Jämför kreditkort och hitta bästa kreditkortet

Här listar vi och jämför alla kreditkort så att du kan hitta det bästa kreditkortet idag. Bensinkort, bonuskort, matkort och resekort är bara några att nämna. Inte nog med att det finns en uppsjö av kontokort så finns det olika maxkrediter, räntor och avgifter. Här på Kreditium.se listar vi och jämför alla kreditkort och hjälper dig välja det kort som passar just dig och dina behov.

Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
Easyliving
Årsavgift
195 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
17,25 %
Räntefria dagar
56 dagar
Resurs Gold
Årsavgift
245 kr
Maxkredit
150 000 kr
Ränta
12,36 - 17,32 %
Räntefria dagar
60 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
18,90 %
Räntefria dagar
30 dagar

Vilket är det bästa kreditkortet 2024?

Det finns några saker att tänka på om du ska hitta det bästa kreditkortet 2024. Samtliga kreditkort har däremot sina egna fördelar där den största faktorn som skiljer kontokorten ifrån varandra faktiskt är dess fördelar. Något kort kan ge stora bonusar och rabatter medans ett annat istället har en låg ränta. För att hitta det bästa kortet behöver du därför jämföra kontokort och dess förmåner. Rättare sagt, ställ dig frågan varför du vill ha ett kreditkort och välj utifrån orsak.

Jämför kreditkort och kontokort innan du åker ut och reser

Om du planerar en utlandsresa och vill ha ett säkert betalningsalternativ på resan, då är det viktigt att du jämför kreditkort utifrån valutapåslag, uttagsavgift eller reseförmåner. Vissa kreditkort ger även de bästa reseförmånerna och reseförsäkringarna. Det man ofta missar är att valutapåslagen är väldigt höga på flera premiumkort och sträcker sig upp mot 3%. Men reser du mycket, så rekommenderar vi att du tittar på kort utan valutapåslag.

Kreditkort med bonus och rabatter

Du kanske hellre är ute efter ett kreditkort med flest förmåner och bonusar på alla köp du gör. Då ska du jämföra kreditkorten utifrån bonusnivån för att hitta den som är bäst. Bonuskort är väldigt populära, inte bara för shopping utan även för de som reser mycket. Detta tack vare att några av de bästa bonuskorten är inriktade på just resenärer. Exempelvis så är bonuskortet från Bank Norwegian även ett riktigt bra bonuskort tack vare att du får poäng för alla köp som du sedan kan köpa flygbiljetter för.

Kreditkort med drivmedelsrabatt

Om du pendlar eller helt enkelt gillar att köra bil på fritiden så är ett bensinkort, även kallat tankkort, något för dig. Bensinkort ges ut av bensinstationer så som OKQ8, Preem och Shell. Tankkort är alltid gratis, ger drivmedelsrabatt upp till 15 öre per tankad liter och mycket mer.

Matkort

Matkort är ett kreditkort eller betalkort som ges ut av de matkedjor vi har här i Sverige idag. Exempelvis så har både COOP och ICA varsitt matkort. Kreditkort för matshopping är något du främst använder för att spara in pengar och få exklusiva erbjudanden då du handlar hos matkedjan. Med det sagt så finns det även matkort som har reseförmåner som exempelvis reseförsäkringar.

Bästa kreditkorten med flexibel återbetalning och låg ränta

Du kanske är ute efter det bästa kreditkortet där du har möjligheten till delbetalning på alla inköp till en låg ränta. Om så är fallet är det avgifter och räntor som är viktiga att jämföra. Det finns dessutom några kontokort på marknaden som faktiskt erbjuder en räntefri delbetalning en viss period.

Bra att veta och tänka när du jämför kreditkort

  • Ränta som vi anger är den ränta som uppstår på utnyttjad kredit om du inte betalar hela fakturan på förfallodag. Väljer du att delbetala fakturan tillkommer alltså en räntekostnad. Räntan som vi anger är alltid den nominella räntan.
  • Kredit är den summa du maximalt kan utnyttja på kreditkortet innan återbetalning måste ske. Vilken kredit du kan få beror vilka kreditkort du jämför men kreditgivaren gör även en kreditupplysning för att kunna godkänna krediten eller bevilja en lägre nivå.
  • Räntefritt innebär en räntefri period som kan uppstå vid inköp med kreditkortet. Alltså, om du betalar tillbaka hela krediten innan de räntefria dagarna löpt ut tillkommer det ingen extra räntekostnad.
  • Årskostnad är en avgift som kan läggas på fakturan för ditt kontokort en gång per år. Denna avgift kan skilja sig rejält mellan olika kreditkort. Det vanligaste är att årsavgiften ligger runt några hundralappar eller att kortet är helt gratis. Ett riktigt bra kreditkort behöver idag inte ha en årskostnad, det finns många bra kort som är "gratis".
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 4/12/2022

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.