Vi har inget aktivt samarbete med Creditti
och rekommenderar andra istället.

Fördelar

  • Tar ingen kreditupplysning (Ingen UC, Creditsafe eller Bisnode).
  • Få erbjudande från 5 000 kr upp till 500 000 kr.

Nackdelar

  • Inte tydligt vilka långivare de samarbetar med.

Krav på att få låna hos Creditti

  • Ålder minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inkomstkrav finns, men är individuellt

Privatlån via låneförmedlaren Creditti

Med andra ord är Creditti en lite annorlunda låneförmedlare som hjälper dig att hitta blancolån och privatlån. När du går till deras hemsida får du först fylla i information om dig själv. Den processen är enkel med BankID och tar max 2 minuter. När du är klar får du sedan se ditt kreditbetyg. Vidare kommer du också att se ett par låneerbjudanden, ca 5 stycken. Erbjudanden är baserat på vilket kreditbetyg som du fick och vilken lån du valt mellan 5 000 kr upp till 500 000 kr. Därefter behöver du självklart inte välja något av lånen alls om du inte vill. Om du väljer att gå vidare med någon av långivarna är risken relativt liten att du kommer få avslag på din ansökan. Creditti kreditbetyg är nämligen baserat på långivarens egna kriterier.

Uträkning av kreditbetyget Kreditscore

Creditti är inte alls ensamma om att göra en bedömning av ditt kreditoscore (kreditbetyg), det kan du göra hos exempelvis UC också. Det finns dock skillnader i hur betyget räknas ut. Medan UC baserar det på inkomst, skulder och liknande indikatorer, kommer företaget istället att basera det på hur det gått för andra personer med motsvarade förutsättningar som gjort en ansökan. Således kommer du få en bättre bild av hur troligt det är att du får ett lån om du använder Creditti, jämfört med exempelvis UC.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Eftersom de bara förmedlar ett kreditbetyg, och därmed inte är direkt kopplad till själv låneprocessen, kan tiden för själva utbetalningen komma att variera. Vanligt är att det tar mellan 1 – 3 bankdagar att få ett lån utbetalt efter påskrivet skuldebrev. Det beror således helt på vilket lån du väljer. Vidare har de av samma anledning egentligen inte någon kundtjänst, men du kan kontakta dem via email.

Vårt omdöme om Creditti

Sammanfattningsvis är Creditti ett mycket bra sätt för dig att få mer insikt i dina möjligheter att få ett lån beviljat. Eftersom kreditbetyget är baserat på tusentals andra låneansökningar kommer resultatet med största sannolikhet bli bra. En nackdel är dock den mycket knapphändiga informationen som erbjuds om själva lånen på hemsidan. Du måste själv noga undersöka alternativen som du fått för att få fram ränteinformation m.m.

Creditti

Hittar du inte det du söker? Se efter andra långivare