Helglån - sms lån med utbetalning helg

Kriser uppstår och man kan behöva låna pengar snabbt och få utbetalning trots helg eller kväll. Anledningarna till ett helglån kan vara många och därför listar vi här de långivare som erbjuder helglån (sms lån med helgutbetalning på lördag och söndag), där samtliga är utan UC kontroll. De banker där det är möjligt att få snabblån med direkta utbetalningar under helgen är Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank.

Jämför totalt 8 olika helglån

Ferratum
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
51,84 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Lendo
Belopp
10 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
2,95 - 29,95 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Credifi
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Advisa
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,06 - 29,99 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Lumify
Belopp
2 000 - 70 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Axo Finans
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
2,99 - 29,34 %
Anslutna banker
37
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Saldo
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 mån - 3 år
Effektiv ränta
26,50 - 74,40 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Belopp
10 000 - 25 000 kr
Löptid
5 mån - 3 år
Effektiv ränta
32,45 - 961,00 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Sms lån helg - låna pengar på helgen utan uc

Om man behöver låna pengar och få utbetalning på helgen finns det några saker man bör ha i åtanke. För det första är det endast smslån, snabblån och kontokrediter som kan betalas ut under en helg och inte vanliga privatlån. För att kunna få en helgutbetalning på ditt smslån måste du och långivaren även ha bankkonto hos samma bank.

Ett helglån är likvärdigt med ett sms lån eftersom du kan få ett lån trots betalningsanmärkning(ar) och utan uc kreditupplysning.

För att kunna få ett lån utbetalt under en helg eller kväll måste låneföretagets kontor vara öppet. De flesta långivare har öppet på vardagar från kl. 08:00 till 18:00 men även fram till kl. 21:00. Dock finns det ett antal långivare som även har handläggningstider på helger. Det är här möjligheten till helglån finns.

Den enda skillnaden mellan ett helglån och "vanligt" lån är egentligen att vid ett smslån helg finns möjlighet att få sin låneansökan beviljad under helger och röda dagar - i övrigt gäller precis samma villkor, ränta och återbetalningstid för lånet.

Bäst lånen med utbetalning på helgen 2023

Krav för att kunna få sms lån helg (lördagar och söndag)

 • Välja en långivare som erbjuder direktutbetalning under helgen (se lista på alla helglån här ovanför)
 • Kunna signera och verifiera sig med BankID, det krävs för snabb hantering
 • Vara minst 18 år gammal (vissa helglån kräver att du är minst 20 eller 21 år)
 • En OK kreditvärdighet, inga skulder hos Kronofogden

Genom att uppfylla långivarnas grundkrav så är du en god bit på vägen, men är ingen garanti för beviljat lån. Utöver uppfyllda grundkrav gäller det att långivarna anser att din ekonomi ser tillräckligt bra ut utifrån den kreditupplysning som hämtas in på dig.

Ansök om sms lån med utbetalning helg och kväll

Tillgänglighet och teknik förbättras ständigt och det är idag möjligt att låna pengar samma dag som du får lånet utbetalt. Även om det är kvällstid, på en lördag eller söndag kan du få ett sms lån beviljat.

Det viktigaste är att kontrollera så att man också har samma bank som långivaren. Annars går det inte göra en utbetalning direkt till kontot under helgen. Du måste även se till att du har ett BankID för att kunna signera din låneansökan och sen för att bekräfta lånet (om det blir beviljat).

Innan du skickar in din ansökan måste du även kontrollera långivarens öppettider. Hos de flesta långivare är det enkelt att se vilken tid du senast måste ansöka för att få en utbetalning samma dag.

Låna pengar helg - så gör du steg för steg

Om du är lite osäker på hur det går till när du lånar pengar på helgen kommer här en enkel guide som visar steg för steg hur du gör:

 • Väljt ut en långivare

  Välj en långivare här i vår jämförelse över helglån på Kreditium. Se till att du jämför långivarna noga innan du tar ett beslut.

 • Ange önskat belopp samt löptid

  Genom ansökningsknappen kommer du vidare till långivaren. Där för du ange önskat lånebelopp, löptid samt fylla i dina personliga uppgifter.

 • Signera din ansökan

  Vid slutförd ansökan signerar du den med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

 • Invänta utbetalning

  Genom ett sms lån med utbetalning på helg så får du pengarna redan inom några minuter.

