Kreditkort utan inkomst

Du måste inte ha ett arbete och kan utan problem få ett kreditkort utan inkomst. Med det kan dock vara något svårare att hitta ett kreditkort som passar dig. Med det sagt så kräver många kreditkort inte att du har ett jobb, utan endast att du en inkomst. Därför kan exempelvis a-kassa eller liknande fungera precis lika bra.

Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
Komplett Bank Mastercard
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
21,40 %
Räntefria dagar
50 dagar
Resurs Gold
Årsavgift
245 kr
Maxkredit
150 000 kr
Ränta
12,36 - 17,32 %
Räntefria dagar
60 dagar
Easyliving
Årsavgift
195 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
17,25 %
Räntefria dagar
56 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
0 kr
Ränta
0,00 %
Räntefria dagar
0 dagar

Går det att få kreditkort utan inkomst?

Det går absolut att få ett kreditkort utan inkomst. Faktum är också att inkomst kan räknas som många andra saker än lön, som till exempel a-kassa, men även andra bidrag. Det är vidare inte alls ovanligt att du automatiskt kommer igenom systemet, även om du inte har en lön. Skulle du dock fastna i systemet kan du alltid boka ett personligt möte och då förklara situationen.

Bor du utomlands och saknar inkomst i Sverige?

En annan anledning till att man inte har någon inkomst i Sverige kan vara att man arbetar utomlands. Då är du automatiskt utan en inkomst i Sverige. Om så är fallet rekommenderar vi att du direkt bokar ett möte med banken. Då kan det finnas goda möjligheter att bli beviljad ett kreditkort ändå.

Sammantaget kan vi alltså konstatera att det inte alls är någon omöjlighet att få ett kreditkort utan inkomst. Det gäller även om du har en låg inkomst eller om din inkomst kommer via andra bidrag som a-kassa. Det som däremot är betydligt svårare är möjligheten till kreditkort om du har betalningsanmärkningar. Faktum är att det kan komma att bli i princip omöjligt. Ytterligare bör även tilläggas att kreditkortsbolagen alltid gör en kreditprövning när du ansöker om ett kreditkort.

Vilka kort är lätta att få?

Nedan har vi tagit fram några kreditkort som enligt vår statistik är lättare att få för den som inte har någon inkomst. Det är kort som är utan årsavgift och som du kan samla bonusar och cashback med.

Bank Norwegian

Fördelarna med det här kreditkortet är att det är ett gratis kreditkort, det har således ingen årsavgift eller fasta kostnader. Du får 45 dagar räntefri kredit, och du får dessutom tillgång till ett cashpoint-system där du samlar poäng på alla dina köp.

Collector Easycard

Även om det här kreditkortet med cashback kommer med en årsavgift på 290 kr får du relativt mycket för pengarna. Bland annat en kompletterande reseförsäkring med 0 kr i självrisk, och dessutom avbeställningsskydd. Vidare är det dessutom enkelt att lägga upp delbetalningar, där du betalar 1/36, eller 99 kr, per månad.

Nackdelar med att skaffa kreditkort utan inkomst

Ytterligare någon värt att fundera över är huruvida du faktiskt behöver ett kreditkort när du är utan inkomst, och varför du vill ha ett kreditkort. Räntorna på kreditkorten kan bli höga om fakturan inte betalas innan den räntefria perioden är över, och det kan således bli dyrt att betala av om du inte har någon inkomst.

Vidare finns det numera många bra alternativ till kreditkort, som också ger dig många förmåner i form av 0% valutapåslag, försäkringar m.m. Exempelvis Revolut Standard kan vara värt att titta närmare på. På så sätt slipper du risken att hamna i en situation där du har kredit som du måste betala ränta på.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.