Lånekalkyl

Med vår lånekalkyl kan du snabbt och enkelt räka ut kostnaden på ditt lån. Oavsett om du skall teckna snabblån eller privatlån kan du med vår kalkylator nedan få en klar bild över hur mycket ditt lån kan komma att kosta beroende på valt lånebelopp, löptid samt ränta.

Din uträkning

Räntekostnad 550 kr
Ränteavdrag −165 kr
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Total kostnad 385 kr
Total återbetalning 10 385 kr
Månadsbetalning 1 039 kr

Vad är en lånekalkyl?

En lånekalkyl är en typ av uträkning som visar återbetalningsplanen för ditt lån. En lånekalkyl görs oftast i förebyggande syfte innan man tar ett lån för att se att man har råd med lånet. Kreditiums lånekalkyl kan användas av vem som helst och verktyget är gratis.

Hur du använder vår lånekalkyl

Att använda vår lånekalkyl är en smidig och enkel process som endast kräver att du letat upp en potentiell långivare och tagit fram vilken ränta de har, och ett belopp du vill låna samt löptid du vill ha. Vi har gjort en steg-för-steg lista som du kan följa här:

 • Fyll i lånebelopp

  Först så anger du ett lånebelopp du tänkt låna. På Kreditiums lånekalkyl kan du fylla i belopp mellan 1 000 - 600 000 kr.

 • Fyll i löptid

  Efter det så fyller du i löptiden. Du kan välja mellan 1 månad och 180 månader (15 år). De flesta långivare idag beviljar oftast inte löptider på över 15 år därav har vi satt den limitationen.

 • Skriv in räntan

  I verktyget kan du välja en ränta mellan 0 till 50%.

 • Ange uppläggningsavgift (om det finns en)

  Ifall den långivare du potentiellt kommer ansöka om lån hos har en uppläggningsavgift behöver du fylla i den i rutan. Finns det ingen uppläggningsavgift kan du ignorera rutan och uträkningen kommer ändå att ske.

 • Ange aviaavgift (om det finns en)

  Samma som uppläggningsavgiften, om det finns en så fyll i, annars kan du strunta i det och verktyget kommer att funka som det skall.

Ett enkelt sätt för att ta reda på om en långivare har en uppläggnings eller aviavgift är att läsa igenom deras SEKKI. Vi har en guide på vad SEKKI är och hur man hittar den. Du kan läsa artikeln här.

Planera din budget noggrant innan du lånar pengar

Vi på Kreditium vill poängtera vikten av att planera en budget innan man tar ett lån. Det är väldigt viktigt att göra detta, därför att det minskar risken att du hamnar i en knipig ekonomisk situation.

 • Du får en överblick av kostnader och kan därmed avgöra om du har råd med lånet eller ej.
 • Du kan planera in hur du ska sköta återbetalningen
 • Risken för att få betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden minskar markant genom att du inte tar lån som du kommer fram till via lånekalkylen att du inte har råd med.

Vanliga frågor

Kreditiums lånekalkyl fungerar på så sätt att du börjar med att fylla i ditt lånebelopp, löptid, ränta samt eventuella avgifter. Därefter kommer den totala kostnaden för ditt lån visas till höger om kalkylatorn, allt ifrån räntekostnad till månadskostnad och totat återbetalning.

Ja! Vår kalkyl funkar lika bra på datorn som på din telefon.

Självfallet! Våra tjänster kommer aldrig kosta dig en enda krona att använda.

Nej, du behöver aldrig ange några personuppgifter för att räkna ut kostnaden för ditt lån.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.