Lån utan uc

Ett lån utan uc är ett lån, oavsett låneform, där kreditupplysningen inte görs av uc ab som är en del av Enento Group. Att "låna utan uc" är ett begrepp som är vanligt förekommande då man jämför olika typer av högkostnadskrediter likt smslån, snabblån eller kontokrediter. Det är alltså endast de dyrare lånen i Sverige så går att få utan en kreditupplysning från uc och som medför stora risker för dig som låntagare. Här kan du låna utan uc genom vår kompletta lista. Stora möjligheter finns för direktutbetalning och ansökan tar inte mer än någon minut att slutföra. Läs mer nedan!

Jämför alla 7 lån i Sverige utan uc

Faktaruta om Ferratum
Ferratum
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
48,93 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Faktaruta om Northmill
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
6,05 - 27,41 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Faktaruta om Saldo
Saldo
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
1 - 5 mån
Effektiv ränta
39,60 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Credifi
Credifi
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
129,59 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Lumify
Lumify
Belopp
2 000 - 70 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
129,59 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Loanstep
Belopp
3 000 - 25 000 kr
Löptid
5 mån - 2 år
Effektiv ränta
29,50 - 1 117,00 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Faktaruta om Klara lån
Klara lån
Belopp
2 000 - 150 000 kr
Löptid
1 - 8 år
Effektiv ränta
8,57 - 236,00 %
Anslutna banker
10
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Lån utan uc - Vad är det?

Ett lån utan uc innebär att en uc-upplysning inte tas vid låneansökan. Istället kommer ett annat kreditupplysningsbolag stå bakom den kreditprövning som görs på dig i samband med att du ansöker om lån. Vilket bolag som gör kreditupplysningen är egentligen ointressant för dig som låntagare såvida inte din enda prioritet är att låna pengar där en uc-slagning inte görs.

Om det inte är en prioritet för dig huruvida en slagning görs hos UC AB eller ej så kan du egentligen välja helt fritt utifrån vilken långivare du anser passar just det du eftersöker.

Lån utan uc är inte samma sak som lån med låga kreditkrav. Vilket kreditupplysningsbolag som används har inget att göra med låneprodukten i sig. I teorin kan det finnas både dyra och billiga lån utan- och med uc med varierande ansökningskrav. Anledningen till att just lån utan uc ofta kopplas samman med låga krav, snabba utbetalningar och höga räntor är för att det nästan enbart är kreditgivare för högkostnadskrediter som valt att inte samarbeta med UC AB.

Ett lån utan uc är alltså inte ett lån med låga krav och snabba utbetalningar på grund av att en uc-förfrågan inte görs utan på grund av vilken låneform det rör sig om. Det är aldrig UC AB eller annat kreditupplysningsbolag som påverkar hur låneprodukten ser ut.

Ett lån utan uc kan sammanfattas som följande:

 • Ett dyrt lån sett till både ränta och avgifter
 • Ett lån som har ett lågt maxbelopp och kort löptid
 • Ett lån som i regel är lättare att få
 • Ett lån som inte påverkar din uc-scoring men som ändå kan påverka din kreditvärdighet i stort

Lån med uc-upplysning är att föredra

 • Lägre lånekostnader

  Huruvida det är UC AB eller ej som hämtar kreditupplysningen har ingen som helst påverkan på lånets kostnad. Däremot så har alla långivare för större lån med lägre räntor valt sig att samarbeta med just UC AB och ett lån med uc-prövning är därför nästan alltid billigare än ett lån utan uc-prövning.

 • Längre löptider

  När du tecknar ett lån med uc-upplysning rör det sig huvudsakligen om större lån likt privatlån eller bolån. Dessa har i regel en mycket längre löptid än de dyrare högkostnadskrediterna utan uc-förfrågan vilket per automatik ger dig en större flexibilitet.

 • Oftast högre transparens

  Större banker och långivare som beställer sina kreditförfrågningar från UC AB har generellt sätt tydligare villkor jämfört med de mindre långivarna som fokuserar på smålån. Det skapar en trygghet för dig som låntagare då du får en tydligare överblick över vad lånet faktiskt innebär för dig.

