Samla lån trots många förfrågningar

Att kunna samla lån trots många förfrågningar kan vara skillnaden mellan en hälsosam ekonomi och total katastrof. Med många förfrågningar från UC AB kommer man ha en låg kreditvärdighet vilket i sin tur gör det väldigt svårt att låna pengar. Men, det finns alltså de kreditgivare som är villiga, trots att du har en låg kreditvärdighet, att bevilja dig ett så kallat samlingslån. Hur detta går till, för- och nackdelar, samt hur du skall tänka när du vill samla lån med dålig kreditvärdighet går vi igenom här nedan.

Enklaste samlingslånen med låg scoring

Lendo
Belopp
10 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
3,25 - 32,49 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Advisa
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,06 - 29,99 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Enklare
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,01 - 29,99 %
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sambla
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,01 - 29,95 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
9,22 - 28,96 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Loans.se
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
4,53 %
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Bank Norwegian
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
6,16 - 28,44 %
Uppläggningsavgift
399 kr
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
23 år
Sidan innehåller annonslänkar

Majoriteten av långivarna som vi recenserat på Kreditium.se ger oss provision för varje skickad kund vilket ger oss möjligheten att bedriva en kostnadsfri tjänst. Listans ordning påverkas av provisionen vi får från kreditgivarna men påverkar aldrig vår betygsättning eller den information vi presenterar i våra recensioner. Vår åsikt är och kommer alltid förbli vår egen.

Statistik

För att hjälpa dig att fatta rätt beslut finns här en sammaställning av långivarnas egenskaper.
Lägsta lånebelopp 1 000,00 kr
Högsta lånebelopp 600 000,00 kr
Genomsnittlig frånränta 4,36 %
Genomsnittlig tillränta 24,49 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift 227,00 kr
Genomsnittlig administrationsavgift 9,57 kr
Direktutbetalning 2 långivare (28,57 %) erbjuder direktutbetalning
Direktutbetalning dygnet runt 1 långivare (14,29 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC 0 långivare (0,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Betalningsanmärkningar 6 långivare (85,71 %) accepterar betalningsanmärkningar
Unga lånetagare 5 långivare (71,43 %) accepterar låntagare under 20 år

Jämför lånegivarnas data

Här kan du jämföra långivarnas räntor, lånebelopp, löptid med mera, och se hur det står sig mot varandra.
Lendo
3,25 % 33,75 %
Advisa
3,06 % 29,99 %
Enklare
2,95 % 26,50 %
Sambla
3,06 % 29,99 %
Northmill
7,90 % 22,90 %
Loans
4,30 %
Bank Norwegian
5,99 % 23,99 %

Samla lån med dålig kreditvärdighet

Att samla lån trots många förfrågningar och att samla lån med dålig kreditvärdighet är exakt samma sak. Med många förfrågningar från UC AB, det vill säga många kreditupplysningar på en kort tid, kommer du per automatik ha låg kreditvärdighet.

Att du har många förfrågningar på kort tid kan vara på grund av att du har:

 • Sökt flera lån på kort tid
 • Köpt flera olika varor på kredit på kort tid
 • Sökt flera kreditkort på kort tid
 • Tecknat många nya abonnemang på kort tid

Oavsett vad anledningen är till att du har många förfrågningar så kommer du befinna dig i en svår ekonomisk sits då du behöver teckna nya lån eller framför allt vill samla dina nuvarande lån och krediter.

Om du i dagsläget har flera mindre lån och krediter som du vill baka ihop till ett större med målet att sänka din ränta så tänker du helt rätt. Det är nästan alltid fördelaktigt för dig att samla dina lån med syftet få sänkt ränta. Det hjälper också ofta till med att få en förbättrad kreditvärdighet på sikt.

Men hur ska du då göra när du vill samla lån trots många förfrågningar? Det kommer bli svårare för dig att hitta en långivare som är villig att bevilja dig lån. Du anses vara en högriskkund och en låg kreditvärdighet kommer inte göra långivarna speciellt exalterade över att ha dig som kund.

Det finns dock flera saker som kan öka dina chanser till att du skall få samla dina lån med dålig kreditvärdighet.

Så här kan du samla lån med dålig kreditvärdighet

Att samla lån och krediter med låg kreditvärdighet handlar om att hitta och övertala en långivare om att ge dig möjligheten att låna pengar.

 • Hög inkomst

  En god inkomst kan få långivarna att se bortom din låga kreditvärdighet. Din återbetalningsförmåga är trots allt bland det absolut viktigaste för långivarna och fungerar som en form av säkerhet för att du faktiskt kan återbetala ditt lån.

