VISA kort

VISA är ett företag som erbjuder betalningstjänster för betalkort, bankkort och kreditkort. Olika kreditinstitutioner använder deras tjänster, och det är därför du ofta ser loggan på olika typer av kort. Faktum är att hälften av alla kreditinstitutioner i Sverige numera använder sig av VISA. Med VISA kan du få tillgång till en mängd olika fördelar. Det kan vara allt ifrån bonusar när du handlar till reseförsäkringar när du är ute och reser. Eftersom det finns så pass många olika VISA kreditkort ska du kolla igenom alla olika alternativ. Vidare måste du också fundera över vad du ska använda kortet till. Det finns VISA kort för nästan allt, så välj rätt.

Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
19,99 %
Räntefria dagar
45 dagar
OKQ8 Visa
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
100 000 kr
Ränta
14,95 %
Räntefria dagar
45 dagar

Vad är VISA?

VISA är ett företag som erbjuder betalningstjänster. Dels för kreditkort, men även för bankkort och betalkort. Precis på samma sätt som med Mastercard är det kreditinstitut som använder sig av VISA och deras tjänster. VISA kreditkort är således inte en egen bank, och har därför inget eget betalkort. Alla kort som har VISA-symbolen på sig är alltså kreditinstitut som samarbetar med VISA. Utöver transaktioner erbjuder VISA även andra tjänster. Alla kreditinstitut erbjuder såklart inte alla tjänster som VISA har bara för att de använder deras betallösningar. Det är upp till bankerna och företagen att själva välja vad deras olika VISA kort ska inkludera.

Vilket VISA kort är bäst?

Det bästa VISA kortet är det som passar dig bäst. Vad du ska använda ditt kreditkort till är därför helt avgörande för vilket du ska välja. Vidare finns det nischade kreditkort, alltså kort som är mycket specialiserade inom ett område. Ett exempel på det är golf kreditkort. Det finns även mer allmänna kreditkort som de flesta kan få nytta av. Det gäller exempelvis bonuskort. Bonuskorten har ofta ett poängsystem eller en cashback när du handlar. Det finns slutligen även VISA kreditkort som är direkt riktade till dig som reser mycket, även kallade resekort.

Är VISA ett kreditkort och finns det i Sverige?

Faktum är att hälften av alla kreditinstitut i Sverige använder sig av VISA. Med andra ord finns det givetvis VISA kreditkort här. Du kan hitta bland annat matkort och bensinkort som är VISA. Det innebär dock inte att kortet i sig är ett kreditkort. VISA är ett företag som erbjuder betalningslösningar till banker och företag. Det är sedan företagen som erbjuder dig kreditkort, inte VISA själva. Eftersom VISA samarbetar med företagen ingår det att företaget får visa upp deras logga på korten. Kortet i sig är dock inte utgivet av VISA. Således kan du exempelvis inte heller handla på kredit hos VISA. Handlar du på kredit så är det hos banken, men med VISA som betallösning.

VISA kort försäkringsskydd

De flesta kreditkort som är VISA kort kommer med en kompletterande försäkring. I försäkringen ingår avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring, skydd mot bagageförsening och hyrbilsförsäkring. Viktigt att nämna är dock att det oftast är ett krav från kreditinstitutets sida. Det är att du betalar minst 75% av resan med kortet.

Avbeställningsskydd

I reseförsäkringen ingår det oftast ett avbeställningsskydd. Din resa måste emellertid vanligtvis ha kostat minst 1000 kr för att det ska gälla. Vidare slipper du således betala extra för ett kompletterande avbeställningsskydd när du bokar din resa. Hur står ersättning du får skiljer sig mellan de olika bankerna. Du kan dock generellt räkna med ca 30 000 kr per person som maxersättning.

Olycksfallsförsäkring på ditt VISA kort

En olycksfallsförsäkring är något som du givetvis hoppas på att aldrig behöva använda. Det kan dock vara en bra trygghet att veta att den finns där om det skulle hända något. VISA reseförsäkring ger dig ersättning för invaliditet / dödsfall. Slutligen finns det även VISA kreditkort som ersätter dig för sjukhusbesök och liknande.

VISA kort för att betala för andra

Om du har ett VISA kort är det inte bara du som har nytta av det. Faktum är att hela familjen inkluderas i VISA reseförsäkring. Numera dessutom vänner. Betalar du således för din väns resa inkluderas även denne av din reseförsäkring. Din vän måste dock också ha någon form av VISA kort för att det ska gälla.

Bagageförsening

På din utresa har med VISA kort en garanterad ersättning för försenat bagage. Hur stor din ersättning blir beror mycket på vilken bank eller vilket företag som du har kreditkortet hos. Du kan dock vanligtvis räknas med runt ett par tusen kronor i ersättning. Värt att noterar är även att du inte får någon ersättning för bagage på hemresan.

Hyrbilsförsäkring

Ytterligare en fördel med VISA reseförsäkring är att du får ersättning för självrisk. Det fungerar alltså som en kompletterande försäkring till din hemförsäkring. VISA går alltså in och betalar självrisken för bostads- och bilförsäkring om något skulle hända. Det gäller även hyrbilsförsäkring.

VISA kort reseförsäkring

Avslutningsvis finns det alltså en mängd olika förmåner som du har med olika VISA kort. Det är viktigt att komma ihåg att dessa reseförsäkringar ska ses som ett komplement till din hemförsäkring. Ytterligare något som återigen bör nämnas är att alla kort är olika. Bara för att två kort har VISA-loggan innebär det inte att de kommer med samma skydd och förmåner. Du måste således alltid kontrollera vad som gäller för just det kortet du har. Till sist ska även nämnas att reseförsäkringen, på samma sätt som hemförsäkringen, vanligtvis gäller i 60 dagar.

Webbplats: https://www.visa.se/

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.