Läs mer omEasyliving
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 13.95%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 195 kr


Läs mer omre:member flex
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 9.74% - 24.74%
Räntefritt Upp till 8 veckor
Årsavgift 0 kr


Läs mer omKomplett Mastercard
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 24.2%
Räntefritt Upp till 50 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omSupreme Card Gold
Maxkredit 150 000 kr
Ränta 12.36%
Räntefritt Upp till 60 dagar
Årsavgift 245 kr


Läs mer omEasycard
Maxkredit 30 000 kr
Ränta 19%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 290 kr


Läs mer omRevolut Metal
Maxkredit Ingen maxgräns
Ränta 0.00 kr
Räntefritt Ja
Årsavgift 1300 kr


Läs mer omP.F.C.
Maxkredit Ingen kredit
Ränta -
Räntefritt
Årsavgift 0 kr


Läs mer omShell Mastercard
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 18%
Räntefritt 1 månad
Årsavgift 0 kr


Läs mer omEverydaycard
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 9.80%
Räntefritt Upp till 55 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omCircle K Mastercard
Maxkredit 200 000 kr
Ränta 15%
Räntefritt Upp till 60 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omMoreGolf Mastercard
Maxkredit 160 000 kr
Ränta 15.39%
Räntefritt Upp till 55 dagar
Årsavgift


Läs mer omPreem Mastercard
Maxkredit 60 000 kr
Ränta 16.85% - 21.28%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 0 kr


Vad är Mastercard?

Mastercard erbjuder elektroniska betalningslösningar via kreditkort. Även betalkort och bankkort ingår i deras utbud. Vidare sköter alltså de transaktioner, och den tjänsten tar de också betalt för. Mastercard samarbetar således med en mängd olika kreditinstitut i Sverige. Det gör det möjligt för personer i Sverige att ta del av en mängd olika fördelar. Det gäller exempelvis kompletterande reseförsäkringar och Mastercard Priceless programmet. Priceless är ett lojalitetsprogram som ger dig tillgång till  olika erbjudanden och rabatter om du har ett Mastercard. Det finns många olika kategorier av Priceless. Beroende på vilket kort som du väljer får du olika typer av fördelar, så det gäller att kolla vad som gäller för ditt valda Mastercard-kort.

Vilket Mastercard kreditkort är bäst?

Vilket Mastercard kreditkort du ska använda beror helt på vad du söker. Olika Mastercard-kort kommer med olika fördelar. Börja med att göra en prioritering. Fundera vidare över vad som är viktigast för dig. Exempelvis kanske du vill ha ett kreditkort som ger dig bonusfördelar när du handlar. Då är det ett bonuskort med poängsystem eller cashback det som du ska leta efter. Om du istället vill ha ett kort som ger dig resefördelar är det ett kreditkort för resor som du ska skaffa dig. Med ett resekort kan du exempelvis få en bra kompletterande reseförsäkring. Dessutom finns det många exklusivare resekort idag som erbjuder lyxiga fördelar som bland annat tillgång till lounger på flygplatser och concierge service.

Är Mastercard ett kreditkort och finns det i Sverige?

Mastercard är inte ett kreditkort. Det är ett företag som arbetar tillsammans med olika kreditinstitut i Sverige och sköter deras elektroniska betalningar. Som en följd av detta kan kunderna till kreditinstituten ta del av fördelar från Mastercard. Det gäller dock inte bara kreditkort. De erbjuder även betalningslösningar för bankkort och betalkort. Givetvis finns kreditkortet även i Sverige. Många av de stora bankerna samarbetar också med dem. Exempel på banker som erbjuder Mastercard är SEB och Swedbank. Tillsammans med VISA är Mastercard den absolut största inom betallösningar i Sverige.

Mastercard försäkringsskydd

En stor fördel med Mastercard är deras breda försäkringsskydd. I försäkringsskyddet ingår avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring, bagageförsening och hyrbilsförsening. Dessutom är det inte bara kortinnehavaren som täcks av försäkring. Faktum är att hela familjen, alltså barn som bor hemma under 23 år, också är försäkrade. Viktigt att komma ihåg är dock att du måste betala runt 75% av din resa med kreditkortet för att försäkringsskyddet ska gälla.

Avbeställningsskydd

Mastercards avbeställningsskydd är en av de mest populära resefördelarna som ingår i försäkringen. Du slipper således betala extra för ett avbeställningsskydd när du bokar din resa. Hur stor din ersättning blir, och vad kraven är, beror på ditt kreditinstitut. Det är dock vanligt att resan måste kosta minst 1000 kr.

Olycksfall

Skulle du drabbas av invaliditet eller dödsfall under din resa finns det en olycksfallsförsäkring. Även om detta är en del av försäkringen som du förhoppningsvis aldrig kommer använda är det en stor trygghet att den finns. Hur stor ersättningen är beror på vilket försäkringsbolag som är kopplat till ditt Mastercard.

Betala för andra

Som tidigare nämnts är det inte bara du som inkluderas av försäkringen. Med Mastercards försäkringsskydd är hela familjen försäkrad på resan. Alltså, alla barn som fortfarande bor hemma och som är under 23 år är inkluderade. Således räcker det med att du betalar barnens resa med ditt kort, du behöver inte ens åka med själv.

Bagageförsening

Bagageförsening på utresan ingår även i försäkringen. Ersättning är lite olika, men vanligtvis upp emot 2000 kr. Vidare ingår ingen ersättning för bagageförsening vid hemresan. Ersättning för försenat bagage är en av Mastercards mest uppskattade förmåner och används flitigt.

Hyrbilsförsening

Med din Mastercard reseförsäkring ingår även ett självriskskydd. Det är alltså en komplettering till din hemförsäkring. Skulle något hända med din bostad, bil eller hyrbil så täcker Mastercards försäkring din självrisk. Om du dessutom hyr en bil när du reser ingår hyrbilsförsäkring vid olycka.

Mastercard Reseförsäkring

Sammanfattningsvis är alltså Mastercard reseförsäkring en stor fördel att ha när du reser. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att det endast är en kompletterande försäkring. Du måste således även ha en hemförsäkring som täcker andra saker som exempelvis sjukvård när du reser. Ytterligare en viktig sak att komma ihåg är att alla Mastercard är olika. Hur stor ersättning du får beror på vilket kreditkort som du har. Deras premium kreditkort har oftast högre ersättningar och större bredd på ersättningsområden. Avslutningsvis är det även viktigt att komma ihåg att försäkringen vanligtvis gäller i 60 dagar.

Webbplats: mastercard.se

Mastercard kreditkort