Kreditkort med sparränta

Här hittar du alla kreditkort med sparränta och högst inlåningsränta. Målet med att skaffa kreditkort är nog inte att spara, åtminstone inte initialt. Det kan emellertid visa sig vara extremt fördelaktigt att använda ditt kreditkort för sparande, då många sådana kort numera ger dig sparränta. Faktum är att det faktiskt finns kreditkort som ger dig betydligt bättre sparränta än vad sparkontona på bankerna gör.

OKQ8 Visa
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
14,95 %
Räntefria dagar
45 dagar
Preem Mastercard
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
50 000 kr
Ränta
18,15 %
Räntefria dagar
56 dagar

Jämför kreditkort med sparränta

Om du ska jämföra kreditkort med sparränta, så finns det några kreditkort som sticker ut i mängden. Sparräntan är högre hos vissa kort än andra och det finns också ett maxbelopp för hur mycket du får ränta på. Bensinkort har ofta en lägre gräns upp till 15 000 kr men är också den kortkategori där sparränta är vanligt förekommande. Men däremot finns det banker som erbjuder kreditkort med sparränta upp till 500 000 kr. Här nedan har vi några kort som har riktigt bra sparränta.

Följaktligen vill vi såklart reda ut vilket kreditkort det rör sig om, och det gör vi bäst genom att titta på:

  • Hur stor är sparräntan?
  • Vad är högsta belopp du kan få sparränta på?
  • Omfattas kontot av den statliga insättningsgarantin?

Supreme Card Gold & Supreme Card Woman

Med Supreme Card Gold får du en sparränta på 1,10%, via Resurs Bank. Fördelarna med det här kortet är det faktum att du kan spara upp till 500 000 kr. Med andra ord blir den maximala räntan du kan få högre än hos många andra kreditkort. Även om det finns kreditkort som har högre sparränta är maxbeloppet på de korten lägre. Ytterligare omfattas kontot av den statliga insättningsgarantin.

Shell Mastercard

Till skillnad från Supreme Card får du ett kreditkort med högre sparränta när det kommer till Shell-kortet, hela 2 % i tillgodoränta. Däremot gäller det bara upp till maxbeloppet som är 15 000 kr. Således kan sparbeloppet inte bli lika högt som med Supreme Card, även om sparräntan är högre. Sammanfattningsvis så är Shell-kortet bättre för dig som inte är ute efter att spara så mycket på ditt kreditkort.

Preem Mastercard

På samma sätt som med Shell-kortet är maxbeloppet för ditt sparande 15 000 kr. Sparräntan är emellertid betydligt lägre, bara 1,45%. Sammanfattningsvis kommer din sparpeng maximalt att bli lägre än med Shell-kortet. Givetvis innebär det att om det enda syftet med kreditkortet var att spara skulle det inte finnas någon anledning att välja Preemkortet. Lika viktigt när du väljer kreditkort är såklart dock att kolla på alla andra förmåner du kan få av kortet. Avslutningsvis bör du alltså titta närmare på övriga förmåner som finns med kreditkorten, innan du gör ditt val.

Högre sparränta på kreditkortet än hos banken

Slutligen ställer du dig säkert frågan: varför skulle jag välja att spara med ett kreditkort? Faktum är att kreditkort med sparränta som nämnts ovan faktiskt kan ge dig ett bättre sparande än många andra sparkonton på traditionella banker. Vidare är det även så att kreditkort kommer med många andra fördelar, inte bara sparande. Nämnda kort ger dig exempelvis bonus på drivmedel, reseförsäkringar och mycket mer därtill.

Kreditkortet med högsta inlåningsräntan

I slutändan är man ändå ute efter att hitta det kreditkortet som har den högsta inlåningsräntan eller sparräntan. För att så tydligt som möjligt visa hur mycket ränta du faktiskt kan räkna med att plocka ut har vi gjort ett par exempel.

  • Preemkortet - Maxbeloppet för tillgodoränta på det här kortet är 15 000 kr. Med en sparränta på 1,45 % kan du därmed maximalt få ut 218 är om året.
  • Shellkortet - Maxbeloppet för ränta på det här kortet är 15 000 kr. Med en sparränta på 2 % kan du därmed maximalt får ut 300 kr om året.
  • Supreme Card Gold & Supreme Card Woman - Maxbeloppet för ränta på det här kortet är 500 000 kr. Med en sparränta på 1,10% kan du därmed maximalt få ut 5 500 kr.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.