Vad är Zimpler?

Zimpler
Simon Klaesson
Simon Klaesson Publicerad: 10/19/2023

Zimpler är en digital betaltjänst som grundades år 2012 och har sitt säte i Stockholm, Sverige. Företaget ägs av Zimpler AB, och den svenska delen av bolaget är licensierade av Finansinspektionen och har ett bevisat starkt fokus på säkerhet, vilket är avgörande inom betalningssektorn. I denna artikel kommer vi att ta dig igenom vad Zimpler är, hur det fungerar, vilka företag som använder tjänsten och spekulera om dess framtid i betalningsbranschen.

Om du har läst om Zimpler på senare tid har det antagligen varit i samband med att Spelinspektionen under sommaren 2023 förelade att de skulle sluta samarbeta med onlinecasinon som saknar licens från Spelinspektionen, vilket är den svenska myndigheten för spellicenser. Zimpler gick med på denna förfrågan, men tar ändå fallet till domstol för att klargöra detaljer som de anser vara viktiga för framtida domar. Med detta i åtanke är det möjligt att vi kommer se mer om Zimpler i nyheterna framöver.

Hur går en inbetalning till med Zimpler?

Det finns två delar av betalningar med Zimpler - inbetalningar och utbetalningar. Vi börjar med att prata om inbetalningar, det vill säga när du som kund ska betala ett företag för en vara eller tjänst. Just Zimpler, precis som konkurrenten Trustly, har blivit särskilt populärt inom branschen för snabblån . För att betala tillbaka på ditt lån hos en långivare som använder Zimpler behöver du först gå till långivarens hemsida och logga in på deras plattform. Därefter fyller du i den summa du vill sätta in och bekräftar betalningen. Det som gör Zimpler så attraktivt är att pengarna kommer fram till mottagarens konto omedelbart.

Zimpler erbjuder också flera olika betalningsalternativ. Du kan bland annat koppla ditt bankkont och använda ditt kreditkort, vilket ger dig flexibilitet och valfrihet.

Hur går en utbetalning till med Zimpler?

Precis som inbetalningar erbjuder Zimpler en snabb och smidig process för utbetalningar. Du kan begära utbetalningar dygnet runt, och pengarna kommer samtidigt som transaktionen är signerad, så förs pengar över till mottagaren. Detta innebär att du slipper långa väntetider och kan ha tillgång till dina medel när du behöver dem.

Vad för typ av företag använder Zimpler?

Zimpler är fortfarande en relativt ung aktör inom betalningsbranschen, men de har snabbt fått ett starkt fotfäste. Lånebranschen, speciellt långivare som erbjuder snabblån utan uc har varit de främsta användarna av Zimpler, eftersom det i denna bransch ofta handlar om att pengar snabbt ska kunna föras över mellan två olika konton.

Lån med Zimpler

Det är inte svårt att tänka sig att det även finns andra branscher där snabba överföringar ligger i både konsumenten och företagets intresse. På senare tid har även långivare börjat använda tjänster som möjliggör snabba överföringar. Vi har exempelvis sett hur Brixo har börjat använda Swish, Ferratum låter dig ta ut pengar med Trustly, och nu ser vi att bolaget Luma Finans AB, som äger långivare som Credifi, Lumify och Binly, använder Zimpler. Det som dessa tjänster har gemensamt är att du som låntagare får pengarna direkt på ditt konto, vilket kan vara väldigt viktigt om en akut situation uppstår. 

Långivare är intresserade av att betala ut lån så snabbt som möjligt, då det kan locka till sig låntagare som har behov av ett snabbt lån och agerar på impuls.

Framtiden för Zimpler

Betalningslandskapet har förändrats dramatiskt de senaste åren, och konsumenterna har fått smak för snabba överföringar. Swish, Trustly och Zimpler har etablerat en standard, att pengar ska kunna förflyttas mellan olika konton och personer omedelbart. 

Framtiden för Zimpler ser ljus ut. Med ökande efterfrågan på snabba och säkra betalningsmetoder kommer troligen tjänster som Zimpler att bli alltmer populära. Det finns också potential för Zimpler att utvidga sin användning till andra områden och få ett starkare fäste i e-handeln och även accepteras som utbetalningsform för exempelvis myndigheter.

Zimpler har visat sig vara en pålitlig och snabb betaltjänst som passar den moderna tidsandan. Med sina fördelar och sitt svenska ägande kan det mycket väl bli en betaltjänst att räkna med i framtiden.

Vanliga frågor och svar om Zimpler

Nej, du behöver inte ladda ned någon särskild programvara för att använda Zimpler. Det är en webbaserad betaltjänst som kan användas direkt via webbläsaren och legitimering sker med hjälp av BankID.

För att använda Zimpler behöver du skapa ett konto hos ett företag eller en plattform som erbjuder Zimpler som betalningsalternativ. Sedan väljer du Zimpler som betalningsalternativ, vare sig det är ut- eller inbetalningar till företaget.

Du kan maila dem på support@zimpler.com och har som målsättning att svara dig inom 24 timmar.

Ska du ringa dem når du dem mellan: 08:00–20:00 på vardagar och 08:00–17:00 på helger.

Om företaget du försöker betala/ ta ut pengar från inte är kopplat till Zimpler går det inte att använda Zimpler för dig som privatperson. Om företaget å andra sidan har Zimpler som betalningsmetod och det ändå inte fungerar bör du kontakta Zimplers support.

Tidigare erbjöd de detta alternativ, men tyvärr inte längre.

Simon Klaesson

Simon Klaesson

Senast uppdaterad 10/23/2023

Simon Klaesson har sedan våren 2018 arbetat för Compary AB som ansvarig utgivare på bland annat Kreditium.se och Lånen.se. Idag är hans huvudsakliga ansvar att se till att allt innehåll på Kreditium är korrekt, att all data stämmer och att vår opartiska linje hela tiden efterföljs. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ett brinnande intresse för personlig ekonomi.

Källor