Så här lånar du 1000 kr

Att låna 1000 kr har blivit allt svårare. I takt med att reglerna för mindre snabb- och smslån har blivit striktare så har dem låga beloppen försvunnit allt mer. Med det sagt är det långt ifrån omöjligt att fortfarande hitta sms lån på 1000 kr. För att kunna låna 1000 behöver du endast hitta en långivare som passar dina förutsättningar, fylla i deras ansökningsformulär och invänta utbetalning

Alla smslån på 1000 kr

Faktaruta om Ferratum
Ferratum
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
48,93 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Faktaruta om Lendo
Lendo
Belopp
10 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
2,95 - 29,95 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Saldo
Saldo
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
0,00 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Advisa
Advisa
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,06 - 29,99 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Northmill
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
9,22 - 27,41 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Axo Finans
Axo Finans
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
2,99 - 29,34 %
Anslutna banker
37
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Hur går jag tillväga för att låna 1000 kr?

De krav som kan komma att ställas på dig som vill låna 1000 kr är i regel relativt få och låga. I och med att lånesumman är så pass låg så upplever inte heller långivarna att de tar en speciellt stor risk i och med att de betalar ut ett lån om endast 1000 kronor.

Det innebär dock inte att långivarna ger ut sms lån 1000 kr till vem som helst. Det kommer fortfarande finnas krav som måste uppfyllas och du måste kunna uppvisa någon form av inkomst, även om denna inte alltid behöver vara i form av lön.

Generella krav du behöver uppfylla för att få låna 1000 kr:

  • Du är myndig, det vill säga minst 18 år gammal.
  • Du har någon form av inkomst, antingen genom arbete eller annan källa.
  • Du innehar konto i en svensk bank samt BankID.
  • Du är inte skuldsatt.

Uppfyller du ovanstående krav är du på god väg att få ta ett smslån om 1000 kr. Utöver grundkraven kan det tillkomma ytterligare krav, exempelvis kräver Ferratum att du är 21 år gammal.

Låna 1000 kr snabbt

Majoriteten av de som behöver låna 1000 kr behöver göra det med kortast möjligast utbetalningstid. Det kan vara på grund av att man tappat sitt bankkort eller tanka bilen men att kontot helt enkelt ekar tomt. Oavsett anledning så har du som vill låna 1000 kr snabbt goda möjligheter till att göra det.

Långivare kan erbjuda kunder möjligheten att låna 1000 kr direkt så länge kunden har konto i samma bank som långivaren. I vissa sällsynta fall kan även långivare erbjuda kunden att låna 1000 kr direkt även på kvällar och helger, det vill säga utanför storbankernas öppettider.

De två långivare som idag erbjuder snabba smslån om 1000 kr är Ferratum och Northmill. Båda kreditgivare erbjuder direktutbetalningar till flera av storbankerna som Swedbank, Nordea och Danske Bank. Har du konto i någon av de banker som din valda långivare har konto i så kommer du kunna få dina pengar utbetalda omedelbart. Det krävs dock att du ansöker under långivarens öppettider och signerar din ansökan med BankID.

Exakta krav för att kunna låna 1000 direkt:

  • Du ansöker om lånet inom långivarens öppettider.
  • Du har konto i samma bank som din valda långivare.
  • Du signerar din låneansökan med BankID eller Mobilt BankID.

Hos Ferratum och Northmill kan du låna 1000 direkt. Se dock till att ansöka under deras öppettider och signera ditt lån med BankID för att detta skall vara möjligt.

Topplista över de bästa lånen om 1000 kr

Smslån på 1000 utan uc

Är du ute efter ett mindre lån är det hyfsat enkelt att hitta långivare som låter dig låna 1000 utan uc. Lån som är om 1000 kr är i de flesta fallen lån som är helt utan uc. Det här gör att du som låntagare kan låna pengar utan att påverka din kreditvärdighet negativt, vilket är ett stort plus. Med oförändrad kreditvärdighet påverkas inte heller dina möjligheter till att exempelvis teckna nya lån i framtiden. Visserligen kommer du fortfarande behöva genomgå en kreditupplysning, men då istället genom Creditsafe eller Bisnode.

