i betyg för Sefina Pantbank

Belopp 1000 - 1000000 kr
Utbetalning 1 - 2 bankdagar
Utan UC Ja
Betalningsanm. Ok Ja
Löptid 1 mån - 4 mån
Ränta 3.5% - 3.95%
Åldersgräns 18 år
Startavgift 50 kr
Öppettider Öppett till 17:00


Exempel på lån hos Sefina Pantbank: Effektiv ränta 3,55%, 1 000 kr, över 4 mån. Kostnad 265 kr i månaden, totalt: 1 058 kr.

Månadsräntan, effektiva eller nominella räntan listas för varje långivare. Villkor och räntor hos de faktiska långivarna är de som gäller. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Vad är ett pantlån?

Ett pantlån är, precis som namnet avslöjar, ett lån som man ges i utbyte mot att du pantsätter en fysisk ägodel. Det innebär att långivaren endast bryr sig om det värde som din fysiska ägodel har, inte hur hög inkomst du har eller om din kreditvärdighet är hög eller ej. Så om du exempelvis pantsätter en ägodel med ett värde på 5 000 kr är det så mycket du får låna. Löptid och ränta fungerar sedan på samma sätt som om man sökt ett vanligt smslån.

Detta är en perfekt låneform för dig som dras med betalningsanmärkningar eller som inte har fast inkomst. Långivare av pantlån hämtar inte heller kreditupplysning på dig. Detta tack vare att de inte bryr sig om den information som en kreditprövning tar fram.

Hur fungerar det?

I dagsläget så listar vi endast ett pantlån här på Kreditium, Sefina Pantbank, som du finner i listan ovan. Så fort fler pantbanker dyker upp på marknaden så kommer vi givetvis lägga till även dessa i lånelistan. För att låna hos Sefina kan man antingen söka pantlån genom deras hemsida eller besöka ett av deras fysiska kontor. Söker man online får man bland annat ange detaljerad information om ägodelen man vill pantsätta samt skicka över bilder till Sefina.

Besöker man däremot Sefina på plats så värderar de din ägodel direkt på plats vilket endast tar några minuter. Därefter signerar du ett låneavtal och får sedan dina pengar. I avtalet kommer det framgå exakt vad för ränta som gäller samt hur lång din löptid är. Misslyckas man med att återbetala ett pantlån i tid så kommer långivaren ta din ägodel i beslag och sedan auktionera ut denna.

Nedan är ett urval av fysiska saker som pantbanker gärna tar emot:

  • Konst
  • Klockor
  • Elektronik
  • Smycken
  • Diamanter
  • Silvervaror

Vilka krav måste uppfyllas för att få ett pantlån?

Det finns egentligen bara ett krav för att få låna av en pantbank och det är att man fyllt 18 år. Att man måste vara myndig för att få långa pengar gäller oavsett låneform och är en lag i Sverige. Utöver detta finns det inga andra krav, Pantlån är ett väldigt lätt lån att få och så länge du har något du vill pantsätta så är det inga problem med att få in lite pengar på kontot.

Varför skall man söka lån med pant?

Som vi varit inne på ovan så är pantlån väldigt enkelt att få. Att låna med pant är något alla kan göra och passar dig som inte kan få lån på annat håll. Dras man med stora ekonomiska problem eller har många kreditupplysningar hos UC så är denna låneformen för dig. Vidare så hålls också räntan låg tack vare att långivaren redan har full säkerhet för lånet, det vill säga det du pantsatt. Långivare tar alltså en låg risk som resulterar i låg ränta.

Vidare så är pantlån ett lågrisk lån, detta tack vare att du aldrig kan ”låna för mycket”. Det du får låna är det din ägodel är värd, varken mer eller mindre, på så sätt kan du inte lockas in i att låna mer än du behöver eller kan återbetala.

Pantlån utan UC

När du söker ett pantlån så gör du det utan UC. Tack vare att din inkomst eller ekonomiska historia inte spelar roll för långivare av pantlån så behöver de inte heller genomföra en kreditupplysning. På så sätt påverkas din kreditvärdighet inte negativt. Detta gör att man kan låna med många förfrågningar från UC. Även i de fall då man har en aktiv skuld hos Kronofogden så kan man ansöka om pantlån. Så länge du har något av värde att pantsätta så kan du låna pengar snabbt.

Vanliga frågor om Pantlån

Har man samma bank som långivaren så kan man i många fall få pengarna samma dag. Har man en annan bank eller söker lån på helg eller kväll så får man vänta som tidigast till nästkommande bankdag.
Det varierar, kollar vi exempelvis på Sefina Pantbank så får du där pantsätta en sak med ett värde upp till 1 miljon kronor.
Nej, långivare av pantlån hämtar inte en kreditupplysning på dig överhuvudtaget då du skickar in din ansökan.