Kreditkort med låg ränta

De flesta vill ha ett kreditkort med låg ränta, men som fortfarande kommer med många bra fördelar. Det är målet i ditt sökande efter nästa kreditkort. Även förmåner såsom poängsystem, cashback och försäkringar är givetvis också viktigt. Men vilka utgifter kan du vänta dig, och hur gör du för att undvika hög ränta?

Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
re:member flex
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
9,74 - 24,74 %
Räntefria dagar
56 dagar
Easyliving
Årsavgift
195 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
17,25 %
Räntefria dagar
56 dagar
Resurs Gold
Årsavgift
245 kr
Maxkredit
150 000 kr
Ränta
12,36 - 17,32 %
Räntefria dagar
60 dagar
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
18,90 %
Räntefria dagar
30 dagar

Hur du hittar billigt kreditkort med låg ränta

Inledningsvis kan sägas att många billiga kreditkort med låg ränta istället kommer med många andra avgifter. Exempelvis årsavgifter och aviavgift. Du måste därför kontrollera alla eventuella kostnader som kreditkortet har innan du väljer att beställa det. Vidare är det såklart även viktigt att kolla på räntan, och den räntefria perioden som finns med kortet. Vanligtvis har kreditkort runt 45–60 dagar räntefritt. Under den perioden behöver du således inte betala någon ränta alls. Räntan lägger man på först efter att din räntefria period är slut.

Man slipper alltså inte betala ränta, de räntefria dagarna skjuter endast upp räntan. Detta kan vara bra om man exempelvis får in mindre lön än vanligt en månad och inte kan betala sin kortfaktura. Då kan man använda räntefria dagar för att skjuta upp kreditfakturan.

Flexibla räntefördelar

Re:member Flex är ett kreditkort som ger dig en flexibel ränta. Faktum är att du kan få en ränta på under 10%. Räntan bestämmer man utifrån personens ekonomiska förutsättningar. Således är den också individuell.

Re:member Flex erbjuder dessutom två betalningsfria månader per år. När du väljer att använda dina betalningsfria månader behöver du således inte göra någon inbetalning. Det gäller även om du utnyttjat din kredit. Ytterligare så ingår det en reseförsäkring och du får även rabatter och erbjudanden i över 300 webbutiker som kortet är kopplade till.

Årsavgift och andra avgifter utöver ränta

Vill du ha ett billigt kreditkort med låg ränta ska du kolla efter kort utan någon fast kostnad. Följande kort har inte någon årsavgift, och är sålunda gratis att äga:

  • Re:member Flex
  • OKQ8 Kreditkort
  • Bank Norwegian Kreditkort

Vidare finns det som vi tidigare nämnde även andra avgifter som kan tillkomma, och även om ett kort har fasta kostnader kan det således ändå vara ett billigt alternativ. Ett exempel på ett kort med fast årsavgift är Collector Easyliving. Årsavgiften för det här kreditkortet är 195 kr, men det kommer i sin tur med andra fördelar som gör det billigt. Collector Easyliving har inget valutapåslag, till skillnad från många andra kreditkort.

Valutapåslag innebär att du får betala en avgift, vanligtvis runt 2%, på alla dina inköp du gör utomlands. Det är med andra ord ganska dyrt att använda ett kort med valutapåslag, och det gör Collector Easyliving till ett billigt alternativ, trots att det finns en fast årsavgift.

Undvik hög ränta, skaffa kreditkort med låg ränta

Det är emellertid alltid en bra ide att undvika kreditkort med hög ränta, även om målet med ditt kreditkort är att alltid betala din kredit innan den räntefria perioden. De månader du inte kan betala din kredit måste du betala ränta vilket således kan bli väldigt dyrt, om du inte väljer ett kreditkort med låg ränta.

Fördelarna med låg ränta på betalkortet

Jämfört med många andra avgifter är räntan löpande månad efter månad. Det är därför fördelaktigt att välja ett kreditkort med låg ränta. Slutsatsen av låg ränta blir en lägre månadskostnad som därefter resulterar i att du får mer pengar över till annat.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att ett kreditkort med låg ränta alltid är ett bra val. Det är dock inte den enda utgiften som du ska titta närmare på. Även avgifter såsom exempelvis årsavgift och valutapåslag bör du ta med i beräkningen när du väljer kreditkort. Använd vår kortlista och jämför olika kreditkort, då kan du snabbt hitta ett kort med låg ränta för just dig.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.