Låna 500 kr snabbt

Ibland kan det vara så att man snabbt behöver låna 500 kr. Vissa dagar, kvällar eller helger kan det vara lite tufft ekonomiskt och då behöver man ta ett smslån på 500 med direkt utbetalning. Det kan vara ett lån utan uc eller med betalningsanmärkning. Däremot finns det idag inte många långivare som erbjuder så pass låga lån. Men vi listar här alla långivare som idag erbjuder snabblån med lägst lånebelopp.

Faktaruta om Northmill
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
6,05 - 27,41 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Saldo
Saldo
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
1 - 5 mån
Effektiv ränta
39,60 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Ferratum
Ferratum
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
48,93 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Sidan innehåller annonslänkar

Låna 500 kr snabbt utan uc med betalningsanmärkning

När man behöver låna en mindre summa pengar på 500 kr brukar man vilja låna det snabbt och ibland även med betalningsanmärkning. De flesta smslån har snabba utbetalningar om du godkänner och verifierar dig med mobilt BankID under låneansökan.

Dessutom är samtliga smslån utan uc, låneföretagen använder sig istället av alternativa kreditupplysningsföretag. Det är en fördel för dig som låntagare då det inte syns i UC AB:s register att det gjorts en kreditkoll på dig. Man kan alltså inte ta ett lån utan uc kreditupplysning, men det finns andra alternativ än UC.

Tänk på att alla smslån inte har direkt utbetalning och ibland kan det dröja upp till 24 timmar innan pengarna är på kontot. Detta kan ske om du inte har samma bank som långivaren har. I vår tabell här ovanför där vi jämför alla lån på 500 kr kan du se vilka långivare som samarbetar med vilka banker där de kan erbjuda direktutbetalning. Det är inte alltid långivarna erbjuder lån på så lite som 500 kr, då brukar istället minsta lånesumman vara på 1 000 kr.

Smslån på 500 direkt till en låg ränta

Det blir inte så kostsamt för dig om du bara ska låna 500 kr direkt även om räntan kan vara hög. Återbetalningstiden ligger på mellan 30 till 90 dagar (1 - 3 månader) för de flesta smslån och därför hinner avgifterna för lånet att bli så dyra.

Det är förutsatt att det inte finns en dyr uppläggningsavgift som vissa långivare tyvärr har. Ta för vana att alltid titta efter den effektiva räntan när du jämför smslån eftersom alla avgifter är inbakade där, det blir ett mer korrekt sätt att jämföra lån.

Exempel: lånar du 500 kr med 30 % ränta och betalar av lånet på 30 dagar så blir den totala summan att återbetala 513 kr. Kostnaden för själva lånet blir här 13 kr. Nu är det inte säkert att du kan hitta ett lån på 500 kr med just dessa villkor, men det visar även på att trots en hög ränta blir den totala kostnaden för ett litet lån inte så hög.

Sms lån på 500 kr med räntefria månader

Flera långivare erbjuder dessutom en eller flera räntefria månader när du är ny kund hos dem. Det är ganska ovanligt, men det förekommer. Om du inte hittar någon kampanj med räntefria månader men ändå vill ha lånet "gratis" så kan du utnyttja din ångerrätt som du alltid har när du tecknar lån online. Inom 14 dagar kan du ångra ditt smslån på 500 kr, du betalar då bara tillbaka lånet + uppslupen ränta så är lånet löst och klart. Du behöver betala ränta för de dagarna du har haft lånet, men eventuella avgifter måste långivaren betala tillbaka.

Ett alternativ till ett smslån kan vara en kontokredit med ett lågt uttagsbelopp om 500 kr. På så sätt kan du även låna dessa pengar om och om igen, bara du betalar tillbaka dem.

Tips! Hos följande långivare kan du låna 500 kr helt gratis om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar. Dessutom görs det ingen uc-slagning och du kan låna med betalningsanmärkningar.

  1. Loanstep
  2. Credifi
  3. Ferratum

Finns det snabblån med utbetalning under helg och kväll?

Ja, absolut finns det snabblån på 500 kr där du får utbetalning både under helg och kväll. Helglån är oftast utan uc. Då sker kreditupplysningen i de flesta fall automatiskt och snabbt hos Creditsafe.

Fördelarna med det är att du kan få både svar direkt och utbetalningar av ditt sms lån mycket fortare. Ett snabblån på 500 kr under kvällen eller helgen kan för många vara en bra lösning då det annars är svårt att få pengar när banker och butiker är stängda och det gapar tomt på kontot.

Låna mer: 1000 kr, 1500 kr, 2000 kr, 3000 kr, 4000 kr, 5000 kr, 6000 kr

Bästa lånen om 500 kr

Vanliga frågor om att låna 500 kr

Flera smslån har lägsta belopp man kan låna som antingen 500 kr, 1 000 kr eller 2 000 kr. Här hittar du alla smslån som lånar ut småsummor
Ja, räntan på ett lån på 500 kr är hög då lånetypen är s.k. smslån. Då lånet är på ett så pass liten summa pengar blir ändå inte kostnaden för lånet så högt.
Ja, flera långivare erbjuder direktutbetalning, även kvällar och helger.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 11/14/2022

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.