En kreditupplysning som beställs från UC AB är inte något negativt i sig och i genomsnitt är lån med uc-upplysning billigare än lån utan uc-upplysning. Det enda negativa för dig som låntagare med att låna med uc-upplysning kommer först då du på kort tid drar på dig ett större antal uc-upplysningar som i sin tur kan leda till en lägre uc-scoring.

Alla kreditupplysningsbolag i Sverige

Det finns en mängd olika kreditupplysningsbolag i Sverige, somliga riktar in sig på att rikta in sig på att erbjuda sina tjänster till långivare medans andra riktat in sig på större myndighetsorgan eller andra former av företag. Här nedan följer en komplett lista över det mer kända aktörerna inom branschen i Sverige idag.

 • UC AB

  UC AB är utan tvekan det största företaget inom kreditupplysningar i dagsläget. De grundades redan 1977 och är idag en del av Enento Group. Storbankerna samt långivare för privatlån och bolån använder nästan uteslutande UC AB:s tjänster för kreditförfrågningar, såväl personupplysningar som microupplysningar.

 • Bisnode AB

  Bisnode grundades 1989, ägs av riskkapitalbolaget Ratos samt Bonnier och har verksamhet i cirka 18 länder. De tillhandahåller, likt UC AB, kreditupplysningar för företag och är vanligt förekommande bland kreditgivare för högkostnadskrediter.

 • Creditsafe AB

  Creditsafe grundades 1997 och är mycket mindre än UC AB i Sverige men mycket större om man ser till deras internationella verksamhet. Precis som Bisnode så används Creditsafe huvudsakligen av långivare som erbjuder smslån samt kontokrediter.

 • Syna AB

  Syna är ett av Sveriges äldsta företag inom Branschen men som för många är helt okänt. Inga långivare använder sig av Syna:s tjänster vad vi är medvetna om. Bolaget har istället valt att rikta in sig på en annan kundgrupp där bland annat Kronofogden och Folkhälsomyndigheten finns med.

 • Decidas Info AB

  Decidas Info AB grundades så sent som 2007 och är likt Syna relativt okända för allmänheten. I dagsläget är det inga långivare, vad vi vet, som använder sig av deras kreditprövningar. Bland deras kundgrupp återfinns bland annat Klarna, Ikano Bank och SmartEyes.

Annat bolag hämtar kreditupplysning - Vad innebär det för dig?

Om din valda kreditgivare använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än uc ab, så som Bisnode eller Creditsafe, påverkar det inte din uc-scoring hos uc. Det kan därför vara fördelaktigt för dig som gjort många låneansökningar och utnyttjat krediter hos långivare som använder sig av uc:s kreditupplysning att istället låna utan uc.

Skulle du ansöka om ett lån där kreditupplysningen beställs från UC AB och din ansökan sedan blir nekad så kommer denna slagning ändå hamna i registret. Det är alltså inte endast beviljade lån med uc-upplysningar som potentiellt påverkar din uc-scoring.

Den enda egentliga skillnaden mellan ett lån med eller utan uc-upplysning är alltså huruvida lånet kan komma att påverka din uc-scoring eller ej. Utöver detta kommer det dock uppstå stora skillnader sett till hur dyrt ditt lån kan komma att bli. Eftersom kreditgivare för högkostnadskrediter är de enda aktörerna som valt att använda sig av andra bolag för att beställa in kreditupplysningar så är alla lån utan uc, oavsett låneform, dyra.

Kollar man däremot istället på de långivare som valt att använda sig av uc-upplysningar så har dessa mycket lägre räntor samt avgifter. Att teckna ett smslån utan uc må låta lockande på grund av att din uc-scoring inte påverkas. Men ha alltid i åtanke att ditt lån kommer att bli dyrt och kan orsaka stora ekonomiska problem för dig om du misslyckas med återbetalningen av detta.

För att illustrera detta tydligare så har vi här nedan jämför tre långivare för snabblån och kontokrediter som erbjuder lån utan uc samt tre långivare som erbjuder större lån där de hämtar in uc-upplysning på sina låntagare.

