Låna 3000 kr snabbt

Om du behöver låna 3000 utan UC direkt, så är smslån eller en kontokredit de bästa låneformerna för dig. Här listar vi därför alla långivare som lånar ut 3000 kr snabbt. Samtliga lån är utan säkerhet och många är utan UC kreditupplysning. Dessutom går det också att få lån trots betalningsanmärkning. På liknande sätt kan du även få tag på ett räntefritt lån. Kika då efter de långivare som erbjuder räntefria månader.

Faktaruta om Ferratum
Ferratum
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
48,93 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Faktaruta om Saldo
Saldo
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
0,00 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Klara lån
Klara lån
Belopp
2 000 - 150 000 kr
Löptid
1 - 8 år
Effektiv ränta
8,57 - 236,00 %
Anslutna banker
10
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Northmill
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
9,22 - 27,41 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Credifi
Credifi
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Lumify
Lumify
Belopp
2 000 - 70 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
190,41 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Loanstep
Belopp
3 000 - 25 000 kr
Löptid
5 mån - 3 år
Effektiv ränta
32,45 - 961,00 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Billigaste lånen om 3 000 kr

Låna 3000 snabbt med direkt utbetalning

Om man bara behöver låna 3000 kr så är det vanligt att man även behöver pengarna snabbt. Smslån och snabblån är små lån som går fort att ansöka om, de är utan UC och du får även pengarna snabbt på kontot. I vår lista här på Kreditium kan du dessutom enkelt se om långivaren erbjuder direkt utbetalningar.

Anledningarna till att låna 3000 kr kan vara många. Ibland har man utgifter som bara måste betalas och lönen har ännu inte kommit in på kontot. Det kan vara en att diskmaskinen gått sönder, du vill följa med kompisarna på en weekendresa eller behöver lite extra pengar för att ha råd med alla utgifterna kring jul. Oavsett anledning kan här ett lån på 3000 kr komma väl till pass och lösa dina problem. Tänk bara på att inte låna för att betala andra lån, eller för "onödig" konsumtion. Ditt lån måste alltid betalas tillbaka.

Lån på 3000 kr är ett relativt litet lånebelopp, vilket gör att lånekostnaden inte blir så hög. Även om räntan är hög när du tar ett snabblån, ofta på över 30 %, så är den totala lånekostnaden inte speciellt hög. Det beror både på det låga beloppet som man lånar samt att den här typen av lån har en kort återbetalningstid. Jämför alltid vad lånekostnaderna blir när du tecknar lån, detta är viktigt oavsett om du tecknar ett litet eller stort lån.

Krav för att låna 3000 kr snabbt:

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Du måste ha deklarerad inkomst (för lån på 3000 kr räcker en låg inkomst)
  • Vara svensk medborgare bosatt och folkbokförd i Sverige
  • Kunna signera med BankID

Smslån på 3000 utan UC kreditupplysning

Ett lån kan aldrig tas utan någon kreditupplysning, men det som är möjligt är att låna pengar utan UC. När du ansöker om smslån är det nästan alltid hos någon annan aktör än Upplysningscentralen, så det är alltså fullt möjligt att låna 3000 utan UC. Låneföretagen använder sig då istället av alternativa kreditupplysningar som Creditsafe eller Bisnode.

Anledningen till att man gärna vill undvika många kreditupplysningar hos UC är att alla upplysningar syns i deras register. Om du i framtiden vill låna ett större belopp eller teckna abonnemang m.m. så kan det bli problem om det gjorts många kreditupplysningar på dig. Det kan ses som ett tecken på att du gärna handlar på kredit och inte har koll på din ekonomi.

Det kan även vara problem att låna med UC om du inte klarar av den kreditprövningen de gör. Olika låneföretag och olika kreditupplysningsföretag gör olika bedömningar av kreditvärdighet. Det är ofta lättare att få ett lån utan UC då kraven är lägre.

Låg ränta eller räntefria sms lån

Det finns också långivare som har möjlighet att ge dig ett sms lån på 3000 med räntefria månader. Som ny kund hos Meddelandelån till exempel är första tusenlappen helt utan ränta. Titta under informationsikonen i listorna för att ta del av våra sms lån som är räntefria. Men kom ihåg att alltid jämföra alla snabblån för att hitta det som har lägst ränta och som passar just dina förutsättningar.

Exemplen ovan är kampanjer och erbjudanden om räntafria sms lån kan både tillkomma och försvinna. I vår jämförelse här ovan ser du aktuella räntor och erbjudanden.

När du jämför lån så ska du alltid titta efter effektiv ränta och månadskostnaden för ditt lån. Den effektiva räntan visar vad lånet faktiskt kostar med alla avgifter och räntor inbakade, och månadskostnaden är vad du måste se till att du har råd att betala in varje månad på ditt lån. Du måste ha marginal så att det inte blir några problem att sköta dina månadsinbetalningar, annars kan du få påminnelseavgifter och även riskera att få betalningsanmärkning i förlängningen. Har du svårt att sköta dina inbetalningar är det bra att ta kontakt med långivaren, det går ofta att hitta en lösning tillsammans.

Låna 3000 kr i 60 dagar eller 90 dagar

Det kan eventuellt vara så att du behöver låna 3000 kr snabbt, men endast under en kortare period. Det kan då handla om 60 dagar upp till 90 dagar. Det är en mycket bra möjlighet för dig som har hamnat i en ekonomisk situation att ta mikrolån eller smålån under en kort period. Vi rekommenderar så klart att du då lånar utan UC och hos en långivare som erbjuder en utbetalning direkt till kontot, på så sätt går det både väldigt snabbt och belastar inte ditt register hos UC.

Titta efter en långivare som har konto hos samma bank som du, då går det snabbare att få ditt lån utbetalt. Om långivaren samarbetar med betaltjänsten Trustly går det att få utbetalning direkt till alla vanliga svenska banker.

Även om lånet har en löptid på 30 - 90 dagar (1 - 3 månader) kan du även lösa lånet i förtid om du skulle få in extra pengar på ditt konto och vill slippa din skuld. Ta kontakt med låneföretaget och meddela att du vill lösa din skuld. Detta kan du alltid göra utan någon extra avgift.

Snabblån på 3000 kr med betalningsanmärkning

Det finns också möjlighet att låna om du har en betalningsanmärkning. Dessutom erbjuder flera av långivarna lån på 3000 eller mer, även om du har någon eller några betalningsanmärkningar. Det är möjligt att låna med upp till 10 anmärkningar. Ju fler betalningsanmärkningar du har desto högre ränta kommer du dock få.

Det är ganska vanligt att kreditgivarna vill att dina betalningsanmärkningar är få eller äldre än 6 månader för att du ska få ett snabblån. Det är även viktigt att din ekonomiska situation ser bättre ut nu.

Låna mer eller mindre: 2000 kr, 4000 kr, 5000 kr, 6000 kr, 7000 kr, 8000 kr, 9000 kr, 10000 kr

Vanliga frågor om Låna 3000 kr

Nej, det sker alltid en kreditupplysning. Däremot behöver det inte ske hos UC. De flesta lån på mindre summor tar en kreditupplysning hos Creditsafe eller Bisnode istället.
Det tar mellan 0 - 3 dagar. För att få pengarna samma dag rekommenderar vi långivare med direkt utbetalning.
Ja, flera långivare godtar betalningsanmärkningar. De måste vara minst 6 månader gamla och du får inte ha någon skuld hos Kronofogden.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 1/18/2023

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.