Brixo lanserar privatlån upp till 75 000 kr utan uc

Brixo privatlån
Gustav Ternander
Gustav Ternander Publicerad: 12/19/2023
Sidans innehåll

Brixo AB som ligger bakom de populära kontokrediterna Merax, Brixo, Kontantfinans samt Flexkontot lanserar nu ett privatlån. Privatlånet från Brixo möjliggör en större lånesumma och en längre löptid jämfört med företagets övriga krediter men har samma snabba ansökningsprocess.

Brixo – en populär utgivare av snabblån och kontokrediter

Brixo har funnits sedan 2014 och har blivit en av de populäraste långivarna på marknaden för smålån och kontokrediter. Företaget ger ut så kallade högkostnadskrediter (lån med en ränta på mer än 23%) på upp till 30 000 kronor under varumärkena Merax, Kontantfinans och Flexkontot samt en billigare kontokredit på upp till 50 000 kronor med 20% ränta under varumärket Brixo. 

Den kundgrupp som Brixo vänder sig till är framförallt de som hamnat i knipa och har svårt att få lån hos andra aktörer.

Hos Brixo accepterar man i många fall sökande med betalningsanmärkning och flera kunder beskriver företaget som en räddare i nöden. Generellt sätt är Brixos kunder väldigt nöjda trots att lånen är dyra; och alla Brixos lånsajter har 4,5 poäng av 5 eller högre på recensionssajten Trustpilot.

Brixo

Brixo privatlån – låna upp till 75 000 kronor utan uc

Nu lanserar Brixo ett privatlån under varumärket Brixo. Precis som för företagets andra krediter är det en snabb digital ansökningsprocess där besked ges inom 24 timmar och utbetalning sker direkt när låneavtalet signerats. Ansökan sker utan uc, i stället används D&B (före detta Bisnode) för kreditupplysning. Likt de andra lånen Brixo erbjuder finns inget automatiskt avslag för den som har betalningsanmärkningar, utan en individuell bedömning som tar hänsyn till fler faktorer görs. Räntan är också samma för alla, till skillnad från många andra privatlån där räntan sätts individuellt baserat på kreditvärdighet.

Det som skiljer Brixos privatlån från företagets övriga produkter är framförallt lånesumman som kan vara upp till 75 000 kronor. Även löptiden är längre, upp till 72 månader (6 år). Kostnadsstrukturen skiljer sig också åt. Medan Brixos kontokredit har en hög ränta på 28,95% men inga avgifter har privatlånet en lägre ränta på 19,95% men samtidigt både uppläggningsavgift på 475 kronor och en fast månadsavgift på 25 kronor. Detta betyder att om du vill låna ett mindre belopp (10 000 eller mindre) så är det billigare att välja kontokrediten.

Klicka på knappen "Ansök nu" nedan för att ansöka om Brixos privatlån:

Vanliga frågor och svar om Brixo

Medan en kontokredit är en beviljad maxlimit som du när som helst kan göra ett uttag från betalas privatlånet ut i sin helhet vid ett enda tillfälle. En annan skillnad är att privatlånet vanligtvis är större och att du kan välja en längre löptid.

I och med Brixos nya privatlån kan du nu låna upp till 75 000 kronor.

Ja. Dock beror det på hur din kreditvärdighet ser ut i övrigt, alla med betalningsanmärkning blir inte beviljade.

Ja. Hos Brixo används D&B (tidigare Bisnode) för kreditupplysningar.

Gustav Ternander

Gustav Ternander

Senast uppdaterad 12/19/2023

Gustav Ternander är sedan hösten 2021 skribent här på Kreditium.se Han har en examen inom ekonomi och har tidigare jobbat på såväl små som stora banker i Sverige. Gustav har stor kunskap om konsumentkrediter och skriver utifrån detta djupgående artiklar om allt som berör lån här på Kreditium.se.