Vi har inget aktivt samarbete med Modus Finans
och rekommenderar andra Paymark Finans istället.

Fördelar

  • Möjlighet till två betalningsfria månader
  • Låg effektiv ränta
  • Lång löptid på upp till 78 månader (maxlånebelopp 50 000 kr)
  • Man kan lösa lånet när som helst utan extra kostnader

Nackdelar

  • Något höga krav för att få låna

Krav för att få låna hos Modus Finans

  • Man måste vara minst 20 år gammal
  • Inkomstkravet är ungefär 100 000 kr per år
  • Svensk medborgare med fast adress och vara skriven i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar tillåtna eller ha ett skuldsaldo hos Kronofogden

Låna med BankID hos Modus Finans

Är du intresserad av att ansöka om ett lån med större frihet och utrymme hos Modus Finans – då går du in på deras hemsida. Du väljer önskat lånebelopp samt löptid och klickar sedan på ”påbörja din ansökan”. I nästa steg får du möjligheten att välja två betalningsfria månader för att sedan fylla i dina kontakt- och personuppgifter. Efter att en kreditupplysning gjorts hos UC och ditt lån blivit beviljat kan du signera med hjälp av BankID. Pengarna har du samma dag som lånet blivit beviljat eller nästkommande vardag.

Större frihet med betalningsfria månader

När du ansöker om ett lån hos Modus Finans kan du helt kostnadsfritt välja två betalningsfria månader om året. Tänk på att de månader du väljer är samma varje år under lånets löptid. Du kan till exempel välja juli och december som två betalningsfria månader varje år. På så sätt kan du få mer utrymme för julhandeln och kanske en semester i juli. Det finns självfallet inget krav om att välja betalningsfria månader, då fungerar lånet som ett helt vanligt lån med en betalning varje månad.

Låg effektiv ränta och individuell ränta

Modus Finans samarbetar med Thorn Svenska AB. Båda har relativt höga krav för att få låna samt att man använder UC när en kreditupplysning görs. Dock är den effektiva räntan relativt låg (mellan 11,81% – 25,51%) där den individuella räntan (efter kreditprövning) är mellan 9,84% och 21,6%.

Kundservice och öppettider

Kundservicen hos Modus Finans når du alltid via e-post eller via telefon under alla helgfria vardagar. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar. Öppettiderna är mellan 08:00 och 18:00 måndag till söndag.

Vårt omdöme om Modus Finans

Vi kan utan tvekan rekommendera Modus Finans, speciellt för dig med relativt låg inkomst och som hade gynnats av de två betalningsfria månaderna. Dock får man inte ha betalningsanmärkningar samt att de använder sig av UC. Det kan kännas lite i överkant att göra en kreditupplysning hos UC när maxlånebeloppet är 50 000 kr.

Modus Finans

Hittar du inte det du söker? Se efter andra långivare