Låneförmedlare - De bästa alternativen 2024

En låneförmedlare skiljer sig från en långivare genom att jämföra olika långivare åt dig, istället för att du själv ska behöva göra det. En låneförmedlare skickar in din ansökan till flera olika långivare och banker vilket ökar dina chanser till ett bra lån till en låg ränta. Här hittar du bästa låneförmedlaren 2024 med flest anslutna banker.

Jämför 7 olika låneförmedlare

Lånebelopp
kr
Filtrera
1
Visar 7 av 7 lån
Vi hittade inga lån med din sökning.
Lendo
Jämför
Lendo
Belopp
10 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Effektiv ränta
4,70 - 33,75 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sambla
Jämför
Sambla
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
5,20 - 33,99 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Advisa
Jämför
Advisa
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
4,75 - 33,99 %
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Axo Finans
Jämför
Axo Finans
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
3,99 - 33,32 %
Anslutna banker
36
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Loans
Jämför
Loans.se
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
5,07 - 33,46 %
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Klara lån
Jämför
Klara lån
Belopp
5 000 - 150 000 kr
Löptid
1 - 8 år
Effektiv ränta
8,57 - 236,00 %
Anslutna banker
10
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Kredio
Jämför
Kredio
Belopp
5 000 - 50 000 kr
Löptid
5 mån - 8 år
Effektiv ränta
29,97 - 1 051,00 %
Anslutna banker
9
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Sidan innehåller annonslänkar

Majoriteten av långivarna som vi recenserat på Kreditium.se ger oss provision för varje skickad kund vilket ger oss möjligheten att bedriva en kostnadsfri tjänst. Listans ordning påverkas av provisionen vi får från kreditgivarna men påverkar aldrig vår betygsättning eller den information vi presenterar i våra recensioner. Vår åsikt är och kommer alltid förbli vår egen.

Statistik

För att hjälpa dig att fatta rätt beslut finns här en sammanställning av långivarnas egenskaper.
Lägsta lånebelopp 5 000,00 kr
Högsta lånebelopp 600 000,00 kr
Genomsnittlig frånränta 7,48 %
Genomsnittlig tillränta 34,58 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift 57,14 kr
Genomsnittlig administrationsavgift 2,86 kr
Direktutbetalning 2 långivare (28,57 %) erbjuder direktutbetalning
Direktutbetalning dygnet runt 1 långivare (14,29 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC 2 långivare (28,57 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Betalningsanmärkningar 7 långivare (100,00 %) accepterar betalningsanmärkningar
Unga lånetagare 7 långivare (100,00 %) accepterar låntagare under 20 år

Jämför långivarnas data

Här kan du jämföra långivarnas räntor, lånebelopp, löptid med mera, och se hur det står sig mot varandra.
Lendo
4,70 % 33,75 %
Sambla
5,20 % 33,99 %
Advisa
4,75 % 33,99 %
Axo Finans
3,95 % 29,00 %
Loans
5,07 % 33,46 %
Klara lån
6,48 % 39,50 %
Kredio
22,20 % 38,40 %

Jämför lån med en låneförmedlare

En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan dig och banken eller kreditgivaren. Genom att använda en låneförmedlare kan man med bara en ansökan få flera låneerbjudanden att ta ställning till. Efter att man har gjort sin låneansökan är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att banker och långivare återkommer med sitt bästa låneerbjudande.

Låneförmedling finns både för smslån, privatlån och bolån. En låneförmedlare kan även hjälpa dig med befintliga lån då du kan ansöka om att samla ihop dina lån och krediter. Betalar du i dagsläget en hög ränta blir det många extra onödiga tusenlappar i amorteringar. Detta är något man slipper när man vänder sig till en låneförmedlare då de kan förhandla fram en bättre ränta åt dig.

Tack vare en låneförmedlare kan du låta bankerna "tävla" om dig som kund - de måste återkomma med sitt bästa ränteerbjudande eftersom de annars inte kommer vinna dig som kund.

Ytterligare en stor fördel med att använda sig av låneförmedlare är att det bara görs en UC-förfrågan trots att ansökningen skickas vidare till många aktörer. Informationen om din återbetalningsförmåga skickas vidare till banker utan att nya UC-förfrågningar behöver göras. Får du en omfrågandekopia så får du se vilka banker som tagit del av din kreditupplysning. Alla låneförmedlare måste enligt lag göra en kreditupplysning, detta för att ta reda på vilken återbetalningsförmåga du har.