Populäraste helglånen i april

Bra att tänka på vid helglån - effektiv ränta, löptid och belopp

Det belopp du kan låna vid ett helglån kan vara från 500 kr upp till 50 000 kr som mest. De flesta långivare erbjuder smslån med en löptid på mellan 1 - 3 månader. Men det finns många varianter och löptiden för ett smslån helg kan vara allt från 14 dagar upp till 3 år.

Den effektiva räntan blir normalt högre för ett helglån än om du tar ett vanligt blancolån. Som regel blir kostnaden för lånet vad gäller ränta och avgifter lägre desto kortare löptid lånet har (återbetalningstid).

Det kan också bli väldigt dyrt om man missar en inbetalning på ett smslån då ytterligare dröjsmålsränta, påminnelseavgifter kan tillkomma. Därför är det viktigt att du följer din betalningsplan och betalar fakturan så snabbt som möjligt. Om möjligt rekommenderar vi att välja autogiro för att inte missa någon inbetalning.

Det är även ett bra tips att inte ansöka om mer pengar än du behöver. Dels blir räntan och kostnaderna för lånet högre och dels är det större sannolikhet att du blir beviljad ett lån på ett mindre belopp. Vid smålån finns ibland möjligheten till automatisk handläggning så lånet kan bli godkänt direkt. Är lånet på större belopp kan det krävas mer manuell handläggning och du kan behöva vänta tills en vardag innan lånet blir hanterat.

Fördelar med sms lån med direkt utbetalning helg

Det finns få men stora fördelar med att låna pengar på helgen istället för att vänta till nästkommande bankdag.

Först och främst är det ju så att du har möjlighet att få pengarna utbetalda till kontot redan samma dag, även på lördag och söndag. Är du i behov av ett helglån vill du ju ha pengarna direkt, och inte i nästkommande vecka.

Den andra fördelen vid lån med utbetalning helg är att ansökningsprocessen är enkel och smidig. Tack vare smarta betalningslösningar som Trustly finns möjligheten att identifiera sig med BankID och få pengarna in på kontot direkt.

Slutligen så har du också möjlighet att låna trots att du har betalningsanmärkningar. Det smidiga med alla långivare som erbjuder sms lån under helgen är att de oftast har lägre krav och tillhör de långivare som beviljar flest lån.

Nackdelar med helglån

Fördelarna med helglån är få men nackdelarna är desto fler. Det här är ett av de dyraste sätten att låna pengar på, har ofta korta löptider samt dåliga villkor i allmänhet.

 • Höga räntor och avgifter
 • Låga lästa belopp och korta löptider
 • Låga grundkrav som ofta bjuder in till låntagande när det faktiskt inte behövs

Tänk på - urval av snabblån helg är begränsat

Även om snabblån på helgen är ett smidigt lån som eventuellt kan lösa dina problem som uppstått under en helg så har inte lånet bara fördelar.

Att låna pengar på helgen har även den nackdelen att utbudet av långivare som accepterar helglån är mindre än de som erbjuder lån på vardagar. Man får då ett mindre antal långivare att jämföra och kanske måste acceptera en något högre ränta än du hade hoppats på eller inte kan låna hela beloppet du hade önskat.

Det är väldigt få långivare som faktiskt erbjuder helglån och de som gör det har höga räntor, korta löptider och dyra avgifter.

Lån med utbetalning på helg till alla större banker

Helglån med direkt utbetalning helg är möjligt till Swedbank, Danske Bank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Du kan till samtliga banker signera och bekräfta med e-legitimation (så som mobilt BankID och BankID på datorn) för att få besked direkt på skärmen.

För SEB och Danske Bank kan det dock ibland ta lite längre tid att få pengarna utbetalda än övriga svenska banker. Du får information om utbetalning i samband med att du ansöker.

Smslån med utbetalning på lördagar och söndagar med Trustly

Vid smslån med utbetalning på lördagar och söndagar, så ska du tänka på kundtjänstens öppettider hos långivaren. Många långivare erbjuder så kallade Trustly lån som ger ökade möjligheter att få helgutbetalningar på lördagar, söndagar och även under nätter.

Trustly är en betalningslösning som gör att du kan ta ett sms lån under helgen och få lånet snabbt utbetalt till kontot oavsett öppettiderna. Tekniken är snabb, säker samt enkel och låter dig låna pengar dygnet runt enkelt med hjälp av BankID.

