45 dagar räntefritt med Eurocard Platinum

I likhet med många andra kreditkort har Eurocard Platinum 45 dagar räntefri kredit. De månader du väljer att betala hela fakturan direkt betalar du givetvis ingen ränta. Du kan även välja att delbetala din faktura, minsta belopp som ska betalas framgår tydligt på fakturan, dock är det aldrig mindre än 5%. Du betalar alltså ränta från den dagen fakturan förfaller, inte från inköpsdagen. Räntan på kortet är 10,5% och den effektiva räntan är på 13,87%.

  • Fria VIP-lounge besök
  • Bra reseförsäkringar
  • Concierge service

Krav för Eurocard Platinum

  • Lägsta ålder är 18 år
  • Du får ej ha betalningsanmärkningar
  • Bosatt i Sverige
  • Minsta månadsinkomst 25 000 kr

VIP-lounge & Concierge service

I jämförelse med de flesta andra kreditkort kommer Eurocard Platinum med riktig lyx. Du får exempelvis ett medlemskap i Priority Pass som ger dig tillgång till drygt 1000 VIP-lounger runtom i världen. Vidare ingår dessutom concierge service. Du kan via den få hjälp med massor olika saker, såsom bland annat bokning av restaurang och bokning av resor. Även enklare saker som exempelvis tips på lokala sevärdheter och evenemang ingår i servicen. Även om de inte finns något bonussystem med det här kreditkortet kommer det emellertid med många andra fördelar. Nedan ska vi därför ge exempel på varför Eurocard Platinum verkligen är ett premium kreditkort.

Reseförsäkring

Det här är ett premium kreditkort, och även om det därför kommer till en något högre kostnad leder det i sin tur självklart till många fördelar. En stor fördel med Eurocard Platinum är bland annat reseförsäkringen. Först och främst ska sägas att försäkringen gäller för hela familjen, inte bara för kortinnehavaren. Sedan ska även påpekas att den är tecknad via Trygg-Hansa, och det är dit du kan vända dig vid eventuell skada. I din reseförsäkring ingår bland annat avbokningsskydd, självriskskydd på hem- och bilförsäkring, ersättning vid försening och mycket mer därtill.

Allriskförsäkring

Även en allriskförsäkring ingår med Eurocard Platinum. Den gäller för vitvaror, hushållsmaskiner och hemelektronik, och kan ersätta dig om du skulle få skador på den här typen av varor. Däremot ingår inte exempelvis datorer och telefoner i försäkringen. Det innebär att kortet fungerar delvis bra som ett shoppingkort, men att du måste hålla koll på vad du köper. I likhet med reseförsäkringen är din allriskförsäkring tecknad via Trygg-Hansa.

Vårt omdöme om Eurocard Platinum

Fördelar med Eurocard Platinum är många. Det är verkligen ett premium kreditkort, och det finns där för dig som vill ha det lilla extra. Jämfört med vanliga kreditkort är årsavgiften betydligt högre, men när allt kommer omkring är det kanske inte så konstigt. Vill du ha en bra reseförsäkring, tillgång till VIP-lounge och concierge service är det priset du får betala. En annan nackdel är det faktum att ett bonussystem saknas, men det är emellertid inte heller kreditkortet som lämpar sig bäst om det är bra bonusar du söker. Eurocard Platinum är till för dig som vill sätta guldkant på dina resor, och på din vardag.

Eurocard AB
556070-4453
Allabolag.se

Eurocard Platinum

Fakta om

Eurocard Platinum


Maxkredit 100 000 kr
Årskostnad 1500 kr
Kreditränta 10.5%
Räntefritt Upp till 45 dagar
Åldersgräns 18 år
Inkomstkrav 300 000 kr / år
Valutapåslag 2.00%
Uttagsavgift 3.00% (minst 40 kr)

Hittar du inte det du söker? Se efter andra kreditkort

Läs mer omEasyliving
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 13.95%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 195 kr


Läs mer omKomplett Mastercard
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 24.2%
Räntefritt Upp till 50 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omSupreme Card Gold
Maxkredit 150 000 kr
Ränta 12.36%
Räntefritt Upp till 60 dagar
Årsavgift 245 kr


Läs mer omEasycard
Maxkredit 30 000 kr
Ränta 19%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 290 kr


Läs mer omPreem Mastercard
Maxkredit 60 000 kr
Ränta 16.85% - 21.28%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omP.F.C.
Maxkredit Ingen kredit
Ränta -
Räntefritt
Årsavgift 0 kr


Maxkredit 550 000 kr
Ränta 15.99%
Räntefritt Upp till 55 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omre:member flex
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 9.74% - 24.74%
Räntefritt Upp till 8 veckor
Årsavgift 0 kr