Läs mer omEasycard
Maxkredit 30 000 kr
Ränta 19%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 290 kr


Läs mer omBank Norwegian
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 21.93%
Räntefritt Upp till 45 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omP.F.C.
Maxkredit Ingen kredit
Ränta -
Räntefritt
Årsavgift 0 kr


Går det att få kreditkort utan inkomst?

Kreditkort utan inkomstDet går absolut att få ett kreditkort utan inkomst. Faktum är också att inkomst kan räknas som många andra saker än lön, som till exempel a-kassa, men även andra bidrag. Det är vidare inte alls ovanligt att du automatiskt kommer igenom systemet, även om du inte har en lön. Skulle du dock fastna i systemet kan du alltid boka ett personligt möte och då förklara situationen.

Bor du utomlands och saknar inkomst i Sverige?

En annan anledning till att man inte har någon inkomst i Sverige kan vara att man arbetar utomlands. Då är du automatiskt utan en inkomst i Sverige. Om så är fallet rekommenderar vi att du direkt bokar ett möte med banken. Då kan det finnas goda möjligheter att bli beviljad ett kreditkort ändå.

Sammantaget kan vi alltså konstatera att det inte alls är någon omöjlighet att få ett kreditkort utan inkomst. Det gäller även om du har en låg inkomst eller om din inkomst kommer via andra bidrag som a-kassa. Det som däremot är betydligt svårare är möjligheten till kreditkort om du har betalningsanmärkningar. Faktum är att det kan komma att bli i princip omöjligt. Ytterligare bör även tilläggas att kreditkortsbolagen alltid gör en kreditprövning när du ansöker om ett kreditkort.

Vilka kort är lätta att få?

Nedan har vi tagit fram några kreditkort som enligt vår statistik är lättare att få för den som inte har någon inkomst. Det är kort som är utan årsavgift och som du kan samla bonusar och cashback med.

Bank Norwegian

Fördelarna med det här kreditkortet är att det är ett gratis kreditkort, det har således ingen årsavgift eller fasta kostnader. Du får 45 dagar räntefri kredit, och du får dessutom tillgång till ett cashpoint-system där du samlar poäng på alla dina köp.

Collector Easycard

Även om det här kreditkortet med cashback kommer med en årsavgift på 290 kr får du relativt mycket för pengarna. Bland annat en kompletterande reseförsäkring med 0 kr i självrisk, och dessutom avbeställningsskydd. Vidare är det dessutom enkelt att lägga upp delbetalningar, där du betalar 1/36, eller 99 kr, per månad.

Nackdelar med att skaffa kreditkort utan inkomst

Ytterligare någon värt att fundera över är huruvida du faktiskt behöver ett kreditkort när du är utan inkomst, och varför du vill ha ett kreditkort. Räntorna på kreditkorten kan bli höga om fakturan inte betalas innan den räntefria perioden är över, och det kan således bli dyrt att betala av om du inte har någon inkomst.

Vidare finns det numera många bra alternativ till kreditkort, som också ger dig många förmåner i form av 0% valutapåslag, försäkringar m.m. Exempelvis Revolut Standard kan vara värt att titta närmare på. På så sätt slipper du risken att hamna i en situation där du har kredit som du måste betala ränta på.