 • En låneförmedlare hjälper dig att få lägre ränta genom att jämföra lån
 • Du förbinder dig inte till något - tycker du inte låneerbjudandet är tillräckligt bra behöver du inte acceptera
 • Låt bankerna konkurrera mot varandra och tävla om dig som kund
 • Kreditium hjälper dig att hitta bäst låneförmedlare 2024

Bästa låneförmedlaren 2024

När du själv ska välja och hitta bästa låneförmedlaren är det viktigaste att välja en låneförmedlare med många banker. På så sätt ökar sannolikheten för att du får många erbjudanden att ta ställning till. Det är även viktigt att låneförmedlaren har "rätt" banker och långivare anslutna så att det finns möjligheten att bli erbjuden det billigaste privatlånet.

Har du en låg kreditvärdighet kan det även vara en idé att leta efter låneförmedlare utan UC så att ansökningen sker utan att någon UC-kontroll behöver göras.

Slutligen kan du även titta på omdömen för olika låneförmedlare på omdömessajter likt Trustpilot. Eftersom låneförmedlaren inte själva lånar ut pengar - utan bara förmedlar lån - är det viktigaste att titta på när du läser omdömen hur smidig tjänsten är, om kundtjänsten är hjälpsam och om allting fungerat bra.

Vilken låneförmedlare har flest banker?

Det finns idag många olika låneförmedlare och man kan då undra vilken som är bäst och man då ska välja. Ett alternativ som vi rekommenderar är att gå efter den långivare som har flest banker anslutna till sig. Du bör jämföra låneförmedlare med fler faktorer men antalet anslutna långivare och banker är en bra faktor att ta i beaktning och något som gör det sannolikt att du kommer få många låneerbjudanden att ta ställning till.

För nuvarande - under 2024 - har Sambla flest antal långivare de samarbetar med - 40 stycken långivare. Därefter kommer Advisa med 36 anslutna banker. De har även mycket bra omdöme och kundbetyg på Trustpilot. Hos både Sambla och Advisa kan du låna upp till 600 000 kr utan säkerhet.

Tätt inpå ligger låneförmedlarna Zmarta med 35 stycken långivare och FreedomFinance som även de har 35 stycken anslutna partners. Hos både Zmarta och FreedomFinance kan du låna upp till 500 000 kr med en löptid på upp till 20 år.

Topplista - Bästa låneförmedlarna med flest banker 2024

Bästa låneförmedlare utan UC

De flesta låneförmedlare använder sig av UC i samband med en ansökning. Om man vill undvika att det görs en kreditupplysning i deras register i samband med en låneansökan finns även möjligheten att söka lån utan UC genom låneförmedling.

Anledningen till att man vill undvika UC-förfrågningar kan vara att detta kan påverka din kreditvärdighet i UC:s register. Det är något som kan påverka ens framtida lånemöjligheter om man exempelvis kommer ta ett bolån eller större privatlån.

Genom att använda en låneförmedlare utan UC på verkar inte din låneansökning kreditvärdigheten i deras register. Man får dock tänka på att det endast är på mindre lån som det går att ansöka utan UC. Du kan enkelt ansöka om ett lån via en låneförmedlare utan UC, men då en lägre summa pengar.

Klara lån är Sveriges främsta låneförmedlare som förmedlar mindre lån utan UC. Här lånar du mellan 2 000 kr och 30 000 kr utan UC och utan säkerhet. Det går även att ansöka om större belopp än så men då behöver en kreditkoll hos UC göras, i annat fall används Bisnode eller Creditsafe istället.

Du är även välkommen att ansöka om lån genom Klara Lån om du har betalningsanmärkningar och en låg inkomst. Förutsättningarna är att du klarar av grundförutsättningarna:

 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare bosatt i Sverige
 • Årsinkomst på 100 000 kr (ca 8 300 kr / månaden)
 • Ingen skuld hos Kronofogden

Förmedlare av lån med betalningsanmärkning

Även om man har en eller flera betalningsanmärkningar finns det goda chanser till att få ett lån beviljat även om man får räkna med något färre erbjudanden och högre ränta.