Kostnadsexempel - lån utan uc

FerratumLumify
Belopp 1 000 - 50 000 kr2 000 - 70 000 kr3 000 - 25 000 kr
Löptid 3 mån - 8 år3 mån - 8 år5 mån - 2 år
Effektiv ränta 48,93 %129,59 %29,50 - 1 117,00 %
Direktutbetalning JaJaJa
Utan UC JaJaJa
Betalningsanmärkning JaNejJa
Till ansökan Till ansökan Till ansökan Till ansökan

Kostnadsexempel - lån med uc

SevenDayCoop MedMera BankBank Norwegian
Belopp 10 000 - 500 000 kr15 000 - 500 000 kr5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 - 12 år2 - 12 år1 - 15 år
Effektiv ränta 4,95 - 14,60 %4,02 - 20,35 %6,16 - 28,44 %
Uppläggningsavgift 0 kr0 kr399 kr
Till ansökan Till ansökan

Krav för dig som vill ta lån utan kreditupplysning från uc

Det finns ett antal krav du behöver uppfylla för att kunna exempelvis en kontokredit eller snabblån utan uc-upplysning. Kraven varierar mellan långivare och kreditgivare, men är i slutändan ändå väldigt lika. Om du uppfyller grundkraven nedan så kommer det att vara enklare för dig att få ett lån men uppfylla grundkrav är aldrig en garanti för godkänd ansökan.

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden
 • Ha någon form av taxerad inkomst
 • Inneha BankID

Uppfyllda grundkrav innebär inte per automatik att din låneansökan kommer beviljas. Alla långivare gör en individuell bedömning där uppfyllda grundkrav spelar en stor roll men som inte helt avgör huruvida du får låna pengar utan kreditprövning genom uc eller ej. Alla långivare kollar alltid på helheten och tar ställning utifrån det gällande om just din ansökan skall beviljas eller ej.

Bästa sättet att låna pengar utan uc 2022

Hur mycket kan jag låna utan uc?

De lånetyper som inte kräver en uc-kontroll och därmed kan bli godkända trots många förfrågningar i uc:s register är oftast smslån, kontokrediter och andra former av snabblån.

Oftast är ett lån utan UC kreditupplysning på mellan ca 1 000 - 50 000 kr. Den långivare som erbjuder störst lån utan uc i dagsläget är Lumify som erbjuder lån upp till 70 000 kronor. För större lånesummor finns det inga långivare på marknaden idag som erbjuder lån utan uc.

Varför ska jag bry mig om min kreditvärdighet?

Vad spelar det egentligen för roll att det görs kreditupplysningar hos uc ab? Jo, problemet är att om det har hämtats många kreditupplysningar på dig hos uc så syns det när andra företag kollar upp dig.

En kreditupplysning hos UC AB ligger kvar i 12 månader i deras register och registret uppdateras månatligen. Endast någon enstaka upplysning i UC:s register kommer inte påverka dig nämnvärt. Har du däremot många förfrågningar under en kort period så kommer ditt kreditbetyg sjunka och du får därmed svårare att exempelvis låna pengar eller teckna ett mobilabonnemang.

Din kreditvärdighet påverkar mycket mer än bara din möjlighet att teckna nya lån. Med en låg uc-scoring kan du få svårigheter med att teckna olika typer av abonnemang, få lägenhet och mycket mer. Ta hand om din kreditvärdighet, men kom ihåg att med en välskött ekonomi så är inte uc-förfrågningar något skadligt i sig.

Så förbättrar du din kreditvärdighet

Ens kreditvärdighet kan både öka och minska, genom att dra på sig mer skulder och anmärkningar får man lägre kreditvärdighet. Betalar man av på sina skulder och får ett mer välbetalt jobb så ökar den.

Det finns flera saker du själv kan göra för att bättra på din kreditvärdighet. Flera saker - som att få en högre lön - kan vara svårt att göra så mycket åt men det finns flera relativt enkla saker du kan göra som ändå påverkar din kreditvärdighet till det bättre.

 • Avsluta oanvända kreditkort

  Kreditutrymmet på kreditkort räknas som en skuld oavsett om den används eller inte. Har du flera kreditkort betraktas det i princip som att du har flera skulder. Du bör därför säga upp dessa för att på sikt få en förbättrad kreditvärdighet.

