Kreditkort utan årsavgift

Kreditkort utan årsavgift är helt gratis, du behöver alltså inte betala en krona för att ha kortet. Jämfört med många andra kreditkort som tar ut en avgift varje år, blir ett kreditkort utan avgift därför helt gratis. Det gäller oavsett om du använder det eller inte. Förmånerna såsom bonusar, poängsystem och cashback finns fortfarande. Skillnaden är helt enkelt att du slipper betala någonting alls för att ta del av dem. Kort sagt; avgiftsfria kreditkort är valet för dig som vill undvika fasta kostnader och samtidigt få bra förmåner.

re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
18,90 %
Räntefria dagar
30 dagar
Komplett Bank Mastercard
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
21,40 %
Räntefria dagar
50 dagar

Bästa kreditkort och bankkort utan årsavgift

Det finns många kreditkort utan årsavgift och som vi tidigare nämnde kommer alla dessa betalkort med olika fördelar och nackdelar. Därför har vi tagit fram några avgiftsfria kreditkort som både är gratis och samtidigt kommer med många andra förmåner såsom bonusar eller rabatter.

Re:member Flex

Re:member Flex är ett flexibelt kreditkort, som dessutom kommer med ett rabattsystem. Medan många andra kreditkort ger dig bonus på dina köp, har re:member flex i sin tur fördelar som t.ex. rabatt hos 300 e-butiker. I likhet med många andra kort får du med Re:member Flex en räntefri period, i detta fall upp till 56 dagar räntefritt.

Det som emellertid gör Re:member Flex till ett bra kreditkort utan årsavgift är den flexibla räntan. Räntesatsen bestämmer banken utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Således är det helt individuell.

Sammanfattningsvis är kortet bäst för dig som vill ha ett gratis kreditkort med förmånlig rabatt hos 300 e-butiker, och allt med en flexibel ränta.

Bank Norwegian kreditkort utan avgift

Bank Norwegian-kortet är ett kreditkort utan årsavgift för dig som reser några gånger per år. Samtidigt som det är helt gratis kommer det även med många andra fördelar. Du får bonus i form av cashpoints på alla dina köp. Sedan kan du omvandla dem till flygresor. Resultatet blir alltså att du kan samla ihop cashpoints och betala för nästa flygresa med Norwegian, bara genom att använda ditt kreditkort.

På samma sätt som med tidigare nämnda kort har du en räntefri period. Emellertid är den något kortare, i upp till 45 dagar räntefritt med Bank Norwegians kreditkort. Värt att nämna är dessutom att kortet har omfattande reseförsäkringar och avbeställningsskydd, till skillnad från många andra kort.

Sammanfattnings är kortet det perfekta avgiftsfria kreditkortet utan avgift för dig som gillar att resa. Du har upp till 45 dagar räntefri kredit, och du får bonus på alla dina köp som sedan kan användas hos Norwegian nästa gång du ska ut och resa.

Varför gratis kreditkort och betalkort utan årskostnad?

Fördelarna med att ha ett gratis kreditkort är givetvis att du inte behöver oroa dig för oväntade avgifter. Men särskilt bra är det för dig som inte använder kreditkort så ofta. Även om du inte behöver ett betalkort i din vardag kan oväntade utgifter komma plötsligt. Exempelvis när din katt blir sjuk, eller om din tvättmaskin går sönder. Faktum är att det någon gång i livet kan det komma tillfällen för de flesta då ett kort är bra att ha. Samtidigt vill du givetvis inte betala en tråkig avgift varje år för ett betalkort du inte använder. Det är avslutningsvis därför du ska välja ett kreditkort utan årskostnad.

Fördelar med gratis kreditkort utan årsavgift

Som tidigare nämnts finns det alltså flera anledningar till att välja ett gratis kreditkort utan årsavgift, såsom exempelvis Bank Norwegian eller Re:member Flex. Jämfört med många andra kort är de helt gratis, men icke desto mindre fördelaktiga. Å ena sidan behöver du inte oroa dig för att du slösar pengar på ett kreditkort du inte använder. Å andra sidan vet du att du har ett betalkort att använda, om du skulle stöta på oväntade utgifter. Många avgiftsfria kreditkort kommer på samma sätt som andra kort med exempelvis bonusar och poängsystem. Ytterligare ingår ofta reseförsäkringar, vilket är en stor fördel.

Nackdelar med avgiftsfria kreditkort

Emellertid finns det såklart även nackdelar med avgiftsfria kreditkort. Även om kort som är gratis ofta kommer med bland annat förmåner och bonusprogram, är det tydligt att dessa inte alltid är lika omfattande som för kreditkort med en årsavgift.

För att titta närmare på exemplen som tidigare nämnts ingår inte något trygghetspaket med Re:member Flex. Det är en stor nackdel i jämförelse med många andra kort. Vad gäller exempelvis Bank Norwegian har det gratis uttag på bankautomater utomlands, men de tillkommer en kostnad av ett valutapåslag på 1,75%. Med valutapåslag menas att en utgift tas ut när kreditkortet används vid köp utomlands. Många kreditkort med årsavgift, som bland annat Collector Bank Easyliving, har inget valutapåslag.

Sammanfattning om kreditkort utan årsavgift

Sammanfattningsvis är kreditkort utan årsavgift bäst för dig som gärna vill ha ett kort, men som emellertid inte avser att använda det ofta. Fördelarna med gratis kreditkort är att du inte behöver oroa dig för löpande kostnader, medan du fortfarande kan ta del av bonusar, cashback och andra rabattsystem. Nackdelarna blir således att dina rabatter kan vara något mindre, och det som inkluderas således inte är lika omfattande.

Avslutningsvis tycker vi dock att de avgiftsfria kreditkorten är bra, synnerligen för dig som inte är en frekvent användare av just kreditkort.

Vanliga frågor om Kreditkort utan årsavgift

Just nu listar vi 8 st kreditkort som inte har någon årsavgift.

P.F.C. kortet är inte ett betalkort som du kan använda när du är ute och reser. Kortet har varken något valutapåslag eller några avgifter.

Flera av korten vi listar har förmåner. Re:member Flex och Bank Norwegian är två kort som är populära bland våra besökare.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.