Jämför bensinkort och tankkort

Det finns många olika bensinkort idag, oftast i form av kreditkort. På Kreditium hjälper vi dig hitta det bästa bensinkortet med räntor, avgifter och maxkrediter som passar dig. Vi jämför alla tankkort och drivmedelskort med bra rabatt och erbjudanden.

Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
18,90 %
Räntefria dagar
30 dagar
re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
OKQ8 Visa
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
14,95 %
Räntefria dagar
45 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar

Vilket är det bästa bensinkortet?

Att hitta det perfekta och bästa bensinkortet är inte alltid helt enkelt. Därför skiljer sig det en del mellan alla olika bensinkort ute på marknaden. De flesta kedjor, exempelvis OKQ8, Preem och Shell ger ut sina egna tankkort – alla med olika erbjudanden och förmåner som cashback på köp, rabatt på diesel och bensin och andra fördelar. Det är inte ovanligt att många väljer att säga ”tankkort”, ”dieselkort”, ”drivmedelskort” eller liknande men vi håller oss till bensinkort då detta är branschstandard. Men för att vi på Kreditium ska kunna hjälpa dig hitta ett tankkort som passar just dig och dina förutsättningar så skulle vi behöva titta på några saker: ränta, avgift, rabatt och erbjudanden. Du behöver helt enkelt jämföra!

Då har du användning av ett kreditkort som tankkort

Kör du bil dagligen och kanske till och med pendlar långa sträckor är ett bensinkort mycket bra. Kanske är det så att du pendlar och inte fått ett tankkort av ditt företag utan måste göra utlägg? Då är drivmedelskort i form av kreditkort perfekt. Du betalar helt enkelt tillbaka så fort ditt utlägg är inbetalt. Att du dessutom kan kamma hem en bättre cashback på detta är ju minst sagt en win-win med bensinkort för jobbets räkning.

Rabatt, bonus, cashback och bästa förmånerna

Är du ute efter ett kort där du vill maximera antalet förmåner och få så höga bonusar, rabatt och cashback som möjligt? Då ska du kolla igenom Kreditiums lista och jämföra de bästa korten utifrån bonusnivån. Preem är ett exempel på ett bra tankkort som har rabatt på drivmedel, cashback samt andra förmåner. Preem är dock endast ett exempel och alla kort är unika på ett eller annat sätt, se till att jämföra och kolla på vad kortet har att erbjuda dig.

Något som alla bensinkort dock har gemensamt är drivmedelsrabatt. Hur mycket rabatt på bensin som ges skiljer sig från kort till kort men brukar hamna runt 10-15 öre rabatt per tankad liter. Se bara till att det kort du väljer är från en bensinstation som du tankar på regelbundet.

Även cashback är något som de flesta bensinkort har och i många fall ges faktiskt cashback på alla köp som görs med kortet. Hur cashbacken betalas ut varierar dock. Vissa utgivare betalar ut cashbacken direkt på kortet medans andra skickar ut bonuscheckar. Rena pengar på kortet är alltid att föredra då det ger bättre flexibilitet.

Återbetalning och räntor i bensinkort

Kanske är det viktigt för dig att kunna ha möjlighet till delbetalning till låg ränta? Då ska du ta dig en titt på de avgifter och räntor som är viktiga att jämföra. Vissa kortutgivare på marknaden erbjuder faktiskt bensinkort med räntefria dagar och ibland till och med avbetalningsfria månader.

Bra att veta om tankkort

  • Ränta - Som vi anger uppstår ränta på utnyttjad kredit om inte hela fakturan betalas på förfallodag. Väljer du att delbetala fakturan tillkommer alltså en räntekostnad. Räntan som vi anger är alltid den nominella räntan.
  • Kredit - Är den summa du maximalt kan utnyttja på ditt kort. Beroende på din kreditvärdighet som kollas upp via upplysning via ex Bisnode, Creditsafe eller UC kan du få bensinkort med alltifrån 5000 kr i kredit upp till flera hundra tusen.
  • Räntefritt - Innebär att du under en period, exempelvis x antal dagar kan få din kredit helt utan ränta.
  • Årskostnad - Är en avgift som kan läggas på fakturan en gång per år. Vad gäller nischade tankkort så sker detta sällan.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 6/12/2023

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.