Resekort

Resekort kallar vi de kort som ger dig bra reseförsäkringar, kommer utan valutapåslag, poäng och andra fördelar när du utomlands. Det vill säga det bästa kreditkortet på resan utomlands. Därför är det till och med lönsamt att skaffa sig ett specifikt kreditkort du endast använder för utlandsresor. Förmånerna och kostnaderna för kreditkort när du reser varierar mycket.

re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
Easyliving
Årsavgift
195 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
17,25 %
Räntefria dagar
56 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
Resurs Gold
Årsavgift
245 kr
Maxkredit
150 000 kr
Ränta
12,36 - 17,32 %
Räntefria dagar
60 dagar

Bästa kreditkortet på resan

När du väl ska ut och resa ska du satsa på ett kort som är billigt att använda utomlands. Vad innebär då detta? Även om många av de bästa resekorten har bonussystem som ger dig förmånliga resor, så innebär inte det att de är billiga att använda utomlands. Det finns dessutom många kreditkort som ger dig en bra reseförsäkring när du bokar resan med deras kort. Men återigen, det innebär inte nödvändigtvis att kortet har fördelar när du väl är på plats på din semester.

Topp 3 - Bästa resekort i maj 2024

Här har vi listat de bästa resekorten för dig som ska ut och resa. Alla korten nedan erbjuder en räntefri delbetalning, vilket innebär att du kan betala dina inköp efter att du har kommit hem.

  1. Re:member | Kostnad: 0 kr | Räntefritt: 60 dagar | Passar som resekort: Ja
  2. Easyliving  | Kostnad: 195 kr | Räntefritt: 56 dagar | Passar som resekort: Ja
  3. Norwegian kreditkort | Kostnad: 0 kr | Räntefritt: 45 dagar | Passar som resekort: Ja

Revolut Metal utan valutapåslag

Därför ska du använda dig av kort som framförallt inte har något valutapåslag. Valutapåslag innebär att du betalar för alla dina köp som du gör i utlandet. Det gör såklart i sin tur att allt du köper blir 1–3% dyrare, då det är ungefär så mycket valutapåslag som det rör sig om på de flesta kreditkort. Med Revolut Metal betalar du inget valutapåslag alls. Du har dessutom gratis uttag upp till 6000 kr/mån. Vad mer är; du får faktiskt en reseförsäkring med Revolut Metal också. Nackdelarna med det här kortet är delas att det inte är något kreditkort, utan endast ett betalkort. Vidare har det en relativt hög årsavgift. Jämfört med kostnaden för valutapåslaget som görs med många andra kreditkort och betalkort kan Revolut Metal ändå blir betydligt billigare för dig att använda.

Resekort med försäkring och utan årsavgift

Först har vi Bank Norwegian Kreditkort och deras bonus. Hela bonussystemet hos Bank Norwegian går ut på att samla poäng som du därefter kan köpa flygresor för med just Norwegian. Således är därmed det här kortet perfekt för dig som väljer att flyga med just Norwegian. Dessutom är kortet gratis, alltså ingen årsavgift, och du har 45 räntefria dagar. Vad mer är, du får en bra kompletterande reseförsäkring och ett avbeställningsskydd. Nackdelarna med det här kreditkortet som resekort är dock det faktum att det kommer med ett valutapåslag på 1,75%. Men det är trots allt fördelaktigt på många sätt, även om du kanske inte bör använda det för köp utomlands.

Bonuskort som resekort

Marginalen Traveller är det andra kortet vi rekommenderar. Framför allt är det ett bra alternativ för dig som vill ha en bred försäkring. Fördelarna med Marginalen Traveller är även att det kommer med ett bonussystem som är anpassat för den som reser mycket. Du samlar poäng på dina köp, som du därefter kan växla till resor eller reseprodukter. Betalar du 75% eller mer av din resa med Marginalen Traveller får du en mycket omfattande reseförsäkring. I den ingår exempelvis avbeställningsskydd, bagageförseningar, olycksfall och mycket mer därtill.

Givetvis finns det såklart även nackdelar med det här kreditkortet. Dels har det en årsavgift på 395 kr, och dels får du ett valutapåslag på 1,65%. Det är emellertid fortfarande ett bra kort för dig som letar efter något som ger dig en bra reseförsäkring.

Allriskförsäkring på kreditkort när du reser

Collector Easyliving är ett bra kreditkort när du reser. Dels på grund av deras reseförsäkring som inkluderar väldigt mycket, bland annat en självriskreducering på 15 000 kr när du hyr bil utomlands. Dels även för det faktum att det inte har något valutapåslag. Vidare får du med Collector Easyliving en bra allriskförsäkring, ett evenemangsskydd och mer därtill. Dessutom har det här kreditkortet bara en årsavgift på 195 kr.

Kreditkort med avbeställningsskydd

Ytterligare ett kreditkort från Collector Bank som kan användas vid resan är Collector Easycard. Det här kreditkortet har både en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd. Många kreditkort kommer med avbeställningsskydd, dock inte alla så kontrollera alltid det innan du väljer att göra det köp med just det kreditkortet.

Mastercard, VISA eller AMEX resekort

Vilket typ av kort som ska användas vid resa beror till stor med på vart du ska resa. Medan vissa länder fortfarande inte accepterar AMEX är detta i andra länder precis lika enkelt och bra att använda. Ditt val av kreditkort kommer troligen inte att bestämmas av huruvida du vill ha Mastercard, VISA eller AMEX – men det sagt; det är alltid bra att kontrollera dels vilken typ av kort det är du väljer, och dels hur gångbart det är i landet du ska till.

Fördelar med kreditkort för resor

Som du märkt finns det otroligt många fördelar med att använda kreditkort när du ska ut och resa. För det första innebär det såklart att din resa kan bli mycket billigare, då du med visa kreditkort kan utnyttja deras poängsystem för att betala resan. Vidare gör det din resa säkrare, eftersom du ofta får såväl en reseförsäkring som ett avbokningsskydd om du betalar resan med ditt kreditkort. Slutligen innebär det att du kan slippa ett valutapåslag som du i många fall hade haft om du betalat dina köp utomlands med ditt vanliga betalkort från banken.

Oavsett vilket resekort som du slutligen väljer så är det absolut viktigaste att du väljer ett som lever upp till dina förutsättningar och förväntningar.

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 11/30/2022

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.