 • Lös lån på egen hand

  Om du har möjlighet så bör du lösa så många lån du kan på egen hand innan du bestämmer dig för att samla dina lån trots många förfrågningar. På så sätt kan du ansöka om en lägre summa och din kreditvärdighet är förmodligen något bättre.

 • Använd en medsökande

  Med en medsökande delar ni på ansvaret för lånet och långivaren ser till er samlade inkomst när de beslutar om de skall bevilja dig ett hopbakslån eller ej.

Bäst långivare för att samla lån med dålig kreditvärdighet

Det finns många bra låneförmedlare som låter dig samla lån trots många förfrågningar. Förmedlare fungerar som en mellanhand mellan dig och långivarna, dem ger alltså själva inte ut några samlingslån.

När du skickar in din ansökan passas denna vidare av låneförmedlaren till långivarna samarbetar med. På så sätt kan du få flera erbjudanden om lån via endast en ansökan och uc.

Här nedan är vår sammanfattade topplista 2023 över de bästa långivarna för dig som vill samla lån med dålig kreditvärdighet.

Att samla lån hos Sambla är något många väljer att göra när de har många förfrågningar hos UC AB. Tack vare stort utbud av långivare, bra villkor och relativt låga grundkrav ges många här chansen att ta samlingslån trots låg kreditvärdighet.

Samla lån med många förfrågningar samt anmärkningar?

Om du har dålig kreditvärdighet samt en eller flera anmärkningar när du vill samla dina lån och krediter så kommer det bli svårt för dig att hitta en långivare. Som vi varit inne på så kan en i övrigt städad ekonomi få långivarna att se bortom din låga kreditvärdighet men om du då även har betalningsanmärkningar så kommer de flesta kreditgivarna neka din ansökan direkt.

Att samla lån med dålig kreditvärdighet och betalningsanmärkningar är svårt. Det bästa du kan göra är att på egen hand förbättra ditt kreditbetyg eller vänta ut dina anmärkningar innan du ansöker om lån.

Är det möjligt att samla lån utan uc?

Att samla lån utan uc innebär att du som låntagare ansöker om ett samlingslån där annat bolag än UC AB står bakom kreditupplysningen Detta är i dagsläget inte möjligt såvida du inte väljer att samla lån genom ett snabblån vilket aldrig är rekommenderat då detta är en mycket dyr låneform.

Så vad gör man som låntagare om det inte är möjligt att samla lån utan uc genom ett privatlån? Enligt vår erfarenhet så bör man, om behovet är akut, ändå ansöka om ett privatlån för att samla sina lån även om det är UC AB som hämtar in kreditupplysningen.
Endast en uc-slagning bör inte förvärra din kreditvärdighet speciellt mycket och du kan alltid vänta ut dina nuvarande uc-slagningar innan du ansöker om ett nytt lån om ditt lånebehov inte är akut.

Alternativa långivare för dig som vill samla lån utan uc

Vanliga frågor om att samla lån trots många förfrågningar

Du kan faktiskt låna upp till 600 000 kr även om du har låg eller dålig kreditvärdighet. Det beror på att kraven är olika hos långivarna och i flera fall kan du ansöka om att låna pengar tillsammans med en medsökande. Vilket i sin tur gör att du har enklare att få ett lån.

Räntan blir oftast högre på lån utan UC. Anledningen är att de är upp till 50 000 kr och under en kortare period. Vi rekommenderar därför att du går via en låneförmedlare. En förmedlare tar en UC-kontroll på dig och du får sedan flera låneerbjudanden från olika banker som låneförmedlaren samarbetar med. Det hjälper dig att få en betydligt mycket lägre ränta än vad du hade fått hos en långivare utan UC.

Ja, flera långivare godtar betalningsanmärkningar. Många banker har däremot ett krav på att dina anmärkningar ska vara äldre än sex månader gamla. Det är dock bra att veta att det är svårt att bli beviljad ett samlings lån med dålig kreditvärdighet när du även har betalningsanmärkningar.

Gustav Ternander

Gustav Ternander

Senast uppdaterad 5/8/2023

Gustav Ternander är sedan hösten 2021 skribent här på Kreditium.se Han har en examen inom ekonomi och har tidigare jobbat på såväl små som stora banker i Sverige. Gustav har stor kunskap om konsumentkrediter och skriver utifrån detta djupgående artiklar om allt som berör lån här på Kreditium.se.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.