Vi har inget aktivt samarbete med Aasa Kredit
och rekommenderar andra privatlån istället.

Fördelar

  • Betala tillbaka lånet i förtid utan extra kostnad
  • Utbetalningen sker inom max 48 timmar
  • Fast nominell ränta på 29,9%

Nackdelar

  • Kreditupplysning hos UC

Krav för att få låna hos Aasa Kredit

  • Ålderskravet är minst 20 år
  • Man få inte ha en skuld hos Kronofogden
  • Inga betalningsanmärkningar i UC:s register
  • Inkomstkravet är ha en stadig inkomst i Sverige

Större lån hos Aasa Kredit

Är du intresserad av att låna pengar hos Aasa Kredit så går det snabbt och smidigt att ansöka om ett. Direkt på startsidan anger du hur mycket pengar du vill låna och hur lång löptid du vill ha på lånet. Därefter klickar du på ”ansök nu” och kommer då till ett nytt formulär. Du fyller här i ditt personnummer samt telefonnummer och går sedan vidare med ansökningen. Aasa Kredit kommer sedan göra en kreditupplysning på dig via UC och därefter får du reda på om du blir beviljad lånet eller inte. Hos Aasa är det tyvärr inte tillåtet att ha betalningsanmärkningar.

Om lånet blir beviljat och Aasa har all information de behöver om dig skickar de snabbt ut ett kontrakt för BankID-signering till din email. När du sedan har signerat kontraktet betalas pengarna ut inom två bankdagar till ditt konto.

Ränta och avgifter

Lånetypen som Aasa Kredit erbjuder är ett smslån då återbetalningstiden ligger mellan 1 och 3 år. Även om det är ett smslån är räntan helt ok eftersom räntan alltid är fast och ligger för närvarande på 29,9%. På första fakturan kan du vänta dig en uppläggningsavgift om 490 kr, vilket är en hel del pengar tycker vi. Utöver räntan och uppläggningsavgiften (en engångsavgift) så tillkommer även en kontoförvaltningsavgift om 20 kr i månaden.

Ett lån hos Aasa Kredit passar dig som vill ha ett lite större smslån med en lite längre löptid än ett vanligare smslån. Det passar även dig som inte har så stor månadsinkomst då Aasa gör en individuell bedömning. Se dock alltid till att du kan betala tillbaka lånet i tid för att undvika onödiga kostnader.

Kundservice och öppettider

Aasa Kredits kundservice når du enklast via e-post eller via telefon. Öppettiderna är inte så generösa men tveka inte att höra av dig om du har fler funderingar eller frågor. Öppettiderna som gäller är mellan 09:00 och 13:00 helgfria vardagar.

Vårt omdöme om Aasa Kredit

Det positiva med Aasa Kredits smslån är att räntan är helt okej för denna typ av lån samt att utbetalningen går relativt snabbt. Det mindre positiva är att en kreditupplysning hos UC görs. Det är inte vanligt att man gör det vid dessa typer av lån. I övrigt är Aasa Kredit en bra och stabil långivare.

Aasa Kredit

Hittar du inte det du söker? Se efter andra långivare