Låna 500 kr

Ibland kan det vara så att man snabbt behöver låna 500 kr. Oavsett om det är kväll, helg eller en röd dög så kan du enkelt låna 500 kr och få lånet utbetalt direkt till ditt konto. De lån som du kan komma att hitta som är om 500 kr kommer vara smslån utan uc.

Om du ska låna 500 kr med Kronofogden
Låna 500 kr gratis
Ferratum

Bästa smslånet på 500 kr

Belopp 1 000 - 40 000 kr
Löptid 3 mån - 8 år
Effektiv ränta 54,05 %

Ferratum låter dig låna 500 kr i form av en kontokredit och är helt utan uc. Ett lån hos Ferrautm innebär att du lånar till låga krav och får pengarna snabbt insatt på kontot.

Ansök nu Få skräddarsydda låneförslag

Alla smslån om 500 kr

Lånebelopp
kr
Filtrera
1
Visar 3 av 3 lån
Vi hittade inga lån med din sökning.
ViaConto
Jämför
ViaConto
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 mån - 2 år
Effektiv ränta
263,43 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Ferratum
Jämför
Ferratum
Belopp
1 000 - 40 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
54,05 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Northmill
Jämför
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
9,22 - 32,47 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Majoriteten av långivarna som vi recenserat på Kreditium.se ger oss provision för varje skickad kund vilket ger oss möjligheten att bedriva en kostnadsfri tjänst. Listans ordning påverkas av provisionen vi får från kreditgivarna men påverkar aldrig vår betygsättning eller den information vi presenterar i våra recensioner. Vår åsikt är och kommer alltid förbli vår egen.

Statistik

För att hjälpa dig att fatta rätt beslut finns här en sammanställning av långivarnas egenskaper.
Lägsta lånebelopp 1 000,00 kr
Högsta lånebelopp 50 000,00 kr
Genomsnittlig frånränta 31,80 %
Genomsnittlig tillränta 37,80 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift 133,33 kr
Genomsnittlig administrationsavgift 131,33 kr
Direktutbetalning 3 långivare (100,00 %) erbjuder direktutbetalning
Direktutbetalning dygnet runt 0 långivare (0,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC 2 långivare (66,67 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Betalningsanmärkningar 3 långivare (100,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Unga lånetagare 2 långivare (66,67 %) accepterar låntagare under 20 år

Jämför långivarnas data

Här kan du jämföra långivarnas räntor, lånebelopp, löptid med mera, och se hur det står sig mot varandra.
ViaConto
43,50 %
Ferratum
43,99 %
Northmill
7,90 % 25,90 %

Låna 500 kr snabbt med betalningsanmärkning

De flesta som letar efter ett lån om 500 kr brukar behöva pengarna snabbt. Inte helt ovanligt är det att samma person även har en eller flera betalningsanmärkningar. Har du en eller flera betalningsanmärkningar kan du fortfarande låna 500 kr då många långivare inte ser detta som ett hinder.

Låna 500 kr snabbt

Vad gäller snabbheten på lån om 500 kr så är detta inga problem. Faktum är att alla långivare som erbjuder smålån om belopp som dessa också kan betala ut lånet direkt efter din låneansökan. Det enda kravet för att få pengarna snabbt är att du ansöker om lånet med Mobilt BankID och att du har samma bank som lånet betalas ut till. Vad gäller det sistnämnda så brukar flera långivare samarbeta med de flesta storbanker och några långivare betalar även ut lånet via Trustly, som alltid innebär att lånet betalas ut direkt till ditt konto.

Kan man låna 500 kr utan uc?

Låg kreditvärdighet, betalningsanmärkningar eller att man försöker förbättra sin kreditvärdighet är ofta anledningarna till att man vill låna utan uc. Oavsett vad din anledning är till att du vill låna 500 kr utan uc så kan vi berätta för dig att alla lån i dagsläget som är om småbelopp som dessa, är helt utan uc.

Om du jämför olika banker så kommer du märka att de lägsta lånebeloppen som banker som tar uc erbjuder börjar kring 5000 - 10 000 kr. Du kan alltså känna dig säker på att när du lånar 500 kr att det inte kommer göras någon anteckning i uc:s register.