Genom att låna 1000 kr utan uc påverkas inte din kreditvärdighet. Bisnode och Creditsafe som används för kreditupplysningar av långivarna ovan registrerar aldrig sina kreditprövningar i UC AB:s register.

Låna utan ränta första månaden

Om du är en ny kund finns det finns smslån som erbjuder räntefria perioder. Du kan på så sätt låna 1000 kr snabbt och utan ränta. Oftast gäller det under första månaden för nya kunder. Exempel på långivare som erbjuder det är Lumify och Credify.

En långivare som dock erbjuder helt gratis lån är Loanstep. Hos Loanstep kan du låna upp till 25 000 kronor helt gratis, förutsatt att lånet återbetalas inom 14 dagar. Här lånar du 1000 kr utan uc och ansökningar med betalningsanmärkningar kan godkänns.

Tänk dock på att detta är kampanjer - de kan fort avslutas och ersättas av andra erbjudanden eller andra nykundserbjudanden.

En fördel med alla privatlån och sms lån över nätet är däremot ångerrätten på 14 dagar som du alltid kan utnyttja. Inom 14 dagar efter att du godkänt ditt lån kan du ångra ditt lån, du kan på så sätt få ett avgiftsfritt lån där du bara betalar tillbaka ursprungliga lånebeloppet + räntan för de dagarna som lånet pågått. Eventuella avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgift måste långivaren betala tillbaka. Detta är ytterligare ett sätt att få ett "gratis" lån. Behöver du snabbt 1000 kr och kan betala tillbaka lånet inom 14 dagar blir det inte alls speciellt dyrt.

Små smslån på 1000 kr måste ändå återbetalas

Även om sms lån på 1000 kronor är ett litet lån så skall det ändå återbetalas. Var säker på att du kan återbetala ditt lån på 1000 kr innan du ansöker om lånet. Försök se till att du betalar tillbaka ditt lån så snabbt du har möjlighet, då blir lånet inte så dyrt, sett till räntekostnaderna. Drar det däremot ut på tiden, och det i värsta fall tillkommer betalningspåminnelser och liknande, kan ett lån på så lite som 1000 kr bli en dyr historia.

Att låna pengar för konsumtion, oavsett lånets storlek, är nästan alltid starten på ekonomiska problem. Ta endast lån på 1000 kr när du faktiskt behöver det och lös ditt lån snarast för att din ekonomi inte skall bli lidande.

Ett lån på 1000 kr behöver inte bly dyrt trots en hög effektiv ränta. Detta mycket tack vare att effektiv ränta räknas över ett år vilket gör att den totala kostnaden är en bättre måttstock över hur ett dyrt ett lån på 1000 kr faktiskt blir när löptiden endast är 30-90 dagar . Missköter du dock ditt lån så tillkommer dyra påminnelseavgifter och dröjsmålsränta som snabbt leder till att kostnaderna skenar iväg.

Prioritera därför alltid att lösa ditt lån i tid oavsett vad.

Låna mer eller mindre: 500 kr, 2000 kr, 3000 kr, 4000 kr, 5000 kr, 6000 kr

Vanliga frågor om Låna 1000 kr

Nej, det sker alltid en kreditupplysning. Däremot listar vi inga lån där det sker en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Samtliga lån är med antingen Creditsafe eller Bisnode.
Om du väljer en långivare med direkt utbetalning så kan du få 1000 kr direkt redan samma dag.
Ja, det finns långivare som Lumify och Loanstepsom erbjuder dig att låna räntefritt under en period. Se vår jämförelselista för att hitta aktuella kampanjer.
Ja, det finns 11 st långivare som erbjuder 1000 kr i lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Viktigt bara att dina anmärkningar är äldre än 6 månader gamla.
Du kan inte ansöka om ett konventionellt lån likt smslån eller kreditkonto om du är skuldsatt. Ditt enda alternativ är att ansöka om ett pantlån om 1000 kr.
Nej, det finns inga långivare som erbjuder lån om 1000 kr helt kostnadsfritt, däremot kan du låna 3000 kr kostnadsfritt hos Loanstep om du är villig att ta ett något större lån.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 2/3/2023

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.