Kredit med Shell Mastercard

Med Shell Mastercard kan du få upp till 100 000 kr i kredit, och 30 dagar räntefritt. Det är dock inte alla som får 100 000 kr som maxgräns då alla personer som ansöker om kortet prövas individuellt. Sedan, vad gäller betalning, samlas allt på en faktura som du får i slutet av månaden. Vidare väljer du själv om du vill betala fakturan direkt eller om du vill delbetala. Om du väljer att delbetala måste du betala minst 5% av fakturan, och minst 100 kr i månaden.

Räntefördelar

Precis på samma sätt som flertalet andra kreditkort kan du sätta in pengar på ditt kort. Till skillnad från många andra kreditkort har du dock här fördelen av en hög inlåningsränta på 2%. Således är det därmed ett fördelaktigt alternativ att sätt in pengar här.

Krav för Shell Kreditkort

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte arbetslös

Bonus & Fördelar

Till skillnad ifrån många andra vanliga bensinkort har Shell Mastercard ett mycket fördelaktigt bonusprogram. Du får 0,5% cashback med ditt kreditkort på allt du handlar med Shell Mastercard. Vidare kan bonusen tas ut som kontanter. Det är endast på köp hos andra bensinstationer som bonusen inte gäller. Bonusen betalas sedan ut 4 gånger om året. Om din bonus överstiger 500 kr sätts den in direkt på kortet.

Andra fördelar med Shell Mastercard

Utöver din cashback får du dessutom 15 öre rabatt per liter när du tankar hos Shell. Dessutom får du rabatt på biltvätt hos Shell. Eftersom Shell Mastercard är helt gratis är detta en extremt förmånlig bonus. Vidare ingår även en mängd olika rabatter och erbjudanden som du får tillgång till med kreditkortet från Shell. Det kan handla om saker som exempelvis rabatter på teaterföreställningar eller erbjudanden i affärer.

Reseförsäkring

Om du har planer på att resa kan vi rekommendera att du betalar din resa med Shell Mastercard. Gör du det får du således även en kompletterande reseförsäkring. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, ersättnings vid försenat bagage och mycket mer. Allt du behöver göra är att betala 75% eller med av din resa med Shell kreditkort.

Allriskförsäkring och andra försäkringar

Utöver reseförsäkringen som nämnts ovan finns även en tanka-fel-försäkring. Ytterligare en fördel med att betala din tankning är att det då ingår självriskskydd vid bärgning och assistans. Det gäller upp till 2000 kr, och är giltigt i 60 dagar efter att du har tankat.

Vårt omdöme om Shell Mastercard

Sammanfattningsvis är Shell Mastercard ett bensinkort med bonuskort-fördelar. Med tanke på att det är ett gratis kreditkort utan årsavgift är 0,5% cashback på alla köp mycket fördelaktigt. Till skillnad från många andra kreditkort får du dessutom 2% sparränta. Vidare, vad gäller resor, har du fördelen av en kompletterande reseförsäkring om du betalar 75% eller mer med kortet. En nackdel med Shell Mastercard är det höga valutapåslaget. Betalar du med kortet utomland får du ett valutapåslag på 2%. Vidare har du dessutom en uttagsavgift på 3%. Vi rekommenderar således inte att du använder kortet när du väl är utomlands.

Webbplats: http://shellmastercard.se/

 

Shell Mastercard

Fakta om

Shell Mastercard


Maxkredit 100 000 kr
Årskostnad 0 kr
Kreditränta 18%
Räntefritt 1 månad
Åldersgräns 18 år
Valutapåslag 1.5%
Uttagsavgift 3%

Hittar du inte det du söker? Se efter andra kreditkort

Maxkredit 80 000 kr
Ränta 15.99%
Räntefritt Upp till 55 dagar
Årsavgift 315 kr


Läs mer omre:member flex
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 9.74% - 24.74%
Räntefritt Upp till 8 veckor
Årsavgift 0 kr


Läs mer omRevolut Metal
Maxkredit Ingen maxgräns
Ränta 0.00 kr
Räntefritt Ja
Årsavgift 1300 kr


Läs mer omEasycard
Maxkredit 30 000 kr
Ränta 19%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 290 kr


Läs mer omSupreme Card Gold
Maxkredit 150 000 kr
Ränta 12.36%
Räntefritt Upp till 60 dagar
Årsavgift 245 kr


Läs mer omPreem Mastercard
Maxkredit 60 000 kr
Ränta 16.85% - 21.28%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omBank Norwegian
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 21.93%
Räntefritt Upp till 45 dagar
Årsavgift 0 kr


Läs mer omEasyliving
Maxkredit 100 000 kr
Ränta 13.95%
Räntefritt Upp till 56 dagar
Årsavgift 195 kr