Bästa snabblånen - Bäst i test

Arm som håller i en pokal
Simon Klaesson
Simon Klaesson Publicerad: 11/23/2023

Bästa snabblånen 2024 - Bäst i test

Ekonomiska svängningar och oväntade utgifter kan dyka upp när som helst, vilket innebär att det är viktigt att det finns snabba ekonomiska lösningar när det som mest behövs. Snabblån är ett sätt att snabbt få tillgång till pengar när akuta situationer uppstår. Det kan vara allt från att man måste ersätta en tvättmaskin som lagt av till att lämna in en bil på verkstaden efter en krock. När du funderar på att ta ett snabblån är det dock extra viktigt att göra ett noggrant val, för det är inte alla långivare som erbjuder lika schyssta villkor.

Hur gjorde vi testet?

För att ranka de bästa långivarna som erbjuder snabblån har vi granskat ett flertal kriterier. En av de mest centrala aspekterna är räntan. Långivare kan ta ut olika räntesatser, och det är så klart viktigt att hitta den lägsta möjliga räntan för din specifika situation. Utöver räntan är det också viktigt att titta på avgifter som kan tillkomma, som uppläggningsavgift. Dessutom kan möjligheten att låna utan att kreditupplysning görs hos uc vara en fördel, särskilt om du vill undvika att påverka din kreditvärdighet negativt. Vi har tittat på allt detta och mer för att ta fram de fem bästa snabblånen just nu.

De 5 bästa snabblånen 2024 - Topplistan

 1. 1
  Ferratum:

  Betyg på Trustpilot 4,2 av 5 | Baserat på 2767 omdömen.

 2. 2
  Merax:

  Betyg på Trustpilot 4,6 av 5 | Baserat på 931 omdömen.

 3. 3
  Brixo:

  Betyg på Trustpilot 4,5 av 5 | Baserat på 1 702 omdömen.

 4. 4
  Loanstep:

  Betyg på Trustpilot 4,7 av 5 | Baserat på 2 829omdömen.

 5. 5
  Lumify:

  Betyg på Trustpilot 1,5 av 5 | Baserat på 34 omdömen.

1.

Ferratum

Ferratum

Ferratum erbjuder både kontokredit, snabblån och samlingslån, så deras produktkatalog är anpassad efter flera olika behov. Om du är ute efter att ha en månatlig buffert som du kan ta av vid behov kan du välja deras kontokredit, men det går också bra att teckna ett snabblån oavsett i vilket syfte du vill använda lånet.

För att få din ansökan beviljad hos Ferratum behöver du vara minst 22 år gammal och ha en aktiv anställning med en minimilön på 12 500 kr i månaden. Ferratum har aningen lösare krav än vissa andra långivare och kan bevilja lån till dig som har upp till 6 betalningsanmärkningar.

Belopp 1 000 - 40 000 kr
Ränta 43,49 %
Löptid 3 mån - 8 år
Kreditupplysning Creditsafe
Betalningsanmärkningar Accepteras
Direktutbetalning Ja
2.

Merax

Merax

Merax erbjuder snabblån på 3 00030 000 kr, med en nominell ränta på 43,48%. Hos Merax betalar du även en uppläggningsavgift på 475 kr. Ifall du väljer deras kontokredit tillkommer även en årsavgift på 475 kr efter det första året. Ifall du får svårt att betala en viss månad erbjuder Merax en betalningsfri månad, men tänk på att löptiden då skjuts fram en månad. Om du lagt lånet på ett år kan det innebära att du måste betala en årsavgift mot slutet av låneperioden, så var vaksam på detta.

Merax är också en av få långivare som varit snabba med att använda Swish som utbetalningsmetod. Det innebär att du får pengarna direkt på ditt konto, oavsett vilken bank du använder. Detta är en stor fördel, inte minst för de som har ett konto hos en annan bank än de storbanker som överföringar normalt sett måste gå till för att överföringen ska ske direkt.

Belopp 3 000 - 30 000 kr
Ränta 43,98 %
Löptid 3 mån - 8 år
Kreditupplysning Bisnode
Betalningsanmärkningar Accepteras
Direktutbetalning Ja
Ansök nu
3.

Brixo

Brixo

Brixo erbjuder snabblån och kontokredit med en imponerande låg effektiv ränta på 33,1%, samtidigt som de inte tar någon uppläggningsavgift eller uttagsavgift. Detta är helt enkelt en väldigt prisvärd långivare som dessutom gör omedelbara utbetalningar via Swish.

