Toborrow är en digital plattform där du kan be om företagslån, både små och medelstora bolag i Sverige. Som ett alternativ till de vanliga bankerna har de sedan 2014 erbjudit en enkel, trygg och flexibel låneprocess utan mellanhänder. Hos Toborrow kan du låna mellan 30 000 kr och 20 miljoner kr.

Lånebelopp, lägsta
30 000 kr
Lånebelopp, högsta
20 000 000 kr
Löptid
3 mån - 5 år
Krav, ålder
6 mån
Krav, omsättning
0
Personlig borgen
Ja
Kräver säkerhet
Nej
Anslutna banker
18

Fördelar

  • Personlig service
  • Inga fysiska möten
  • Lös lånet i förtid utan extra kostnad
  • Låg snittränta

Nackdelar

  • En avgift mellan 3% och 5% tas på lånet

Krav för att få ett lån hos Toborrow

  • Bolaget måste vara ett aktiebolag
  • Ha en omsättning på minst 1 miljon kr
  • Ha minst ett bokslut
  • Inneha ett godkänt kreditbetyg enligt UC

Ansök om ditt företagslån hos Toborrow

För att ansöka om ett lån till företag hos Toborrow gör du detta smidigast via deras hemsida. Direkt på startsidan anger du önskat lånebelopp, önskad löptid samt andra nödvändiga uppgifter. Du signerar och ansöker sedan lån med BankID. När du har skickat in ansökan kommer Toborrow göra en kreditbedömning på både dig och på företaget. Det är enkelt att låna pengar hos långivaren och självklart är det också gratis och inte heller bindande. Men när du accepterar ett lån från en långivare tar Toborrow en uppläggningsavgift som baserar sig på den löptid du vill låna. Summan är mellan 3 – 5% av beloppet du lånat.

Toborrow förmedlar idag lån från banker, långivare och privatpersoner genom så kallade P2P-lån.

Kreditbedömningar och säkerhet för lånet

Varje enskild låneansökan genomgår en individuell bedömning. Utöver grundkriterierna tar de en kreditupplysning på de privatpersoner som står bakom företaget och kontroller sker genom externa register. Dessutom tittar man på om storleken på lånet är rimligt i förhållande till den budget och de säkerheter som erbjuds. Lånen på Toborrow är alltså garanterade av en eller flera säkerheter. Ju starkare säkerhet man har desto lägre ränta kan du bli erbjuden. Säkerheter kan vara personlig borgen, moderbolagsborgen, pant i fastigheter eller företagshypotek.

P2P-lån - Lånen finansieras av olika investerare

Hos Toborrow är det flera långivare som budar på just ditt P2P-lån. När du har skickat in ansökan och du är godkänd kommer långivare börja buda. Så snart lånebeloppet är uppnått kan du välja att acceptera lånet till den aktuella räntan men du kan också välja att avvakta till aktionstiden går ut. På så sätt kan du få ner räntan på P2P-lånet genom att få fler långivare att buda.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Kundservice når du enklast via ett e-postformulär på hemsidan, via chatt eller via telefon. Tveka inte att höra av dig om du har fler funderingar eller frågor. Öppettiderna hos Toborrow som gäller är vardagar mellan kl. 08.00 – 17.00.

Vårt omdöme om Toborrow

Toborrow är ingen vanlig långivare utan de har skapat en marknadsplats där du som företag kan be om ett lån på ett enkelt och smidigt sätt med låga räntor. Till skillnad från en vanlig långivare lägger här olika investerare bud på hur mycket de vill låna ut och till vilken ränta (ett så kallat peer to peer lån). Vi tycker detta är en bra tjänst då den är gratis och snitträntan är relativt låg.

Kom igång med din ansökan hos Toborrow.

Öppettider

Måndag
09:00 - 17:00
Tisdag
09:00 - 17:00
Onsdag
09:00 - 17:00
Torsdag
09:00 - 17:00
Fredag
09:00 - 17:00
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Bolagsfakta

Företagsnamn
Toborrow AB
Org. nummer
5569426736
Adress
Box 26134
100 41, Stockholm
Telefon
46852001730
E-post