Kreditkort utan UC

Ett kreditkort utan UC kan låta som ett bra alternativ för dig som vill använda kredit, men inte exponera dig på en kreditupplysning. Tyvärr finns det inga kreditkort som vi kan rekommendera som är utan UC. Istället har vi listat några kreditkort som tar UC men är riktigt bra och har bra förmåner. Annars finns det information lite längre ner på sidan om du hur du kan ansöka om en kontokredit utan UC istället. En kontokredit är som ett kreditkort, men utan det fysiska kortet.

Omtyckta kreditkort med endast en UC

Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
Easyliving
Årsavgift
195 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
17,25 %
Räntefria dagar
56 dagar
Resurs Gold
Årsavgift
245 kr
Maxkredit
150 000 kr
Ränta
12,36 - 17,32 %
Räntefria dagar
60 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
18,90 %
Räntefria dagar
30 dagar

Ansök om kreditkort utan UC med många förfrågningar

Vi får ofta frågan huruvida det går att hitta ett kreditkort utan UC kreditupplysning eller ej. Tyvärr blir svaret oftast "nej, det finns inte". De mest populära kortutgivarna VISA, Maestro och Mastercard har som krav att begära en kreditupplysning (exempelvis UC). I vissa undantagsfall kan man komma undan en kontroll hos Upplysningscentralen. Det gäller till när man söker via American Express och några få andra. Detta är dock ej bekräftat av AMEX och snarare ett undantag än regel.

Kontokort och bankkort via arbetsgivare och ej privat

För dig som letar ett kreditkort för att använda till utlägg rekommenderar vi att du istället frågar din arbetsgivare. Det är viktigt att ditt kontokort då står på företaget, istället för dig privat. Ställer ditt företag ut ett kreditkort till dig som privatperson, så kommer även ingen kreditupplysning att ske på dig utan på företaget. Vilket också innebär att en betalningsanmärkning inte är ett bekymmer.

Alla kreditkort utan UC

Vad vi har läst oss till så ska nedanstående kreditkort, kontokort och betalkort ej ta UC. De använder sig av alternativa kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe. Tänk på att de fortfarande har krav på att du har en inkomst och bara för att det är ett kort utan UC, så behöver det inte heller uppfylla dina behov.

  • Jula (Bisnode) - ett bra shoppingkort
  • Överskottsbolaget (Creditsafe) - matkort
  • St1 (Creditsafe) - besinkort för att tanka bilen
  • Klarnakortet (oftast Creditsafe) - för allmän shopping

Tips: Vi rekommenderar er som letar efter ett bankkort, kontokort eller kreditkort utan UC att istället titta på kontokredit (som tex Ferratum eller Credway). Det är något som passar bättre om du letar efter en onlinekredit, men har en betalningsanmärkning och vill undvika kreditupplysning via UC.

En kontokredit fungerar i princip som ett kreditkort men utan det fysiska plastkortet. Du betalar endast ränta för den del av krediten du använder och väljer själv när du vill göra uttag inom den beviljade kreditgränsen.

Kreditkort med betalningsanmärkning utan kreditupplysning

Det går tyvärr inte att ansöka om kreditkort utan UC om du har en betalningsanmärkning. Långivarna är också skyldiga att kontrollera din betalningsförmåga och det kommer man inte undan. Kreditium rekommenderar dig med betalningsanmärkning att istället titta efter kontokredit utan UC. Det innebär att en kreditupplysningen då istället går via Creditsafe eller Bisnode Kredit. I vissa enstaka fall har kreditlån även ett kontokort eller bankkort kopplat till sig. Ta en titt i listan och se om du kan hitta ett bättre alternativ där anmärkningar är godkända och man inte tar någon UC.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.