Men faktum är att en låneförmedlare är ett väldigt bra val för dig med just betalningsanmärkningar eftersom en låneansökan skickas ut till så många olika banker - då är sannolikheten stor att flera av dem godkänner lån med betalningsanmärkning. Du kommer därför få bättre möjligheter att låna än annars.

Två populära låneförmedlare som godkänner betalningsanmärkningar är Advisa och Zmarta. Advisa samarbetar med flera långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Hos Zmarta behöver betalningsanmärkningar inte vara ett hinder och inte heller hos Lendo eller Consector.

Dåligt kreditbetyg - Vilken förmedlare passar bäst för mig?

Om du har ett sämre kreditbetyg kan det vara en bra idé att ansöka om ett lån hos en låneförmedlare som inte tar UC. Och då är Klara lån låneförmedlaren för dig. Alternativt kan du ansöka hos de låneförmedlare där betalningsanmärkningar inte behöver vara ett hinder då dessa oftast har lägre krav.

Advisa samarbetar till exempel med flera långivare som accepterar en svag kreditvärdighet eller ett dåligt kreditbetyg. Lendo, Zmarta, Consector och Pengino är andra exempel på låneförmedlare med många snabblån anslutna som kan låna ut pengar även till dig med låg eller oregelbunden inkomst, många förfrågningar m.m.

Har du en låg kreditvärdighet rekommenderar vi att du lägger till en medsökande om du har möjlighet. Du kan på så sätt både få bättre villkor och fler låneerbjudanden att ta ställning till. En medsökande innebär lägre risk för låneföretaget och de är då mer villiga att låna ut pengar.

Vilken ränta kan jag få?

De flesta stora låneförmedlare anger en från-ränta på 2,95 % med en effektiv ränta på 3,01 %. Det betyder att den lägsta möjliga räntan som det är möjligt att få är på runt 3 %. Det är dock väldigt sällan man kan få ta ett privatlån utan säkerhet med så låg ränta och det kräver en mycket god privatekonomi och hög kreditvärdighet.

Det är ofta bättre att titta på räntan som anges i räkneexemplet som låneföretag alltid måste ha i anknytning till låneansökningen. Här hittar man den vanligaste förekommande effektiva räntan som kunder faktiskt får låna till. Effektiv ränta hos de stora låneförmedlarna brukar ligga på runt 6 - 7 %. Har du en ganska normal och "genomsnittlig" hushållsekonomi kan du räkna med att din ränta hamnar runt där.

För att öka sannolikheten att få en låg ränta kan du lägga till en medsökande när du ansöker.

Nästan alla privatlån har rörlig ränta, det innebär att räntan både kan gå upp och ner under låneperioden. Detta är något positivt. Dels har den historiska rörliga räntan varit lägre än fast ränta (den fasta räntan fungerar lite som en försäkring) och dels innebär den rörliga räntan att du kan amortera extra eller lösa ditt lån i förtid utan någon extra kostnad.

Bolån hos låneförmedlare

Ett bolån är ett större lån man tar i livet och därför är det såklart ytterst viktigt att man får den lägsta möjliga räntan. För att försäkra sig om detta är det en bra idé att använda sig av just låneförmedlare som förmedlar bolån, en bolåneförmedlare. Ett exempel på en bolåneförmedlare är Consector där du kan låna upp till 85% av bostadens värde.

En bolåneförmedlare fungerar på samma sätt som en vanlig låneförmedlare, de jämför låneerbjudanden från olika banker. Till skillnad från ett privatlån eller blancolån så är ett bolån ett lån med säkerhet. Det är en något mer komplicerad process att använda sig av en bolåneförmedlare eftersom mer dokumentation och underlag behövs vid en låneansökan. Du behöver skicka in information om eventuell nuvarande bostad, vilken bostadsrätt eller villa du har köpt (eller har tänkt att köpa). En bolånekalkyl behöver göras där man tar reda på om hushållsbudgeten för nya bostaden och lånet går ihop.

Eftersom ett bolån är på ett stort belopp, ofta över 1 miljon kronor, är det väldigt viktigt att man använder en bolåneförmedlare som har alla viktiga svenska storbanker anslutna, se till så att förmedlaren skickar vidare din ansökan till exempelvis SBAB, Swedbank, SEB och Danske Bank. Storbanker kända för att kunna erbjuda låg bolåneränta.

