American Express Gold är ett premiumkort som sätter guldkant på din vardag, och din resa. Kreditkortet är varken nischat eller specialiserat, det är helt enkelt bra på nästan allt. Du får bonus på alla dina köp, gratis loungebesök på flygplatser och dessutom bra reseförsäkringar. Sammanfattningsvis är det alltså kortet för dig som vill ha lite extra av allt.

– Bonusfördelar
– Gratis lounge-besök
– Bra reseförsäkringar

Kredit

Med Americian Express Gold har du en räntefri period på upp till 55 dagar. Vidare finns ingen maxgräns för hur mycket kredit som du kan bli beviljad, och du har en kreditränta på 15,99%. Till skillnad från många andra kreditkort så tillåter inte det här AMEX-kortet att du delar upp din betalning, utan fakturan måste betalas i sin helhet. Det är således även därför kortet inte har någon övre kreditgräns. Det här kan av många anses vara en nackdel, och kortet kan därför snarare anses vara ett betalkort än ett kreditkort.

Krav för American Express Gold

– Minst 18 år
– Inga betalningsanmärkningar
– Inget krav på inkomst

Bonus och fördelar

Bonusfördelar

Som innehavare av ett AMEX Gold får du ta del av Membership Rewards. Det här poängsystemet är onekligen att av de mest fördelaktiga jämfört med många andra bonussystem där ute. Du får poäng när du handlar, mellan 1–2 bonuspoäng per krona som spenderas. Poängen kan du sedan växla in i utvalda butiker eller i American Express Shoppen. Det finns i dagsläget över 1000 butiker som är anslutna, och således är valet för hur du spenderar dina bonuspoäng stort. Dessutom kan du få upp till 3% i cashback hos vissa av butikerna.

Resefördelar

Med AMEX Gold får du möjligheten att utnyttja lounge-access på över 1000 flygplatser runt om i världen. Det gäller dock bara vid 4 tillfällen per år, men det är helt gratis. Det här sker genom Priority Pass, vilket är världens största loungeprogram.

Vidare finns även många fördelar, som exempelvis till American Express Travel. Det är en resebyrå som finns till för dig med AMEX-kort. Här kan du få hjälp med allt ifrån hyrbil till hotell, och du får dessutom extrapoäng när du bokar via dem. Slutligen har du även tillgång till Taste from American Express Invite. Genom det här programmet får du förmåner på massor av bra restauranger runtom i världen.

Försäkringar

I likhet med många andra kreditkort ingår det en kompletterande reseförsäkring. I den ingår bland annat stöd vid olycksfall och ersättning för försenat flyg. I övrigt ingår dock inte några försäkringar.

Vårt omdöme om American Express Gold

Sammanfattningsvis finns det helt klart många fördelar med det här kortet, men även ett par nackdelar som bör nämnas. Precis som med alla AMEX-kort har du, till skillnad från MasterCard och VISA, inte samma acceptansnivå. Det är därför viktigt, framförallt när du är ute och reser, att du kontrollerar hur pass gångbart AMEX är. En annan nackdel är årsavgiften. Det är givetvis ett kort som faller under kategorin premium, men 1500 kr om året är fortfarande en stor fast utgift för att äga ett kort. Trots detta kan det dock avslutningsvis ändå sammanfattas som ett bra kort, som kommer med extremt många fördelar. Vill du sätta guldkant på din vardag och din semester är det här kortet en bra hjälp på vägen.

Fakta om

American Express Gold


Maxkredit Ingen gräns
Årskostnad 1500 kr
Kreditränta 25.00%
Räntefritt Upp till 60 dagar
Åldersgräns 18 år
Valutapåslag 2%
Uttagsavgift 4% (minst 25 kr)

Hittar du inte det du söker? Se efter andra kreditkort

Läs mer omEurocard Platinum
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 10.5%
Räntefritt Upp till 45 dagar
Årsavgift 1500 kr


Läs mer omBank Norwegian
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 21.93%
Räntefritt Upp till 45 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omOKQ8 VISA
Maxkredit 30 000 kr
Ränta 14.25%
Räntefritt Upp till 45 dagar
Årsavgift 0 kr


Maxkredit 550 000 kr
Ränta 15.99%
Räntefritt Upp till 55 dagar
Årsavgift 0 kr


Maxkredit 100 000 kr
Ränta 24.2%
Räntefritt Upp till 50 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omEasycard
Maxkredit 30 000 kr
Ränta 19%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 290 kr


Läs mer omEasyliving
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 13.95%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omre:member flex
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 9.74% - 24.74%
Räntefritt Upp till 8 veckor
Årsavgift 0 kr


Kreditium samarbetar med Sveriges ledande banker och finansinstitut
Top