55 dagars räntefri kredit med American Express Gold

Med American Express Gold har du en räntefri period på upp till 55 dagar. Vidare finns ingen maxgräns för hur mycket kredit som du kan bli beviljad, och du har en kreditränta på 15,99%. Till skillnad från många andra kreditkort, så tillåter inte det här AMEX-kortet att du delar upp din betalning. Fakturan behöver du betala i sin helhet. Det är således även därför kortet inte har någon övre kreditgräns. Det här kan av många anses vara en nackdel, och kortet kan därför snarare anses vara ett betalkort än ett kreditkort.

  • Bonusfördelar
  • Gratis lounge-besök
  • Bra reseförsäkringar

Krav för American Express Gold

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget krav på inkomst

Bonus och fördelar

Som innehavare av ett AMEX Gold får du ta del av Membership Rewards. Det här poängsystemet är onekligen att av de mest fördelaktiga jämfört med många andra bonussystem där ute. Du får poäng när du handlar, mellan 1 – 2 bonuspoäng per krona som du spenderar. Poängen kan du sedan växla in i utvalda butiker eller i American Express Shoppen. Det finns i dagsläget över 1000 butiker som är anslutna, och således är valet för hur du spenderar dina bonuspoäng stort. Dessutom kan du med American Express Gold få upp till 3% i cashback hos vissa av butikerna.

Resefördelar

Med American Express Gold får du möjligheten att utnyttja lounge-access på över 1000 flygplatser runt om i världen. Det gäller dock bara vid 4 tillfällen per år, men det är helt gratis. Det här sker genom Priority Pass, vilket är världens största loungeprogram.

Vidare finns även många fördelar, som exempelvis till American Express Travel. Det är en resebyrå som finns till för dig med AMEX-kort. Här kan du få hjälp med allt ifrån hyrbil till hotell, och du får dessutom extrapoäng när du bokar via dem. Slutligen har du även tillgång till Taste from American Express Invite. Genom det här programmet får du förmåner på massor av bra restauranger runtom i världen.

Försäkringar

I likhet med många andra kreditkort ingår det en kompletterande reseförsäkring. I den ingår bland annat stöd vid olycksfall och ersättning för försenat flyg. Utöver det ingår dock inte några försäkringar.

Vårt omdöme om American Express Gold

Sammanfattningsvis finns det helt klart många fördelar med American Express Gold, men även ett par nackdelar som bör nämnas. Precis som med alla AMEX-kort har du, till skillnad från MasterCard och VISA, inte samma acceptansnivå. Det är därför viktigt, framförallt när du är ute och reser, att du kontrollerar hur pass gångbart AMEX är. En annan nackdel är årsavgiften. Det är givetvis ett kort som faller under kategorin premium, men 1500 kr om året är fortfarande en stor fast utgift för att äga ett kort. Trots detta kan det dock avslutningsvis ändå sammanfattas som ett bra kort, som kommer med extremt många fördelar. Vill du sätta guldkant på din vardag och din semester är det här kortet en bra hjälp på vägen.

American Express Gold

Fakta om

American Express Gold


Maxkredit Ingen gräns
Årskostnad 1500 kr
Kreditränta 25.00%
Räntefritt Upp till 60 dagar
Åldersgräns 18 år
Valutapåslag 2%
Uttagsavgift 4% (minst 25 kr)

Hittar du inte det du söker? Se efter andra kreditkort

Läs mer omBank Norwegian
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 21.93%
Räntefritt Upp till 45 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omEasyliving
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 13.95%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 195 kr


Läs mer omCircle K Mastercard
Maxkredit 200 000 kr
Ränta 15%
Räntefritt Upp till 60 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omEasycard
Maxkredit 30 000 kr
Ränta 19%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 290 kr


Läs mer omEverydaycard
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 9.80%
Räntefritt Upp till 55 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omP.F.C.
Maxkredit Ingen kredit
Ränta -
Räntefritt
Årsavgift 0 kr


Läs mer omRevolut Metal
Maxkredit Ingen maxgräns
Ränta 0.00 kr
Räntefritt Ja
Årsavgift 1300 kr


Maxkredit 80 000 kr
Ränta 15.99%
Räntefritt Upp till 55 dagar
Årsavgift 315 kr