Brixo är en långivare som har valt att acceptera betalningsanmärkningar, ifall den övriga lånekalkylen går ihop. Det innebär att du kan teckna ett lån hos dem även om det ligger kvar en betalningsanmärkning på dig, men inte om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Det går även bra att låna utan uc, då de tar sin kreditupplysning från Dun & Bradstreet.

Belopp 3 000 - 50 000 kr
Ränta 28,95 %
Löptid 6 mån - 4 år
Betalningsanmärkningar Accepteras
Uppläggningsavgift 475 kr
Ansök nu
4.

Loanstep

Loanstep

Loanstep erbjuder snabblån på upp till 27 500 kr med en effektiv ränta på 33,46%. De är en av få långivare som erbjuder helt räntefria och avgiftsfria lån i upp till 14 dagar. Om du betalar tillbaka inom 14 dagar behöver du med andra ord inte betala något för att ha haft lånet hos Loanstep.

Medan räntan på Loanstep är bra för ett smslån är det värt att nämna att det är den långivare som har högst maxbelopp på den här listan. Om du behöver låna mer pengar kan du med andra ord vara värt att kolla in ett av de andra alternativen på listan.

Belopp 10 000 - 27 500 kr
Ränta 22,20 - 38,40 %
Löptid 5 mån - 3 år
Kreditupplysning Creditsafe
Betalningsanmärkningar Accepteras
Direktutbetalning Ja
5.

Lumify

Lumify

Lumify har högre lånebelopp än många andra långivare som erbjuder snabblån. Om du lånar minst 16 000 kr kan du dessutom låna helt utan ränta och avgifter i 14 dagar. Med det sagt har Lumify en av branschens högsta effektiva ränta, på grund av sina variabla avgifter. Beroende på hur mycket du lånar, varierar också uppläggningsavgiften (från 540 kr till 5 605 kr). 

Lumify är ett bra val för dig som vill låna större belopp men som har svårt att bli godkänd hos storbankerna. De tar heller ingen uc och gör alltid en individuell bedömning, oavsett din kredithistorik.

Belopp 2 000 - 70 000 kr
Ränta 43,50 %
Löptid 3 mån - 8 år
Kreditupplysning Creditsafe
Betalningsanmärkningar Accepteras inte
Direktutbetalning Dygnet runt
Ansök nu

Vanliga frågor och svar om snabblån

Att hitta billiga snabblån kräver noggrann jämförelse av olika långivare. Börjar du ansöka om lån hos en massa olika långivare så kommer det tas en massa kreditupplysningar på dig och för varje kreditupplysning som görs, desto sämre lånevillkor kommer du få. Istället rekommenderar vi dig att använda en jämförelsetjänst som Kreditium, där vi presenterar bankernas räntor, villkor and avgifter så att du i lugn och ro kan jämföra de olika alternativen.

Ja, det finns långivare som erbjuder räntefria och avgiftsfria snabblån (exempelvis Loanstep och Lumify). Dessa lån kan vara användbara i nödsituationer, men det är viktigt att vara medveten om att du måste betala tillbaka inom en viss tid (i regel 14 dagar) för att lånet ska vara kostnadsfritt.

Ja, det är möjligt att ta ett snabblån utan att en kreditupplysning görs hos uc. Många långivare använder andra kreditupplysningsföretag, som Creditsafe och D&B.

Ja, det går att få ett snabblån trots betalningsanmärkningar, men det kan vara svårare och dyrare. Vissa specialiserade långivare erbjuder lån för personer med dålig kreditvärdighet, men räntan kan vara högre och villkoren strängare.

En bra ränta på ett snabblån ligger på runt 30%. Ifall du hittar ett snabblån med lägre ränta än så är det viktigt att du ser till så att du tittar på den effektiva räntan (den nominella räntan plus avgifter) för att vara säker på att du inte missat något i villkoren.

Simon Klaesson

Simon Klaesson

Senast uppdaterad 12/1/2023

Simon Klaesson har sedan våren 2018 arbetat för Compary AB som ansvarig utgivare på bland annat Kreditium.se och Lånen.se. Idag är hans huvudsakliga ansvar att se till att allt innehåll på Kreditium är korrekt, att all data stämmer och att vår opartiska linje hela tiden efterföljs. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ett brinnande intresse för personlig ekonomi.