Låna 2000 kr snabbt

Om du behöva låna 2000 kr snabbt utan uc så har du kommit rätt. Här kan du jämföra och hitta vilka långivare som kan ge dig lån om 2000 kr och redan under samma dag sätta in pengarna på ditt konto. Ansökan gör du inne på långivarens hemsida med BankID och skulle du ha en betalningsanmärkning, så är det oftast ok.

Vad innebär det att "låna 2000 kr direkt"?
Smslån på 2000 kr med BankID
Ferratum

Enklaste lånet om 2000 kr utan uc

Belopp 1 000 - 40 000 kr
Löptid 3 mån - 8 år
Effektiv ränta 54,05 %

Här kan du låna 2000 kr som betalas ut direkt och betalas tillbaka under 90 dagar. Ferratums kontokredit är dessutom utan uc och enkel att teckna.

Ansök nu Få skräddarsydda låneförslag

Alla lån om 2000 kr du kan ta med BankID

Lånebelopp
kr
Filtrera
1
Visar 6 av 6 lån
Vi hittade inga lån med din sökning.
Lumify
Jämför
Lumify
Belopp
2 000 - 70 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
181,78 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
ViaConto
Jämför
ViaConto
Belopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 mån - 2 år
Effektiv ränta
263,43 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Credifi
Jämför
Credifi
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
181,78 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Binly Ny långivare
Jämför
Binly
Belopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
182,23 %
Direktutbetalning
Dygnet runt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras inte
Åldersgräns
18 år
Northmill
Jämför
Northmill
Belopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
9,22 - 32,47 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Ferratum
Jämför
Ferratum
Belopp
1 000 - 40 000 kr
Löptid
3 mån - 8 år
Effektiv ränta
54,05 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Sidan innehåller annonslänkar

Majoriteten av långivarna som vi recenserat på Kreditium.se ger oss provision för varje skickad kund vilket ger oss möjligheten att bedriva en kostnadsfri tjänst. Listans ordning påverkas av provisionen vi får från kreditgivarna men påverkar aldrig vår betygsättning eller den information vi presenterar i våra recensioner. Vår åsikt är och kommer alltid förbli vår egen.

Statistik

För att hjälpa dig att fatta rätt beslut finns här en sammanställning av långivarnas egenskaper.
Lägsta lånebelopp 1 000,00 kr
Högsta lånebelopp 70 000,00 kr
Genomsnittlig frånränta 37,65 %
Genomsnittlig tillränta 40,65 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift 574,17 kr
Genomsnittlig administrationsavgift 95,67 kr
Direktutbetalning 6 långivare (100,00 %) erbjuder direktutbetalning
Direktutbetalning dygnet runt 3 långivare (50,00 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC 5 långivare (83,33 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Betalningsanmärkningar 3 långivare (50,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Unga lånetagare 5 långivare (83,33 %) accepterar låntagare under 20 år

Jämför långivarnas data

Här kan du jämföra långivarnas räntor, lånebelopp, löptid med mera, och se hur det står sig mot varandra.
Lumify
43,50 %
ViaConto
43,50 %
Credifi
43,50 %
Binly
43,50 %
Northmill
7,90 % 25,90 %
Ferratum
43,99 %

Smslån på 2000 direkt utan uc

Det är ganska vanligt att leta efter smslån på 2000 kr med direkt utbetalning. Det kan vara en dyrare räkning som måste betalas, bilen som måste in på service eller någon annan oväntad utgift som dykt upp. Oavsett vart i livet du befinner dig så kan ett snabblån på 2000 kr med direktbetalning komma väl till pass.

Lånebelopp om 2000 kr är ett ganska lågt lånebelopp vilket innebär att långivare som ger ut lån om dessa summor tar en liten risk, sett till om lånet inte betalas tillbaka. Därför så finns det ingen långivare som i alla fall i dagsläget erbjuder lån om 2000 kr med säkerhet, bortsett från pantlån. Till skillnad från stora lån, som när man köper bostad, behövs inget pantsättas när man lånar så lite som 2000 kr. För lån om belopp som dessa så räcker det med att du har tillräckligt god betalningsförmåga.

Låna 2000 kr utan uc

När du tar ett pantlån så kommer du alltid låna med säkerhet då du måste ange någon pryl till pantbolaget för att kunna få loss en summa pengar.

