagade för att utnyttja redan skuldsatta personer. Det finns en poäng med detta, men det är inte helt rättvist eftersom varje person i slutändan har ansvar över sin ekonomi. Det gäller dock att sms lån tecknas under ansvarsfulla förhållanden.

Så länge du vet med sig att du framöver har möjligheten att betala av på lånet och bli skuldfri så behöver det inte vara problematiskt att ta ett smslån för att lösa dina tillfälliga ekonomiska problem.

Frågor och svar

Ansökan om lån kan du oftast göra på några minuter. För att få dina pengar utbetalda snabbare behöver du däremot titta på vilken bank som långivaren fortast kan göra utbetalningar till. Besök ett av våra sidor Swedbank, Handelsbanken, Nordea eller SEB för att se vilka långivare som hjälper dig att få pengarna på kontot redan idag.
Ja, du behöver vara minst 18 år gammal, vara svensk medborgare, ha tillräckligt god ekonomi för att klara en kreditupplysning och ha BankID så du kan signera din ansökan och låneavtal. Vidare krävs det också att din valda långivare har konto i samma bank som du och att du ansöker om lånet under långivarens öppettider. Du kan alltså inte låna pengar snabbt utan krav.
Nackdelen med snabba lån är att det oftast är så kallade sms lån / snabblån, det innebär att räntan är högre än vid vanliga privatlån eller blancolån. Se därför till att du är införstådd med hur mycket du behöver betala av på lånet i månaden och att du har råd med det.
Nej, är du skuldsatt så kommer du inte kunna ansöka om någon form av "vanligt" lån. Dina enda alternativ i den situationen är antingen att ansöka om skuldsaneringen eller ett omstartslån.
Ja, du kan låna pengar snabbt med BankID och som i många fall faktiskt är ett krav att du har för att signera din låneansökan.
Ja och nej. Det beror helt på hur du definerar "snabb utbetalning". Du kommer inte kunna få dina pengar utbetalda samma dag samtidigt som du blir erbjuden en låg ränta. Men om du däremot kan tänka dig vänta cirka 24 timmar på dina pengar så kan du ansöka om ett privatlån som i regel har lägre ränta än t.e.x. snabblån och kontokrediter.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 2/3/2023

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Källor

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.