 • Lös befintliga lån

  Försök lösa dina befintliga lån, fokusera på det med högst ränta om du har flera för att på kort sikt minska dina lånekostnader så mycket som möjligt.

 • Samla lån och krediter

  Genom att baka ihop mindre lån och krediter i ett stort samlingslån får du i regel lägre ränta och står endast med en större skuld. Det ser bättre ut när andra långivare granskar din ekonomi och ett aktivt lån påverkar dessutom din kreditvärdighet mindre än vad flera lån gör.

 • Vänta ut dina betalningsanmärkningar

  En betalningsanmärkning påverkar din kreditvärdighet negativt, avvakta, om möjligt, med att söka lån tills dess att den tagits bort från uc:s register. Anmärkningen ligger kvar i 24 - 36 månader (varierar beroende på orsaken till den) sen gallras den ut. Även om betalningsanmärkningen fortfarande ligger kvar är det bättre med en anmärkning som är 2 år gammal än en som är helt ny.

 • Teckna aldrig lån för konsumtion

  Ta inga onödiga lån. Enklare sagt än gjort givetvis, men försök att alltid lägga undan pengar för att konsumera, istället för att låna. En livsstil där du ofta lånar pengar leder garanterat till en sämre kreditvärdighet i längden. Försök att spara lite varje månad så att du har en buffert som du kan använda istället för att ta ett snabblån.

Ta aldrig nya lån för att betala gamla krediter och skulder i syftet att förbättra din kreditvärdighet. Det funkar helt enkelt inte då du ersätter dina gamla kreditskulder med nya. Ett bättre alternativ kan vara att låna av en närstående för att lösa dina skulder eller teckna ett samlingslån.

Alla låneformer du kan ansöka om utan uc-förfrågan

Få låneformer kan tecknas utan uc-upplysning

Valmöjligheterna är få när du vill ta lån utan uc. Större banker, långivare för privatlån samt långivare för bolån använder sig alla av uc-upplysningar. Kvar finns alltså sms lån och kontokrediter. Det är dessa två låneformer du kan välja mellan när du vill låna pengar utan uc-upplysning. Det i sin tur innebär att du kommer ha svårt att ta lån utan uc med låg ränta.

Såväl snabblån som kontokrediter klassas som "högkostnadskrediter". Det innebär att lånet kommer ha en effektiv ränta som uppgår till referensräntan plus 30%. I praktiken innebär det en effektiv ränta om minst 30% när du ansöker om exempelvis sms lån utan uc.

Sedan den nya lagen för snabblån infördes 2018 har räntan för sms lån och kontokrediter utan uc sjunkit. För att väga upp den förlorade vinsten har många långivare istället valt att höja sina avgifter. Högkostnadskrediter har i stort alltså inte blivit billigare och är fortfarande en väldigt dyr låneform. Att teckna sms lån utan uc bör därför endast göras om behovet är akut, och pengarna används till något vettigt. Ta aldrig lån för konsumtion eller för att lösa andra lån och krediter.

 • Snabblån (smslån)

  Snabblån, även kallat smslån, är den absolut vanligaste låneformen som tecknas utan en uc-upplysning. Här finns ett stort utbud av kreditgivare som erbjuder ett dyrt men snabbt lån som i regel har få krav. Denna låneform bör i största möjliga mån undvikas men kan nyttjas då det verkligen krisar.

 • Kontokredit

  Kontokredit kan i mångt och mycket liknas vid ett digitalt kreditkort utan bonusar och förmåner. Du beviljas en kredit som du sedan själv gör uttag från. Ränta betalas endast för nyttjad kredit och denna låneform är ofta något mer förmånlig än snabblån. Det är dock viktigt att komma ihåg att så snart du tar ut pengar från krediten så kommer du börja betala ränta.

 • Pantlån

  Pantlån är inte något vi tagit upp tidigare här i artikeln men som är ytterligare en låneform som går att teckna utan uc-upplysning om än väldigt nischad. Ett pantlån skiljer sig stort från det "normala" sättet att låna pengar på. För att låna pengar behöver du lämna in en fysisk ägodel där ägodelens värde sedan motsvarar hur mycket pengar du får låna. Eftersom du inte faktiskt lånar pengar av en annan part så är detta det enda lånet som går att få helt utan en kreditupplysning.

