Så använder du Kreditium.se

Välkommen till oss på Kreditium! Vi kommer i denna guide gå igenom alla olika funktioner och innehåll som vi har på Kreditium för att du som låntagare ska kunna vara så förberedd som möjligt innan du ansöker om ett lån.

Hur du använder Kreditium

Står du i lånetankar men har svårt att sondera terrängen? Då är du långt ifrån ensam. Lånemarknaden består av många aktörer och produkter, så det kan vara svårt att veta vad som är bäst för dig. Som tur är kan Kreditium hjälpa dig att hitta de bästa lånen utifrån dina förutsättningar. Våra experter har tagit fram allt från guider och kalkylatorer till artiklar och jämförelser. Allt du hittar på vår sajt kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilket lån du ska teckna. På denna sida har vi samlat allt det som gör Kreditium till den enda jämförelsesajt du behöver för lån.

Vi kommer nu gå igenom alla olika verktyg och delar på vår hemsida som du kan använda för att lära dig mer om personlig ekonomi, och för att vägleda dig till förhoppningsvis ett förmånligt lån.

Guider

Vårt mål är inte bara att presentera de bästa långivarna utan även att hjälpa våra läsare att bättre förstå lånemarknaden. Under Guider hittar du därför artiklar där våra experter har tagit fram värdefull information sorterat i ett par olika kategorier. Här är vad du kan hitta under dessa kategorier:

 • Lagar och regler

  I Lagar och regler går vi igenom viktig information för dig som ansöker om lån. Exempelvis kan du läsa om vad långivarna måste ange i sina låneavtal. Genom att hålla dig informerad slipper du bli lurad eller lockad av orealistiska erbjudanden.

 • Grunder

  Kategorin Grunder innehåller värdefull information om allt som har med privatekonomi att göra. Bland annat har vi en guide för hur du blir skuldfri, och vi visar även hur du skaffar ett BankID samt vad du kan göra för att öka dina chanser att få ett lån beviljat.

 • Billån

  I denna kategori hittar du guider som har med billån att göra. Bland annat kan det röra sig om hur du flyttar ett billån, eller hur ett billån utan kontantinsats fungerar. Ett bilköp är ett stort och viktigt köp, så gå gärna in här innan du börjar jämföra långivare.

 • Avancerat

  I Avancerat hittar du guider som har mer djupgående information än de under Grunder. Bland annat kan det ha att göra med mer tekniska termer, eller guider som är för dig som redan kan det mesta om grunderna.

 • För företag

  Du som har företag kan gå till denna kategori för att hitta guider om att ansöka om lån för företag. Bland annat kan det handla om olika villkor för olika bolagsformer och hur ansökningsprocessen ser ut för nystartade företag.

Kalkylatorer

På Kreditium hittar du två olika kalkylatorer; lånekalkyl och budgetkalkyl. Vi har tagit fram dessa för att hjälpa dig att få en bättre bild över din ekonomi, både som helhet men i synnerhet när du ska teckna ett lån.

Lånekalkyl

I vår lånekalkyl kan du snabbt och enkelt räkna ut hur mycket ett lån kommer att kosta. Genom att ange lånebelopp, löptid och ränta, samt ange eventuella avgifter, får du en korrekt bild över vad du betalar för ditt lån i månaden. Långivare har ofta en liknande lånekalkyl på sina hemsidor, men eftersom vi är en oberoende jämförelsesajt behöver du inte oroa dig för att vi presenterar informationen på ett sätt som ska gynna långivarna.

Budgetkalkyl

Innan du tecknar ett lån är det viktigt att du ser till så det finns utrymme i din budget. Ett lån kan nämligen kosta flera tusen kronor i månaden. Vår budgetkalkyl är så pass heltäckande att den även kan användas om du inte ska teckna lån, bara för att få en bättre översikt över din ekonomi. Om du lever med en partner är det viktigt att ni sätter er ner tillsammans och går igenom punkt för punkt, och sanningsenligt anger korrekta uppgifter för att budgeten ska bli så rättvisande som möjligt.

Jämför långivare

Kreditium är en jämförelsesajt, så våra experter arbetar ständigt med att ta fram topplistor och uppdaterad information om långivare i Sverige. Vår sajt är utrustad med jämförelser i ett flertal kategorier, så att du kan jämföra långivare oavsett om det handlar om snabblån, kontokredit, privatlån, billån eller företagslån. 

Kategorier för alla typer av lån

Vi har också kategorier för mer specifika lån. Det innebär att du kan jämföra långivare som låter dig låna utan UC, låna trots betalningsanmärkning eller låna på helgen. Dessutom jämför vi låneförmedlare och långivare som låter dig samla lån. På så sätt får du en helhetsbild över lånemarknaden och kan hitta en långivare som erbjuder en låneprodukt som passar just dig.

Vi jämför även kreditkort

Vi vet även att våra kunder ofta även ansöker om kreditkort. Därför har vi en avdelning där vi jämför kreditkort och listar dem baserat på kategori. Exempelvis har vi en jämförelse för bensinkort, bonuskort, cashback och resekort.

Som företag kan du hitta lån hos oss

Sist men inte minst finns det en avdelning för företag. Oavsett om du har ett nystartad företag som ska ansöka om sitt första företagslån eller om du är ekonomiansvarig för ett större bolag kan våra jämförelser av långivare som erbjuder företagslån hjälpa dig att hitta ett företagslån med schyssta villkor och låg ränta.

Låneguiden

Kreditium erbjuder en tjänst som vi kallar Låneguiden. Tjänsten fungerar lite som en låneförmedlare på så sätt att vi hjälper dig att hitta en långivare som passar dig. Med det sagt kontaktar vi inte långivarna åt dig, och ingen kreditupplysning tas på dig. Allt du behöver göra är att ange hur mycket du vill låna, din inkomst och vad du ska ha pengarna till så presenterar vi en långivare som vi vet kan passa dig. 

Blogg

I vår blogg skriver vi om det senaste på lånemarknaden och annat som kan vara intressant för dig som är intresserad av privatekonomi och trender. Här kan du även hitta tips, topplistor och svar på vanliga frågor samt beskrivningar av viktiga begrepp på lånemarknaden. Bland annat har vi skrivit om skillnaden på nominell och effektiv ränta, hur en skuldsanering fungerar och vad som händer ifall du hamnar hos Kronofogden. Detta är helt enkelt platsen för dig som vill lära dig mer om privatekonomi.

Simon Klaesson

Simon Klaesson

Senast uppdaterad 4/2/2024

Simon Klaesson har sedan våren 2018 arbetat för Compary AB som ansvarig utgivare på bland annat Kreditium.se och Lånen.se. Idag är hans huvudsakliga ansvar att se till att allt innehåll på Kreditium är korrekt, att all data stämmer och att vår opartiska linje hela tiden efterföljs. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ett brinnande intresse för personlig ekonomi.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och mycket mer direkt på mailen.

Genom att registrera dig accepterar du vår integritetspolicy.