Andra alternativ

Nylån
Jämför
Nylån
Belopp
10 000 - 50 000 kr
Löptid
5 år
Effektiv ränta
27,90 - 29,91 %
Direktutbetalning
Direkt
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Kredio
Jämför
Kredio
Belopp
5 000 - 75 000 kr
Löptid
1 - 5 år
Effektiv ränta
33,99 %
Anslutna banker
9
Utan UC
Ja
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Loans
Jämför
Loans.se
Belopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Effektiv ränta
5,07 - 33,46 %
Anslutna banker
38
Utan UC
Nej
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år

Fördelar

 • Prisgaranti där Belona lovar lägre räntor än andra pantbanker
 • Den helt digitala ansökningsprocessen är snabb och smidig
 • Portal där du enkelt själv kan göra ändringar i till exempel lånets löptid

Nackdelar

 • Belona har väldigt specifika krav på föremålen de accepterar jämfört med andra som tar emot en större bredd av föremål
 • Belona har inget kontor och föremålen som pantsätts skickas med rekommenderade brev. Den försäkring som Belona erbjuder täcker bara upp till 10 000 kronor.
 • Du kan maximalt låna 200 000 och löptiden är bara tre månader.

Krav för att få ett lån hos Belona pantbank

 • Minst 18 år
 • Ha en svensk legitimation
 • BankID

Pantlån hos Belona - En möjlighet för dig med låg kreditvärdighet

När du ansöker om ett pantlån är det endast värdet på föremålet som pantsätts som påverkar om och i så fall hur mycket du får låna. Din personliga kreditvärdighet spelar ingen roll och Belona gör inte heller någon kreditupplysning vid ansökan. Därför är pantlån ett mycket bra alternativ för dig som har låg inkomst, betalningsanmärkningar eller många andra lån, saker som normalt sänker kreditvärdigheten. Ett lån hos Belona riskerar heller inte att försämra din situation – det värsta som kan hända är att du blir av med föremålet du pantsatt.

För dig som inte vill att din kreditvärdighet påverkas

Enligt konsumentkreditlagen måste företag som erbjuder privatlån pröva låntagarens återbetalningsförmåga. Pantbanker är undantagna från denna lagstiftning och behöver därför inte göra någon kreditprövning. De har inte heller något intresse av att göra detta eftersom de har föremålet du pantsatt som säkerhet för lånet. När du ansöker om ett pantlån tas därför ingen kreditupplysning.

När du tar ett vanligt lån och långivaren tar en kreditupplysning syns detta i kreditupplysningar som tas av andra i ett senare skede. Har det tagits många kreditupplysningar på dig inom ett kort tidsintervall tolkas det som att du tagit många smålån och förmodligen befinner dig i en dålig ekonomisk position. Din kreditvärdighet sänks därmed. På så sätt är ett pantlån mycket fördelaktigt eftersom det inte alls påverkar din kreditvärdighet.

Krav för att få låna

Eftersom det är föremålet som pantsätts som avgör om du får låna ställs väldigt låga krav på dig som person. Belona har som enda krav att du måste vara minst 18 år och ha en svensk legitimation. Eftersom ansökningsprocessen är helt digital måste du också ha ett bankID för att kunna söka. Däremot ställs det många krav på föremålet som ska pantsättas.

Föremål som kan pantsättas

Belona tar emot föremål inom följande kategorier;

 •  Smycken gjorda av guld, silver och platina.
 • Andra typer av smycken med äkta diamanter och andra ädelstenar
 • Guldmynt och guldtackor
 • Lösa diamanter

Så fort dina föremål inkommit till Belona kontrolleras äktheten och en värdering görs. Det är först då som det belopp du kan låna blir känt. Dock finns riktpriser i kronor per gram för olika metaller på Belonas hemsida.

Kundservice

Belona har en portal där du på mina sidor kan administrera ditt lån och till exempel ansöka om att förlänga det. På hemsidan kan du också chatta med kundservice under kontorstider. För att få personlig hjälp måste du vara inloggad när du chattar, men vem som helst kan ställa allmänna frågor. Du kan även kontakta Belona via email.

Fördelar med Belona

Generellt är pantlån fördelaktiga eftersom ingen kreditupplysning tas. Detta innebär att din kreditvärdighet inte påverkas – pantlånet blir hemligt för andra banker och långivare. För dig med låg inkomst eller betalningsanmärkningar är pantlån extra fördelaktigt eftersom din kreditvärdighet inte påverkar möjligheterna att få låna. Du riskerar inte heller att hamna i en ännu värre sits om du inte kan betala tillbaka – det värsta som kan hända är att du blir av med föremålet du pantsatt.

Nackdelar med Belona

Pantlån är generellt mycket dyrare än banklån men samtidigt billigare än snabblån och många andra alternativ för dig som har med sämre kreditvärdighet. En nackdel med pantlån är dock att du måste ha något lämpligt föremål att pantsätta.

Sammanfattning

För dig som har lämpliga föremål att pantsätta är pantlån ett bra alternativ till snabblån, smslån och andra krediter som vänder sig till dig som av olika anledningar inte kan få lån hos bankerna. Förutom att de många gånger är billigare påverkar inte pantlån din kreditvärdighet och du riskerar inte heller att hamna hos kronofogden om du skulle få betalningsproblem. Jämfört med andra pantlån är Belona billigast och ansökningsprocessen är smidig. Nackdelen är att endast äkta guld, ädelstenar och smycken accepteras som pant. Har du andra typer av föremål får du vända dig till någon annan pantbank.

Räkneexempel

Totalt lånebelopp 1 000 kr
Löptid 12 månader
Ränta 7,68 %
Räntekostnad 77 kr
Uppläggningsavgift 0 kr
Ränteavdrag −23 kr
Lånekostnad 54 kr
Att betala tillbaka 1 077 kr
Kostnad och amortering i månaden 90 kr

Ovanstående är endast räkneexempel och skall ej ses som ett erbjudande från Belona pantbank eller Kreditium. Villkor hos respektive långivare gäller.

Jämförelse

Belona pantbankSefina PantbankLendo
Belopp 1 000 - 200 000 kr1 000 - 1 000 000 kr10 000 - 600 000 kr
Löptid 3 - 6 mån3 - 7 mån1 - 15 år
Effektiv ränta 7,68 - 14,53 %3,50 - 3,95 %5,20 - 33,93 %
Direktutbetalning NejNejNej
Utan UC JaJaNej
Betalningsanmärkning JaJaJa
Ansök nu Ansök nu

Öppettider

Måndag
09:00 - 15:3
Tisdag
09:00 - 15:30
Onsdag
09:00 - 15:30
Torsdag
09:00 - 15:30
Fredag
09:00 - 15:30
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Bolagsfakta

Företagsnamn
Belonapantbank
Org. nummer
559379-3564
Adress
Box 5252
102 46, Stockholm
Telefon
-
E-post
info@belonapantbank.se
Exempelränta

Räntorna är baserade på ett lån om 5 000 SEK och de olika aktörernas räntor i Stockholm 2022-04-08

Användarrecensioner

Det finns just nu inga användarrecensioner för Belona pantbank

Vad tycker du om Belona pantbank

Vanliga frågor om Belona pantbank