Sms lån utan uc med betalningsanmärkningar

Idag finns det 19 stycken långivare som erbjuder dig att ta ett sms lån utan uc-prövning med betalningsanmärkningar. Kravet är ofta att dina anmärkningar ska vara äldre än 6 månader gamla, men är så fallet är det inga problem att ansöka om lån.

Anledningen till det är att långivaren ställer det kravet är för att de vill vara säkra på att du har ordnat upp din ekonomi och kommer att kunna betala av ditt nya lån.

Det har däremot blivit mer vanligt att långivarna godtar flera betalningsanmärkningar. Det innebär att du som har flera anmärkningar också har möjlighet att ta ett smslån utan uc. Ju fler betalningsanmärkningar du har desto svårare kommer det dock bli att få låna pengar, oavsett om långivaren använder sig av uc eller ej.

En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år från det datum den registreras. Om möjligt vill du alltid vänta ut en anmärkning innan du söker nytt lån, på så sätt kan långivarna eventuellt bli mer villiga att erbjuda dig en lägre ränta.

Bästa krediterna utan uc som godtar betalningsanmärkningar

Här nedan har vi sammanställt en jämförelse av tre av de bästa långivarna som idag erbjuder sms lån utan uc-förfrågan till dig som har en eller flera betalningsanmärkningar.

FerratumSlantar.nu
Belopp 1 000 - 50 000 kr10 000 - 30 000 kr3 000 - 50 000 kr
Löptid 3 mån - 8 år1 - 5 år3 mån - 8 år
Effektiv ränta 48,93 %28,07 %29,30 %
Direktutbetalning JaNejJa
Utan UC JaJaJa
Betalningsanmärkning JaJaJa
Till ansökan Till ansökan

I tabellen ovan får du en tydlig överblick över hur några av de mer populära långivarna mäter sig mot varandra. Om långivarna ovan inte passar in det du eftersöker kan vi rekommendera att du kollar i listan i toppen av sidan eller använder dig av vår Låneguide. I vår Låneguide tar vi fram förslag på långivare utifrån dina preferenser och förutsättningar.

Lån utan uc med många förfrågningar

Lån utan uc-upplysning med "många förfrågningar" syftar på möjligheten att kunna låna pengar trots att du har många kreditförfrågningar från UC AB. Det kan i viss mån vara möjligt för dig att teckna ett nytt lån utan uc även om du har många uc-förfrågningar i bagaget som har sänkt din kreditvärdighet. För att möjliggöra detta behöver du dock kunna visa upp en god återbetalningsförmåga och rent generellt ha en städad ekonomi.

För att du skall kunna ta ett nytt lån trots många uc-förfrågningar behöver du:

 • Ha en god inkomst
 • Vara skuldfri
 • Vara fri från nya betalningsanmärkningar de senaste sex månaderna

Fördelen med att ta lån utan uc när du har många uc-förfrågningar sedan tidigare är att kreditprövningarna som görs av andra bolag inte kommer hamna i uc:s register och således inte kan påverka din uc-scoring. Detta är dock det enda positiva med att ta låna pengar utan uc-prövning som i övrigt är ett dyrt och riskabelt sätt att låna pengar på.

Alternativ till högkostnadskrediter

Högkostnadskrediter, det vill säga snabblån och kreditkonton är de enda låneformer som går att få utan kreditprövning från uc. Vill du låna en större summa pengar, eller eftersöker låg ränta, så bör du välja ett lån där uc ab står bakom kreditupplysningen. Även om det inte är UC AB som avgör kostnaden för ditt lån så har majoriteten av kreditgivarna som erbjuder snällare räntor valt att använda sig av uc-prövningar.

Låneförmedlare hämtar endast en uc-förfrågan

Privatlån är det naturliga valet för dig som ska låna en större summa pengar och vill kunna låna med en låg ränta. Kreditgivare som lånar ut större belopp använder alltid uc-upplysningar. Anledningen till det är att bankerna dels vill ha ut mer information kring dig och din betalningsförmåga samt att de vill kunna se när tidigare kreditprövningar från UC AB gjorts samt hur många som skett på senare tid.