När du identifierar dig med BankID hos Trustly får du upp en lista över alla banker som de samarbetar med. I Sverige har Trustly i dagsläget ett samarbete med Swedbank, SEB, Sparbanken, Handelsbanken , Nordea, Danske Bank, FOREX, ICA Banken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd.

Välj din bank dit du vill ha ditt snabblån helg utbetalt till och klicka sen på kontonumret som dyker upp så kan du få pengarna utbetalda dit på bara 1 - 2 minuter.

Tänk på att trots att Trustly erbjuder direktutbetalning måste ändå lånet ske under långivarens öppettider då någon hos låneföretaget normalt måste godkänna ansökan först.

Helglån utan uc (med Creditsafe)

Majoriteten av långivarna som erbjuder helgutbetalningar erbjuder också möjligheten att teckna lånet utan uc. De långivare som använder sig av Creditsafe har i de flesta fall en automatisk process för att du ska få ditt lån utbetalt på helgen. Vid ansökan så använder du först dig av BankID. Därefter får du svar inom några minuter och därefter utbetalning.

Det går smidigt om du snabbt behöver låna 1000 kr, vilket för övrigt är den vanligaste summan våra besökare vill låna under helger, enligt vår statistik.

Att låna ett mindre belopp är positivt dels då det ökar sannolikheten att du blir beviljad lånet (långivaren tar inte en lika stor risk) och du behöver inte betala in så mycket i ränta för ditt lån.

Lån utan uc (med Creditsafe) och den snabba kreditkollen som görs innebär att du kan få utbetalning på lördagar, söndagar och andra helgdagar. Det finns dock även lån utan uc som använder sig av andra upplysningsföretag vid kreditupplysningen som Bisnode, Safenode, Syna och Decidas.

Lån utbetalning helg - smidigt med kontokredit

Som vi även nämnde i inledningen här på sidan så räknas kreditkonto som ett snabblån. Det är alltså möjligt att få även en ett kreditkonto med utbetalning på helgen utan uc. Fördelen med en kontokredit är att det inte spelar någon roll vilken veckodag, helg eller tid på dygnet du behöver pengar.

Ditt kreditutrymme är redan godkänt och det är upp till dig att plocka ut pengarna, vilket kan ske direkt utan att någon behöver godkänna.

Kontokredit är en lösning som påminner om kreditkort och ger dig möjlighet att utnyttja kredit vid behov. Det är ett smidigt alternativ till smslån helg.

Sammanfattning för dig som vill ta ett sms lån på en helg

Om du har ett akut behov av pengar på en lördag eller söndag måste du kontrollera långivarens öppettider på helgen och att du och långivaren har bankkonto hos samma bank, vilket möjliggör en direkt överföring. Har du ett bankkonto hos någon av de svenska storbankerna har du goda möjligheter att låna pengar på helgen.

Du har också möjlighet till helgutbetalningar direkt via Trustly, men det gäller endast hos utvalda långivare.

Majoriteten av långivare som erbjuder dig att ta ett snabblån med utbetalning under helgen är utan uc. De använder alternativa kreditupplysningsföretag för att godkänna ditt helglån och betala ut lånet oavsett tid på dygnet.

 • Sms lån på helg är möjligt hos flera långivare, du hittar hela listan med alla lån här på Kreditium.
 • Lån på helg har samma ränta, villkor och löptid som vanliga smslån, skillnaden är att ansökningen och utbetalningen kan ske under helgen.
 • Har man kontokredit kan man alltid få pengar utbetalda direkt, oavsett om det är helg eller vardag, det kräver dock att man redan har gjort sin ansökan så att man har en kontokredit redo att göra uttag från.

Vanliga frågor om Helglån

Ja, ansök under öppettiderna hos långivare som erbjuder helgutbetalningar, så betalar de ut pengarna under dagen.
Ja, flera långivare erbjuder dig att låna pengar trots betalningsanmärkning. Din anmärkning behöver dock vara äldre än 6 månader gammal.
Ja, det finns flera långivare som erbjuder direktutbetalningar till Swedbank även under helger. Det gäller även andra banker som Danske Bank, Nordea, SEB och Handelsbanken.
25 st låneerbjudanden erbjuder kontokredit och lån med utbetalning på helgen, hit hör bl.a. Ferratum, Lumify, Brixo, Northmill Bank, KontantFinans och Loanstep. Se hela listan här på Kreditium.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 3/20/2023

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.