För att snabbt och enkelt låna 2000 kr behöver bara följande grundkrav vara uppfyllda:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal (vissa långivare kräver att du är 20 eller 21 år)
 • Du ska ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
 • Kunna verifiera dig och signera avtal med BankID.
 • Ha en deklarerad inkomst

Låna 2 000 snabbt utan UC med betalningsanmärkning

Även om du har en betalningsanmärkning eller låg kreditvärdighet så finns det goda möjligheter att få låna 2000 kr. För att göra detta ska du vända dig till en långivare som ger ut lån om 2 000 kr utan uc. I dagsläget är det endast långivare som erbjuder lån utan uc som också kan bevilja lån till dig som har en eller flera betalningsanmärkningar.

Trots att långivare och banker alltid gör en kreditprövning när du ansöker om lån så finns det goda möjligheter för dig att låna 2 000 kr med direktbetalning och trots anmärkningar. Däremot finns det inte några kredit- eller långivare som idag ger dig smslån på 2000 kr med skuldsaldo hos Kronofogden. Har du alltså betalningsanmärkningar så kan du fortfarande få låna 2000 kr, men har du ett skuldsaldo hos Kronofogden så behöver du första lösa denna skulden, innan du kan ta ett nytt lån.

När du lånar med betalningsanmärkningar, oavsett om du ska låna 2 000 kr, 5 000 kr eller 10 000 kr och har anmärkningarna, så behöver dessa oftast vara äldre än 6 månader. Är dina betalningsanmärkningar nyare än ett halvår så rekommenderar vi att du väntar med att teckna lånet tills denna perioden har gått, då det ökar dina chanser att få ditt lån beviljat.

Går det att ta ett smslån på 2000 kr utan kreditupplysning?

Det är inte möjligt att ta ett smslån på 2000 utan att det sker en kreditupplysning. Om upplysningen inte sker hos uc (Upplysningscentralen), så använder långivaren sig antingen av Creditsafe, Bisnode eller Safenode för att genomföra sina kreditupplysningar.

En fördel med att ta lån med alternativa kreditupplysningar än uc, är att ditt register hos uc inte kommer belastas. När en kreditupplysning sker hos exempelvis Bisnode, så är det bara Bisnode som kommer se denna upplysningen, och på så sätt kan man dölja för uc att man har tagit ett lån. Skulle det däremot vara så att du inte betalar tillbaka lånet inom avtalad tid och därmed få en få en betalningsanmärkning, då kan du räkna med att även uc kommer kunna se skulden och anmärkningen.

Låna 2000 kr med låg kreditvärdighet

Ta ett sms lån om 2000 kr snabbt med BankID

När man tar ett sms lån på 2000 kr så används nästan alltid BankID, både när du gör ansökningen och när du ska godkänna lånelöftet. Med hjälp av BankID kan du på snabbt, enkelt och säkert sätt ansöka om lån på nätet helt själv.

Tack vare BankID finns möjligheten både att få besked direkt och även snabb utbetalning. När du ansöker om ett lån med BankID, så förenklar du för långivaren när de kollar igenom din ansökan, då alla papper blir signerade digitalt. Många banker har idag automatiserade processer för när du söker om ett lån med BankID. Detta innebär att från det att du har fyllt i din låneansökan och signerat med BankID, så kan du få ditt lån utbetalt inom 5 minuter.

Bästa lånen om 2 000 kr

Så här lånar du 2000 kr direkt

När du jämför lån på 2000 kr och vill ha snabb utbetalning så ska kolla på vilka banker som långivaren samarbetar med och gör utbetalningar till. För att få ditt lån utbetalt direkt så ska du välja en bank eller långivare som samarbetar med samma bank där du har konto hos. På så vis kan du få ditt lån om 2000 kr insatt på ditt konto direkt efter att din låneansökan är godkänd.

Steg-för-steg - Hur du får ett sms lån på kontot inom 15 minuter

 • Välj rätt långivare

  Börja med att välja en långivare som erbjuder lån om den summa du behöver låna och kan erbjuda utbetalningar till din bank.

 • Kontrollera öppettiderna

  För att du långivaren överhuvudtaget ska kunna hantera din ansökan, så behöver du ansöka om lånet under bankens öppettider. Kontrollera därför att de har öppet när du gör din ansökan.

 • Fyll i ansökan

  Därefter fyller du i en låneansökan på långivarens hemsida och signerar med BankID.

 • Klart

  Om långivaren godkänner din ansökan så kommer pengarna finnas på ditt bankkonto inom 15 minuter.

Om det snabblånet som du väljer samarbetar med Trustly finns möjligheten till direktutbetalning till alla svenska banker. Även här räcker det med identifikation via BankID för att godkänna lån och välja bankkonto dit du vill ha pengarna.