Nackdelen med privatlån, om din första ansökan nekas, är att du kommer behöva dra på dig ytterligare kreditupplysningar från uc vid varje tillfälle du ansöker om ett nytt lån.

För att kringgå detta kan du istället vända dig till en av alla de låneförmedlare vi jämför här på Kreditium. Genom en låneförmedlare får du flera låneförslag via endast en kreditprövning från uc ab. Detta fungerar på så sätt att låneförmedlaren hämtar ut en uc på dig som de sedan delar vidare till de långivare vars lån de förmedlar. På så sätt kan du jämföra och ansöka om flera lån utan att det hämtas mer än en kreditprövning på dig.

Privatlån - Sämre alternativ än låneförmedlare

Om du specifikt är ute efter ett privatlån så finns det ingen anledning till att inte gå genom en låneförmedlare. Precis som vi varit inne på här ovan så kommer flera ansökningar om privatlån leda till att det görs flera uc-slagningar på dig vilket kan resultera i ett lägre uc-score. Det behöver dock inte påverka dig nämnvärt om du sedan tidigare inte har några uc-prövningar och har en god ekonomi.

Den enda gången det egentligen är någon idé att ansöka om privatlån direkt hos långivaren är om låneförmedlarna inte samarbetar med den bank du vill låna pengar av. Utöver detta finns det inga fördelar med att söka direkt hos en långivare och du kommer alltid tjäna på att gå till någon av alla de förmedlare som verkar på marknaden istället.

Välj lån utan uc-förfrågan om...

 • Du har svårt att möta grundkraven för de större lånen
 • Du snarast behöver låna en mindre summa pengar
 • Du av någon anledning inte vill hamna i uc:s register

Välj inte lån utan uc-förfrågan om...

 • Du vet med dig att du inte kommer kunna hantera de höga lånekostnaderna
 • Du ämnar använda lånet för konsumtion
 • Du skall använda lånet för att lösa gamla krediter och lån
 • Du vill låna pengar under en längre tid, lån utan uc är nästan uteslutande högkostnadskrediter med korta löptider

Vid användandet av termen "uc" avses kreditupplysningen och inte företaget UC AB. Kreditium.se har ingen affärsrelation med UC AB och tillhandahåller endast en tjänst för våra besökare som vill jämföra olika former av lån.

Vanliga frågor gällande lån utan kreditupplysning från uc

Det finns inga banker eller långivare som ger ut lån utan kredituppylsning. En upplysning måste enligt lag hämtas av långivare på dig i samband med att du ansöker om lån.
Vilken långivare som beviljar flest lån är nästan omöjligt för oss att svara på. Det går att ha ett hum om vilka långivare som beviljar många lån utifrån deras grundkrav och kundnöjdhet, men vi kan tyvärr inte peka ut en långivare där du garanterat kommer att få din låneansökan beviljad.
Ja, det finns just nu 19 st långivare som erbjuder dig smslån utan uc med betalningsanmärkning. Du kan jämföra lånevillkor för dessa lån utan uc-förfrågan med anmärkning här på Kreditium.
Det tar mellan 0 - 3 bankdagar att få pengarna utbetalda för ett lån utan uc-upplysning. Långivare som har direktutbetalning kan betala ut ditt lån redan samma dag förutsatt att både du och långivaren har bankkonto hos samma bank. Signera din låneansökan med BankID för snabbare handläggning och utbetalning
Den största nackdelen med lån utan uc är att räntan är relativt hög. Detta eftersom låneföretag utan uc normalt har lägre krav på utlåning och för att kompensera för den högre risken har de istället en högre ränta. Du kan jämföra räntor för lån utan uc här så att du kan välja långivaren med lägst ränta och avgifter.
Huruvida Creditsafe eller Bisnode gör kreditsökninge på dig när du lånar utan uc-förfrågan spelar ingen roll. Inget av dessa bolags kreditprövningar påverkar uc-scoring.
Det beror på hur du definerar "låg ränta" men genereltt sett så är svaret nej. Räntan kommer vara hög per automatik på grund av att du behöver teckna ett snabblån eller en kontokredit för att kunna låna utan uc.
Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 12/2/2022

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Källor

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.