Fördelar

  • Betala tillbaka lånet i förtid utan extra kostnad
  • Utbetalningen sker inom max 48 timmar
  • Fast nominell ränta på 29,9%

Nackdelar

  • Kreditupplysning hos UC

Krav för att få låna hos Aasa Kredit

  • Ålderskravet är minst 20 år
  • Man få inte ha en skuld hos Kronofogden
  • Inga betalningsanmärkningar i UC:s register
  • Inkomstkravet är ha en stadig inkomst i Sverige

Större lån hos Aasa Kredit

Är du intresserad av att låna pengar hos Aasa Kredit så går det snabbt och smidigt att ansöka om ett. Direkt på startsidan anger du hur mycket pengar du vill låna och hur lång löptid du vill ha på lånet. Därefter klickar du på ”ansök nu” och kommer då till ett nytt formulär. Du fyller här i ditt personnummer samt telefonnummer och går sedan vidare med ansökningen. Aasa Kredit kommer sedan göra en kreditupplysning på dig via UC och därefter får du reda på om du blir beviljad lånet eller inte. Hos Aasa är det tyvärr inte tillåtet att ha betalningsanmärkningar.

Om lånet blir beviljat och Aasa har all information de behöver om dig skickar de snabbt ut ett kontrakt för BankID-signering till din email. När du sedan har signerat kontraktet betalas pengarna ut inom två bankdagar till ditt konto.

Ränta och avgifter

Lånetypen som Aasa Kredit erbjuder är ett smslån då återbetalningstiden ligger mellan 1 och 3 år. Även om det är ett smslån är räntan helt ok eftersom räntan alltid är fast och ligger för närvarande på 29,9%. På första fakturan kan du vänta dig en uppläggningsavgift om 490 kr, vilket är en hel del pengar tycker vi. Utöver räntan och uppläggningsavgiften (en engångsavgift) så tillkommer även en kontoförvaltningsavgift om 20 kr i månaden.

Ett lån hos Aasa Kredit passar dig som vill ha ett lite större smslån med en lite längre löptid än ett vanligare smslån. Det passar även dig som inte har så stor månadsinkomst då Aasa gör en individuell bedömning. Se dock alltid till att du kan betala tillbaka lånet i tid för att undvika onödiga kostnader.

Kundservice och öppettider

Aasa Kredits kundservice når du enklast via e-post eller via telefon. Öppettiderna är inte så generösa men tveka inte att höra av dig om du har fler funderingar eller frågor. Öppettiderna som gäller är mellan 09:00 och 13:00 helgfria vardagar.

Vårt omdöme om Aasa Kredit

Det positiva med Aasa Kredits smslån är att räntan är helt okej för denna typ av lån samt att utbetalningen går relativt snabbt. Det mindre positiva är att en kreditupplysning hos UC görs. Det är inte vanligt att man gör det vid dessa typer av lån. I övrigt är Aasa Kredit en bra och stabil långivare.

Aasa Kredit

Aasa Kredit finns hos 3 låneförmedlare

Vi rekommederar att du söker lån hos Aasa via ett av låneförmedlarna nedan. Då sker en kreditupplysning och du får erbjudande från flera banker och långivare. Det ger dig också möjlighet att jämföra olika låneerbjudanden och välja den med bäst villkor och lägst ränta.

Aasa Kredit finns hos 2 låneförmedlare

Långivaren är ansluten till samtliga låneförmedlare nedan och vi rekommenderar att du går via en av dem. Genom att ansöka via en förmedlare får du ett erbjudande från flera banker. Det gör att du kan välja det lån med bäst ränta och villkor.

i betyg för Lendo

Belopp 10000 - 600000 kr
Utbetalning 1 - 5 dagar
Utan UC Nej
Betalningsanm. Ok Ja
Löptid 1 år - 15 år
Antal långivare 35 st
Ränta* 2.95 % - 29.27 %
Åldersgräns 18 år
Startavgift 0 kr
Öppettider Öppett till 14:00


Exempel på lån hos Lendo: Effektiv ränta 2,99%, 10 000 kr, över 1 år. Kostnad 851 kr i månaden, totalt: 10 207 kr.

i betyg för Klara lån

Belopp 1000 - 200000 kr
Utbetalning Samma dag
Utan UC Ja
Betalningsanm. Ok Ja
Löptid 3 mån - 5 år
Antal långivare 15 st
Ränta* 25.74 % - 1400 %
Åldersgräns 18 år
Startavgift 0 kr
Öppettider -


Exempel på lån hos Klara lån: Effektiv ränta 29,00%, 1 000 kr, över 1 år. Kostnad 98 kr i månaden, totalt: 1 180 kr.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Hittar du inte det du söker? Se efter andra långivare

Top