För dig som ska låna 500 kr med Kronofogden

Visserligen så är det inte lån som är utan uc som i sig som gör det möjligt att låna trots tidigare skulder. Långivare som erbjuder lån om 500 kr till dig med tidigare skuld, skulle alltså i teorin kunna erbjuda samma lån fast att kreditslagningen görs med uc. Kollar vi exempelvis på lånetypen "omstartslån" så finner vi långivaren Nstart, som erbjuder just detta, lån både till dig med anmärkningar eller om du har en skuld till Kronofogden.

Just omstartslån är speciellt då detta är det enda lånet du kan få med en skuld hos Kronofogden. Däremot så brukar långivare som erbjuder omstartslån dock inte ge ut lån på 500 kr. Ska du låna 500 kr med skuld så rekommenderar vi att du antingen försöker ta ett pantlån eller lånar av en bekant, då detta är din största chanser att få lån utefter dina förutsättningar.

Smslån på 500 direkt till en låg ränta

Även om räntan är hög på lån om 500 kr så brukar den faktiska räntekostnaden för detta lånet bara vara om några enstaka kronor. Detta har att göra med att löptiden för smålån som dessa brukar bara vara i 30 dagar, i enstaka fall kan det löpa upp till 90 dagar. Nedan finner du ett räkneexempel vad räntekostnaden kommer att kosta dig för ett lån om 500 kr som löper i 30 dagar.

Räknexempel

För att ge en konkret bild av vad det kostar att låna 500 kr i 30 dagar så har vi tagit fram ett exempel nedan vad ett sådant lån kan komma att kosta:

  • Lånebelopp: 500 kr
  • Löptid: 30 dagar
  • Räntesats: 40%
  • Startavgift: 400 kr

Under perioden som detta lånet fortlöper så kommer det att hinna upplåta en ränta om 12 kronor. Själva räntesatsen bör alltså inte vara några större orosmoment när du ska låna några hundralappar i en månad. Det som du istället bör tänka en extra gång på är startavgiften. För lån om 500 kr så kommer den största avgiften vara startavgiften, om det finns en sådan kopplad till lånet.

När du ska låna 500 kr så är det inte räntan som kommer utgöra någon större avgift. Istället är det uppläggning/ startavgiften för lånet som kan uppgå till lika stor summa som själva lånebeloppet. Du kan alltså förvänta dig att när du betalar tillbaka lånet, att du då behöver betala uppemot 1000 kr.

Sms lån på 500 kr med räntefria månader

Flera långivare erbjuder en eller flera räntefria månader när du är ny kund hos dem. Det är ganska ovanligt, men det förekommer. Om du inte hittar någon kampanj med räntefria månader men ändå vill ha lånet "gratis" så kan du utnyttja din ångerrätt som du alltid har när du tecknar lån online. Inom 14 dagar kan du ångra ditt smslån på 500 kr, du betalar då bara tillbaka det lånade beloppet om 500 kr och sedan är lånet löst och klart.

Tips! Hos följande långivare kan du låna 500 kr helt gratis om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar. Dessutom görs det ingen uc-slagning och du kan låna med betalningsanmärkningar.

  1. Loanstep
  2. Credifi
  3. Ferratum

Finns det snabblån med utbetalning under helg och kväll?

Ja, absolut finns det sms lån på 500 kr som du kan få utbetalt både under helgen och kvällen. Smslån som du kan teckna på helgen är oftast av typen "högkostnadskrediter" då deras räntenivå ligger omkring 40%. När du behöver låna 500 kr snabbt på helgen så bör du kontrollera långivarens öppettider, innan du skickar in en låneansökan. Skulle du ansöka om ett sms lån utanför en långivares öppettider, då kan du förvänta din låneansökan blir hanterad först nästkommande dag, vilket innebär att själva idén med att låna 500 kr snabbt försvinner.

Vanliga frågor om att låna 500 kr

Flertalet av de smslån som finns på marknaden idag erbjuder ett lägsta lånebelopp om 500 kr. Men det finns även de smslån som har ett minsta lånebelopp från 1000 kr.

Ja, räntan på alla lån om 500 kr är idag mycket hög. Men något du kan ha i åtanke är att lånet kommer betalas tillbaka under loppet av en månad eller två, vilket innebär att räntekostnaden inte kommer vara på mer än några kronor.

Ja, flera långivare erbjuder direktutbetalning, även kvällar och helger.

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 2/1/2024

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.