Låneförmedlare - Bäst i test 2024

Låneförmedlare - Bäst i test 2024
Simon Klaesson
Simon Klaesson Publicerad: 3/25/2024

Bästa låneförmedlare 2024

Ett smart sätt att hitta lånen med lägst ränta och bäst villkor är att använda en låneförmedlare. Efter att ha gjort en kreditupplysning på dig samlar de in information och erbjudanden från alla sina anslutna banker. På så sätt kan du vara säker på att du får det bästa tillgängliga erbjudandet. 

Så, låneförmedlare jämför långivare - men vem jämför låneförmedlare? De senaste åren har det dykt upp allt fler låneförmedlare på marknaden, och vad de erbjuder varierar en aning, så plötsligt räcker det inte att bara välja en låneförmedlare, du måste också välja rätt låneförmedlare. Våra experter har tagit fram all relevant information, testat och jämfört för att ta fram en lista med de bästa låneförmedlare år 2024. Läs vidare för att hitta en som passar dig!

Vill du veta met om hur en låneförmedlare fungerar? Då har vi en guide som du kan läsa här.

Hur vi bestämmer rangordningen

Det finns flera faktorer som påverkar hur bra en låneförmedlare är, och för att platsa på vår lista måste de prestera bra i kategorierna som vi listar nedan:

  • Antal anslutna banker

    Till viss del gäller ”ju fler desto bättre” här, men inte alltid. Det är förvisso bra om låneförmedlaren samarbetar med många banker, men det är också viktigt att det är banker som har schyssta villkor. Hursomhelst premieras låneförmedlare som samarbetar med många banker på vår lista.

  • Typ av banker

    Det finns många olika banker och långivare i Sverige, och de riktar sig till olika målgrupper. Vissa banker riktar sig mot de som har god ekonomi och som ämnar ta stora lån, medan andra långivare riktar sig mot de som kan ha betalningsanmärkningar och som inte behöver låna lika mycket. Det är därför positivt om låneförmedlaren samarbetar med flera olika typer av banker.

  • Lånebelopp

    I denna kategori är det inte bara låneförmedlare som erbjuder höga lånebelopp som premieras. Många som tar lån behöver inte låna upp till 600 000 kr, vilket ofta är maxsumman hos långivare. Det är viktigt att det finns en låneförmedlare för dig, även om du bara behöver låna 5 000 kr. Vi premierar låneförmedlare som har ett brett spektrum i denna kategori.

  • Ansökningskrav

    Låneförmedlare som endast samarbetar med storbanker brukar ha ganska strikta krav vid ansökningen. För vissa kan det dock vara positivt om det även går att ansöka om lån utan UC, eller lån trots betalningsanmärkning. Detta ställer krav på att låneförmedlaren samarbetar med banker och långivare som erbjuder det.

  • Ränta och avgifter

    Att använda låneförmedlaren ska vara gratis, och endast kostnadsfria låneförmedlare har tagits med på vår lista. Det är också viktigt att förmedlaren ger dig uppdaterad information om bankernas avgifter. En annan viktig faktor är att du ska kunna hitta en långivare som erbjuder en schysst ränta när du använder en låneförmedlare. Vi har premierat låneförmedlare som samarbetar med banker och långivare med låg ränta.

Låneförmedlarna som platsade på listan

Flest banker

De låneförmedlare som samarbetar med flest banker är Lendo, Sambla och Advisa. Dessa låneförmedlare samarbetar med 40 långivare och banker, så chansen är stor att du hittar en bra bank som passar dig. Utöver storbankerna samarbetar dessa låneförmedlare även med mer nischade långivare, som Brixo och Northmill Bank. Dock samarbetar låneförmedlarna ovan inte med långivare som helt och hållet är förknippade med högkostnadskrediter.

