Ferratum är välkända för sina snabba smslån men de erbjuder också snabba investeringslån för företag, utan säkerhet, och vänder sig till småföretagare. Företagslånet som CapitalBox (fd Ferratum Business) erbjuder ligger på mellan 20 000 kr och 2 000 000 kr med en löptid på upp till 24 månader. Själva ansökningen tar endast 5 minuter och pengarna finns på kontot redan nästkommande dag, om låneansökan blir godkänd.

Lånebelopp, lägsta
20 000 kr
Lånebelopp, högsta
3 500 000 kr
Löptid
3 mån - 4 år
Krav, ålder
6 mån
Krav, omsättning
420 000 kr
Personlig borgen
Ja
Kräver säkerhet
Nej

Fördelar

 • Lång löptid på upp till 24 månader
 • Snabba besked och utbetalningar
 • Verifiera dig med BankID
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras

Nackdelar

 • Företaget måste ha en omsättning på minst 500 000 kr per år
 • En kreditupplysning hos UC sker på både företaget och privatpersonen

Krav för att få ett lån hos CapitalBox

 • Samtliga ägare måste bo i Sverige
 • Företaget har varit verksamt i minst 6 månader
 • En omsättning på minst 500 000 kr per år
 • Företaget är registrerat i Sverige
 • Man måste ha ett företagskonto hos en bank

Företagslån med anmärkning hos CapitalBox

Att ansöka om ett företagslån hos CapitalBox (fd Ferratum Business) går snabbt och är smidigt, processen tar bara 5 minuter. För att göra en låneansökan trycker du på ”ansök nu” där du sedan omdirigeras till ett låneformulär. Väl inne i formuläret fyller du i önskat lånebelopp, kontaktuppgifter och företagsinformation. CapitalBox kommer därefter göra en kreditbedömning på företagets kassaflöde och kreditpoäng. Om företagslånet blir beviljat får du vanligtvis pengarna inom ett dygn och kan använda dessa till vad du vill. Det positiva är också att de godtar betalningsanmärkningar.

Beslutet baserar sig inte på kreditpoäng

CapitalBox baserar inte beslutet på företagets kreditpoäng utan på kassaflödet i företaget. I genomsnitt ligger räntan på 2,9% per månad av det lånade kapitalet. Det tillkommer också en uppläggningsavgift på 2,5% av det totala lånebeloppet.

Det behövs som sagt ingen säkerhet för lånet och är inte kopplat till några speciella tillgångar. Dock behöver du som ansöker om lånet ge en personlig garanti för att lånet kommer att bli återbetalt.

Betalningsfri månad

Om det skulle vara så att man inte har möjlighet till att återbetala lånet en månad kan man få möjligheten till att skjuta upp betalningar. Man kan välja en betalningsfri månad två gånger per låneavtal. Dock fortsätter räntan att ackumuleras under denna period.

Kundservice och öppettider

Du når enklast CapitalBox kundservice via telefon men du kan också skriva via e-post. Öppettiderna är Måndag – fredag från klockan 09:00 – 17:00. Kundservice hos banken har stängt under helgen. Tyvärr har långivaren de ingen chatt.

Vårt omdöme om CapitalBox

Det som drar ner vårt omdöme en del är att CapitalBox tar en UC på både företaget och på privatpersonen som ansöker om lånet. Vilket i sin tur kan komma att påverka kreditvärdigheten hos låntagaren. Det vi däremot tycker är positivt är att lånet är utan säkerhet. Sen är de också väldigt snabba på att ge besked och att betala ut pengarna. Ytterligare tycker vi det är bra att de erbjuder låntagare betalningsfria månader om till exempel försäljningen hos låntagaren har gått trögt eller om produktionskostnader plötsligt har gått upp.

Kom igång med din ansökan hos CapitalBox.

Öppettider

Måndag
09:00 - 17:00
Tisdag
09:00 - 17:00
Onsdag
09:00 - 17:00
Torsdag
09:00 - 17:00
Fredag
09:00 - 17:00
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Bolagsfakta

Företagsnamn
CapitalBox AB
Org. nummer
5566959655
Adress
Wennerbergsgatan 10
112 58, Stockholm
Telefon
0200180020
E-post
support@capitalbox.se

Vanliga frågor om CapitalBox

Ja, det går bra att betala av hela lånet direkt. Du betalar endast för tiden du haft lånet.
Målet är 24 timmar. Men räkna med 2 arbetsdagar tills de är på ditt konto.