Så fungerar det när du ansöker via en låneförmedlare

Det är enkelt att använda sig av en låneförmedlare för att jämföra lån. Välj en långivare i vår lista över bästa låneförmedlare här i listan på Kreditium och klicka dig vidare.

 1. Fyll i önskat lånebelopp (upp till 600 000 kr för privatlån)
 2. Ange önskad löptid, dvs hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka ditt lån
 3. Fyll i personuppgifter som personnummer, e-post och telefonnummer och andra uppgifter som efterfrågas.
 4. Klicka på att gå vidare med din ansökning. Bekräfta med BankID.

Efter att du klickat dig vidare får du nästan alltid dina första låneerbjudanden direkt. Det kan vara frestande att ta första bästa lånet - men om du inte behöver låna pengar akut bör du vänta lite tills du har fler låneerbjudanden att ta ställning till. Efter 24 timmar bör de flesta banker ha återkommit med sina besked.

I sammanställningen får du reda på hur mycket du får låna, vilken löptid och vilken ränta du kan få på ditt lån. När du jämför lån bör du därför inte bara titta på lägsta räntan utan även jämföra andra villkor.

Om du väljer att gå vidare med ett lån väljer du att acceptera lånet genom att signera ett skuldebrev. Detta går att göra genom att få vanliga papper hemskickade per post men ofta sker det digitalt genom att du verifierar dig och signerar med BankID. Godkänner du ansökningen elektroniskt kan ärendet hanteras mycket snabbare och du kan få utbetalning redan inom någon dag.

Exempel: Det kan exempelvis vara så att du ansökt om lån på 100 000 kr men en långivare går bara med på att låna ut 80 000 kr med en låg ränta, en annan långivare kanske istället kan tänka sig att låna ut dina 100 000 kr men till en högre ränta. Här får du då välja vad som är viktigast för dig - en låg ränta eller att du får låna hela beloppet.

Banker som kontaktas när du använder en låneförmedlare

Även om det finns skillnader mellan olika låneförmedlare så samarbetar de flesta större aktörer med ungefär samma banker. Dels är man anslutna till svenska storbanker som SEB, Handelsbanken och Swedbank, dels till nischbanker och internationella banker som SevenDay, Santander och Bank Norwegian och slutligen till aktörer inom smålån/smslån som Risicum, Viaconto och GF Money.

Tack vare denna bredd av banker så finns det något för alla - stora privatlån från svenska storbanker, mindre lån från nischbanker och snabblån för dig med lägre kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar.

Finns det någon nackdel med låneförmedlare?

Trots att det finns många fördelar med att använda sig av en låneförmedlare så finns det faktiskt två nackdelar. De är inte så allvarliga, men värt att ha i åtanke.

Den första nackdelen är att en låneförmedlare inte kan samarbeta med alla banker. Det finns därför en teoretisk möjlighet att få ett bättre eller annat låneerbjudande genom att gå direkt till en kreditgivare som inte låneförmedlaren har samarbete med. Detta är dock tidskrävande och inte alls någon garanti för att man får en lägre ränta.

Den andra nackdelen är att det sällan, om aldrig, går att låna pengar med direktbetalning när du ansöker om lån via en låneförmedlare. Majoriteten av låneförmedlarna samarbetar med kreditgivare för privatlån som inte erbjuder direkta utbetalningar av lån. Vill man låna pengar snabbt är alltså låneförmedlare sällan det optimala alternativet.

Vanliga frågor om låneförmedlare

Ja, Klara Lån använder sig av Creditsafe eller Bisnode vid låneansökan under 30 000 kr. Vid större låneansökningar kommer en kreditupplysning hos UC att göras.

Den förmedlare som idag (2024) har flest anslutna banker och långivare är Sambla med 40 st. Se hela listan över låneförmedlare med många banker här på Kreditium.

Ja, flera låneförmedlare kan förmedla lån trots en eller flera anmärkningar. Många låneförmedlare samarbetar med banker som lånar ut till dig med betalningsanmärkning förutsatt att din ekonomi ser bra ut i övrigt. Tänk bara på att din senaste betalningsanmärkning oftast behöver vara mer än 6 månader gammal.

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson

Senast uppdaterad 2/2/2024

Mattias är ansvarig utgivare på Kreditium.se sedan 2019. Mattias har en bakgrund inom kundservice på en av Sveriges storbanker och en högskoleutbildning inom ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.