Räntefria smslån under första månaden

Att låna 2000 kr ska inte behöva vara någon krånglig process. Ett smslån kan dessutom få räntefritt hos vissa banker. Exempelvis så kan du låna hos Lumify helt räntefritt de två första veckorna. Behöver du längre tid än två veckor på dig att betala tillbaka ditt lån på 2000 kr, då kommer du behöva betala både en uppläggningsavgift och retroaktiv ränta.

Även om Lumify erbjuder räntefria snabblån om 2000 kr så kan du låna helt gratis och räntefritt hos alla banker genom att nyttja din ångerrätt på 14 dagar. Enligt distansavtalslagen så kan du inom 14 dagar från det att du tagit ett lån ångra dig. Utnyttjar du distansavtalslagen och ångrar ditt lån så måste långivaren betala tillbaka alla avgifter som de har tagit betalt för i samband med att du tecknade lånet. På så vis kan du alltså låna 2000 kr utan att betala någon ränta.

Smslån på 2000 kr i 90 dagar

Många av de som lånar 2000 kr vill betala av lånet så snabbt som möjligt för betala så lite avgifter som möjligt, och givetvis för att bli kvitt skulden. När du väljer att betala av ett smslån på 90 dagar så kommer du totalt sett att få 3 stycken fakturor och därmed också räntekostnader för 3 månader. Visserligen så är det kanske inte räntekostnaden som är det kostsamma för lån på 2000 kr, istället är det uppplägningsavgiften som brukar utgöra den största delen. Nedan visar vi exempel på hur räntekostnaderna står sig mot upplägningsavgifterna på ett lån om 2000 kr som löper i 90 dagar:

Räkneexempel 1

 • Lånebelopp: 2000 kr
 • Upplägningsavgift: 0 kr
 • Ränta: 15%
 • Löptid: 90 dagar
 • Totalkostnad: 2 035 kr

Räkneexempel 2

 • Lånebelopp: 2000 kr
 • Upplägningsavgift: 695 kr
 • Ränta: 20 %
 • Löptid: 90 dagar
 • Totalkostnad: 2 742 kr

Räkneexempel 3

 • Lånebelopp: 2000 kr
 • Upplägningsavgift: 0 kr
 • Ränta: 40 %
 • Löptid: 90 dagar
 • Totalkostnad: 2 093 kr

Som du kan se i våra exempel ovan så är det inte räntan som är den stora kostnaden för sms lån om 2 000 kr som löper i 90 dagar. Även om ett lån har 40% i ränta så hinner inte räntekostnaderna bli så stora för lån om lånebelopp som dessa, snarare är det uppläggningsavgiften som utgör en stor del av lånets kostnader.

Med detta sagt så ska du leta efter smslån som har en så låg startavgift som möjligt, det bästa är givetvis om den är gratis.

När du ska låna i 30 dagar

Precis som vi nämnde i stycket ovan, för den som ska låna 2000 kr i 90 dagar så gäller samma sak för dig som ska låna 2000 kr i 30 dagar. För denna typ av lån är det inte räntan på lånet som kommer att utgöra en stor avgift, det är startavgiften som är den stora boven i dramat.

Något som är nämnvärt är att om du redan nu vet att du kommer behöva teckna ett lån om en mindre summa i framtiden så kan en kontokredit vara värd att ta. Med en kontokredit kommer du bara betala startavgiften en gång och du kan återanvända krediten hur ofta och hur mycket du än behöver för tillfället. En kontokredit kan alltså vara ett sparsamt alternativ om du nu redan vet med dig att du i framtiden kommer behöva låna 2000 kr i 30 dagar igen.

Vanliga frågor om Låna 2000 kr

Ja, titta efter långivare som erbjuder dig 2000 kr med direkt utbetalning. Pengarna betalar man vanligtvis ut under kundservice öppettider. Det går dessutom ännu snabbare om du och långivaren har konto hos samma bank.

Alla lån som vi listar på denna sidan och erbjuder lånebelopp om 2 000 kr är utan uc.

Ja, vi listar flera olika långivare som kan ge dig lån på 2000 kr även om du har betalningsanmärkningar.

Nej, det sker alltid en kreditupplysning. Antingen hos uc eller hos andra kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe.

Då 2000 kr inte är ett så stort lån, så brukar kravet om inkomst för detta lån vara minimal och ibland kan långivare godta bidrag som en giltig inkomst.

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 2/2/2024

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Källor

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.