Kreditkort för studenter

Ett bra kreditkort för studenter ska ge dig försäkringar, rabatter och dessutom helst vara gratis. Det är såklart inte helt lätt att hitta ett kreditkort eller ett betalkort som ger dig allt detta, men det finns såklart även kort för studenter. Det är således bra att fundera vilka typer av förmåner som du tycker är viktigast, och sedan välja ett kort som passar dig bäst utifrån det.

Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
Easyliving
Årsavgift
195 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
17,25 %
Räntefria dagar
56 dagar
Resurs Gold
Årsavgift
245 kr
Maxkredit
150 000 kr
Ränta
12,36 - 17,32 %
Räntefria dagar
60 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
18,90 %
Räntefria dagar
30 dagar

Vilket är det bästa kreditkortet för studenter?

Vi kommer nu gå igenom ett par olika kreditkort för studenter. Jämfört med många andra kredit- och betalkort på marknaden är det svårare för dig som student att bli beviljad en kredit. Det är därför vi jämför kreditkort som är betydligt mycket lättare att få när man är studerande.

Collector Easycard

Collector Easycard är ett kreditkort utan krav på inkomst vilket passar dig som studerar. De har en årsavgift på 290 kr, men med det får du en kreditgräns på upp till 30 000 kr. Krediten är dessutom räntefri i 56 dagar. Kortet kan kopplas till SAS Eurobonus, kopplar man kortet får man bonus på alla köp som görs med Easycard. Även reseförsäkring ingår med en självrisk på 0 kr.

ICA Bankkort Student

ICA Student är ett gratis bankkort som ger dig massor med fördelar. Du får exempelvis rabatter och personliga erbjudanden som formas från och med det att du börjat handla med ditt ICA Kort. ICA ger dig dessutom billigare försäkringar. I deras studenthemförsäkring ingår dessutom en allriskförsäkring och reseskydd.

Swedbank Nyckelkund Student

Även det här kortet är gratis, dock förutsatt att ditt CSN går in på kortet varje månad. Fördelen med Swedbanks nyckelkort är att du faktiskt kan ansöka om att få kredit. Du kan då beviljas kredit även fast du är student, på upp till 100 000 kr. Varje fall prövas individuellt.

Revolut Standard

Även om Revolut inte är något kreditkort kan det vara ett bra alternativ för dig som är student och inte jobbar. Revolut är nämligen dels gratis, men dessutom har det många förmåner som förut bara fanns på kreditkort. Du får exempelvis gratis valutatransaktioner upp till 50 000 kr i månaden, och dessutom inget valutapåslag när du är utomlands. Utöver detta har du gratis uttag på 2000 kr/månaden. Slutligen kan du för ca 10 kr/dag köpa en reseförsäkring som annars endast är inkluderad i Revoluts premiumkort.

Går det få ett kreditkort som student?

Det är givetvis svårare att få ett kreditkort om du är student, dock inte omöjlighet. Det är ett bra alternativ att då titta efter kreditkort utan inkomst. Andra banker kräver dock att du har någon form av extrainkomst, ett extraarbete helt enkelt.

Däremot är betalkorten som vi tidigare nämnt bra alternativ för dig som inte jobbar och som ändå vill ha ett kort som tyvärr kanske inte har kredit, men som ändå kommer med många fördelar. Klarar man sig utan kredit är just betalkort (debitkort) väldigt lätta kort att få då man är student eller kanske inte har en hög- eller någon inkomst alls.

Vilka fördelar finns med kreditkort som student?

Fördelar med kreditkort för studenter är framförallt att de ofta är gratis. Eftersom studenter är en stor målgrupp är det trots allt väldigt intressant för bankerna att attrahera den här målgruppen. Således kan du med kreditkort för studenter oftast räkna med att de dels är gratis. Dessutom kommer de även med många rabatter och förmåner som passar bra för för dig som studerar.

Sammanfattning

Det är alltså, även om du är student, långt ifrån omöjligt att hitta ett bra kort. Först måste du komma på vilka fördelar som är viktigast för dig. Resultatet av att faktiskt använda ett studentkort specifikt kan leda till en billigare vardag under den tiden i ditt liv när varje öre räknas. Kom bara ihåg att jämföra våra studentkort här på sajten för att ge dig själv goda möjligheter till att hitta ett kort som passar din situation.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.