Låneförmedlare med flest banker 2024

  • Lendo
    Ränta 4,70 - 33,75 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Sambla
    Ränta 5,20 - 33,99 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Advisa
    Ränta 5,20 - 33,99 %
    Max belopp 600 000 kr

Lägst ränta

Det är låneförmedlarna som samarbetar med storbankerna som kan erbjuda den lägsta räntan, helt enkelt eftersom det är dessa banker som i regel har bäst villkor. De låneförmedlare som erbjuder lägst ränta är Lendo, Sambla och Advisa. Det bör nämnas att detta framförallt handlar om privatlån, då det är denna typ av lån som storbankerna erbjuder till privatpersoner. Ifall du letar efter en långivare som erbjuder snabblån/sms-lån med låg ränta kan du istället använda låneförmedlaren Klara lån, som främst samarbetar med den typen av banker.

Låneförmedlarna med lägst ränta 2024

  • Lendo
    Ränta 4,70 - 33,75 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Sambla
    Ränta 5,20 - 33,99 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Advisa
    Ränta 5,20 - 33,99 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Klara lån
    Ränta 6,48 - 39,50 %
    Max belopp 150 000 kr

Bäst betyg av kunder

Att låneförmedlaren uppskattas av sina kunder är ett gott tecken. På vår lista är det Sambla som har fått bäst betyg (4,8/5), tätt följt av Enklare och Advisa (4,7/5). Det bör nämnas att betyg och recensioner på internet i vissa sammanhang bör tas med en nypa salt, då företag kan påverka dessa resultat. Med det sagt kan vem som helst gå in på Trustpilot och läsa recensioner för att få en bättre bild av varje låneförmedlare.

Låneförmedlare som har fått bäst betyg av kunder 2024

  • Sambla
    Ränta 5,20 - 33,99 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Enklare
    Ränta 5,07 - 33,46 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Advisa
    Ränta 5,20 - 33,99 %
    Max belopp 600 000 kr

Tillåter betalningsanmärkningar

Klara lån samarbetar med många långivare som tillåter betalningsanmärkningar, så ifall din kredithistorik inte är helt perfekt kan de vara en bra låneförmedlare för dig. Tänk dock på att dessa långivare ofta tar ut högre ränta än långivare med striktare krav. Även Loans.se samt Axo Finans har mindre strikta ansökningskrav.

Bästa låneförmedlare för dig med betalningsanmärkning 2024

  • Klara lån
    Ränta 6,48 - 39,50 %
    Max belopp 150 000 kr
  • Loans
    Ränta 5,07 - 33,46 %
    Max belopp 600 000 kr
  • Axo Finans
    Ränta 3,95 - 29,00 %
    Max belopp 600 000 kr

Lån utan UC

Låneförmedlare gör endast en kreditupplysning, trots att de samlar in uppgifter från en stor mängd banker. Detta är en av de stora fördelarna med att använda en låneförmedlare, eftersom du inte vill att det ska göras 40 kreditupplysningar på dig i samband med en låneansökan. Med det sagt använder de flesta UC för sina kreditupplysningar, vilket inte alltid är positivt för dig som ansöker om lån. I dagsläget finns det två låneförmedlare som låter dig ansöka om lån utan UC nämligen Kredio och Klara lån. Ifall detta är viktigt för dig kan det därför vara värt att välja nån deras tjänster.

Bästa låneförmedlare utan uc 2024

  • Kredio
    Ränta 22,20 - 38,40 %
    Max belopp 75 000 kr
  • Klara lån
    Ränta 6,48 - 39,50 %
    Max belopp 150 000 kr

Sammanfattning

Låneförmedlare hjälper dig hitta bästa lånen med din ekonomiska situation i åtanke genom att jämföra erbjudanden från olika banker. För att välja rätt låneförmedlare måste du som låntagare bedöma olika faktorer som antal anslutna banker, typer av banker, lånebelopp, ansökningskrav och ränta samt avgifter för att veta vilken låneförmedlare som passar just dig. Vi har i denna artikeln sammanställt flera olika låneförmedlare med målet att underlätta det för dig som låntagare att hitta en bra låneförmedlare att ansöka till.

Simon Klaesson

Simon Klaesson

Senast uppdaterad 3/26/2024

Simon Klaesson har sedan våren 2018 arbetat för Compary AB som ansvarig utgivare på bland annat Kreditium.se och Lånen.se. Idag är hans huvudsakliga ansvar att se till att allt innehåll på Kreditium är korrekt, att all data stämmer och att vår opartiska linje hela tiden efterföljs. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ett brinnande intresse för personlig ekonomi.